Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ισχυρές πιέσεις σε τράπεζες και επιλεγμένα βαριά χαρτιά

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ισχυρές πιέσεις σε τράπεζες και επιλεγμένα βαριά χαρτιά
ΑΓΟΡΑ: Δυνατή πτώση σήμερα, αλλά υπέφεραν και οι ξένες αγορές. Χαμηλός ο συνολικός τζίρος με ένα σημαντικό μέρος να πηγαίνει σε ΟΤΕ και ΟΠΑΠ. Οι τράπεζες πιέστηκαν σημαντικά και επίσης ξεχώρισε ο ΟΠΑΠ λόγω της πτώσης.

Η αγορά εξακολουθεί να θέλει προσοχή, γιατί τώρα εμφανίζονται οι επιπτώσεις του ιού σε χώρες που άργησαν να πάρουν μέτρα. Αρχίζουν επίσης να βγαίνουν και εκτιμήσεις για την ύφεση σε Ευρώπη και Αμερική αν και ακόμα δε γνωρίζουμε τη χρονική διάρκεια της κρίσης.

Τεχνικά κάποιοι αναλυτές βλέπουν ότι μπορεί να αντιδράσει το ΧΑ, αλλά δε νομίζουν ότι η πτώση τελείωσε. Πάντως όλοι οι επαγγελματίες αυτή την περίοδο αδυνατούν να βγάλουν εκτίμηση γιατί δε ξέρουν ακριβώς τη διάρκεια που θα έχει η κρίση, η καραντίνα, το που θα φτάσει το χρέος κ.α.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Κατέγραψαν τη μεγαλύτερη πτώση στην υψηλή κεφαλαιοποίηση και οι 4 συστημικές είχαν απώλειες άνω του 9%. Η Alpha Bank έχασε τα περισσότερα. Στα 3,9 δισ. ευρώ η αποτίμηση και των 4 μαζί.

ΟΠΑΠ: Μάλλον το θέμα της πτώσης έχει να κάνει με το μέρισμα. Θα δώσει κι άλλο ή θα μείνει στο προσωρινό. Κάποια αναλυτές όπως γράφαμε και χθες με αφορμή τις εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα δεν περιμένουν άλλο μέρισμα, ενώ άλλοι περιμένουν κάτι παραπάνω από 0,70 ευρώ. Σε λίγο τα αποτελέσματα.

Η μετοχή υποχώρησε 7,65% και έκλεισε στα 6,40 ευρώ με υψηλό όγκο 1,3 εκατ. τεμάχια. Η αποτίμηση στα 2,14 δισ. ευρώ. Το κλείσιμο είναι μόλις 0,03 ευρώ υψηλότερο από το χαμηλό ημέρας.

TITAN (απάντηση): Το θέμα αναφερόταν σε κινήσεις των insiders πριν εκδηλωθεί η κρίση και έρθει η πτώση των τιμών. Τα στοιχεία είναι από το site της ΕΧΑΕ. Υπήρχαν πωλήσεις. Τελευταία πώληση από Τάκη Κανελλόπουλο ήταν στις 28/2, ύψους 12.080 μετοχών προς 13,03 ευρώ μέση τιμή. Μετά έχουμε αγορές από insiders λίγο πάνω από τα 10 ευρώ.

Από Παπαλεξοπούλου Αλεξάνδρα (30/3) μέσω συνδεόμενου νομικού προσώπου 5 χιλ. μετοχές στα 10,44 ευρώ, από Λεωνίδα Κανελλόπουλο (27/3) 5 χιλ. τεμάχια στα 10,17 ευρώ κ.α. Οι δύο insiders έχουν κάνει κι άλλες αγορές μέσα στο Μάρτιο μέχρι τα 11 ευρώ ανά μετοχή.

Είδαμε πως και σήμερα βγήκε στήριξη στα 10 ευρώ με τη μετοχή να γράφει χαμηλό στα 9,88 ευρώ και να κλείνει τελικά στα 10,20 ευρώ και στο -0,97%. Στην αποτίμηση των 840 εκατ. ευρώ θεωρούμε πως είναι τσάμπα, αλλά αν συνεχιστεί η κατρακύλα, μάλλον θα επηρεαστεί και αυτή.

CENTRIC (απάντηση): Δεν έχουμε εικόνα για το μέρισμα, αλλά θα θέλαμε να δούμε να δίνει καλό μέρισμα αφού έχει τα χρήματα και κάθονται. Εκτός και αν έχει βρει κάτι να τα κάνει. Επιπλέον δεν προχωρά σε αγορές ιδίων μετοχών. Κάνει κάποιες επενδύσεις, αλλά χρειάζεται τόσα κεφάλαια;

Τη μετοχή την προσέχουν πάντως και έκλεισε σήμερα αμετάβλητη στα 0,22 ευρώ με όγοκ 45 χιλ. τεμάχια. Αποτίμηση 22,2 εκατ. ευρώ.

ΜΕΡΙΣΜΑΤΑ: Αφού λέμε για μερίσματα θα θέλαμε να κάνουν ένα βήμα πίσω οι εισηγμένες και να περιμένουν μέχρι να δουν πόσο θα διαρκέσει αυτή η κρίση και πότε θα υπάρξει μία σταθεροποίηση. Καλό θα είναι αυτή την περίοδο να μη φεύγουν χρήματα από τα ταμεία εταιρειών που μπορεί μελλοντικά να είναι απαραίτητα.

Ας πάρουν την απόφαση και ας πουν τι θα κάνουν στη γενική συνέλευση θα ίσως να έχουν μία πιο ξεκάθαρη εικόνα. Όσες τουλάχιστον δεν τους περισσεύουν.

ΥΑΛΚΟ: Επέστρεψε σήμερα στο ταμπλό και πήγε στο +20% και με αγοραστές στο limit up. Θα πούμε να διαβάσετε προσεκτικά τη λογιστική κατάσταση εξαμήνου που δημοσίευσε με καθυστέρηση η εταιρεία, ή περιμένετε μέχρι αύριο που θα έχουμε αναλυτικό θέμα στις επιχειρήσεις.

ΚΡΙ-ΚΡΙ: Τα προϊόντα πουλάνε, νομίζουμε πως στη χρήση 2019 θα έχει εξαιρετική κερδοφορία και ίσως να μη δούμε να επηρεάζεται το 2020. Χωρίς τραπεζικό δανεισμό και με αποτίμηση 135 εκατ. ευρώ. Πέφτει όμως και αυτή, όπως όλες. Τα έχει πάει όμως καλύτερα από την αγορά. Στα 4,08 ευρώ και στο -4,67% με όγκο 21 χιλ. τεμάχια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης