Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης στο CNN: O κορωνοιός εξαπλώνεται σαν δασική πυρκαγιά και ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης... η κοινωνική αποστασιοποίηση

tags :
Μητσοτάκης στο CNN:  O κορωνοιός εξαπλώνεται σαν δασική πυρκαγιά και ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης... η κοινωνική αποστασιοποίηση
Μητσοτάκης στο CNN: Ο κοροναϊός εξαπλώνεται όπως η πυρκαγιά
«Αυτός ο ιός εξαπλώνεται όπως μια δασική πυρκαγιά, υπάρχει ένα τρόπος να τον σταματήσουμε και αυτός είναι η κοινωνική αποστασιοποίηση και το να λέμε στον κόσμο την αλήθεια», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε την 1η Απριλίου 2020 στο CNN.
«Είναι πολύ οδυνηρό να μένουμε στο σπίτι, αλλά η πρώτη μας προτεραιότητα είναι να προστατεύουμε την ανθρώπινη ζωή», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.
«Το δημόσιο σύστημα υγείας τα καταφέρνει καλά», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, ενώ απαντώντας στο ερώτημα πως κυβερνά τη χώρα εν μέσω της πανδημίας αυτής, είπε πως είναι στο γραφείο του μαζί με μια ομάδα στενών συνεργατών του και εργάζονται μέσω τηλεδιασκέψεων.
Ο κ. Μητσοτάκης στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι το κράτος προχώρησε γρήγορα στο ψηφιακό του μέλλον, επισημαίνοντας ότι «η κρίση είναι επίσης ευκαιρία για το ελληνικό κράτος να αγκαλιάσει την ψηφιακή εποχή με πιο γρήγορο ρυθμό».
Αναφερόμενος στις ενέργειες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για προμήθεια σε μάσκες, αναπνευστήρες, κλπ., υποστήριξε πως «υπάρχει παγκόσμιος ανταγωνισμός για υγειονομικό υλικό, κάθε χώρα προσπαθεί μόνη της να το εξασφαλίσει.
Η Κομισιόν έχει θέσει ένα πλαίσιο για έναν μηχανισμό δίκαιης κατανομής ανάμεσα στα κράτη-μέλη, αλλά αυτές οι διαδικασίες παίρνουν χρόνο», ενώ σημείωσε πως στο μέλλον «πρέπει να μπορούμε να παράγουμε αυτά τα υλικά στη χώρα μας και να μην είμαστε τόσο εξαρτώμενοι από εισαγωγές».
«Κινητοποιήσαμε τον ιδιωτικό τομέα», είπε στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας λόγο για πλήθος δωρεών από ελληνικά ιδρύματα, «που μας βοήθησαν να προμηθευτούμε εξοπλισμό από το εξωτερικό».
Όπως τόνισε, στην Ελλάδα «υπάρχει ένα ξεκάθαρο πνεύμα αλληλεγγύης και μια πεποίθηση ότι είμαστε όλοι μαζί σε αυτό», καθώς και μια εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και μια «γενική αναγνώριση ότι κάνουμε τη δουλειά μας επαγγελματικά».
Στάθηκε επίσης ιδιαίτερα στο γεγονός ότι υπάρχει «καθημερινή ενημέρωση από ειδικούς και όχι από πολιτικούς», συμπληρώνοντας χαρακτηριστικά: «Μετά από μια δεκαετία λαϊκισμού, είναι ιδιαίτερα παρήγορο ότι οι τεχνοκράτες, που είχαν τόσο συκοφαντηθεί, μας καθοδηγούν για τις αποφάσεις πολιτικής που λαμβάνουμε».
Aναφερόμενο στο μεταναστευτικό ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι είναι καθήκον του να προστατεύσει τα σύνορα και δεν θα αφήσει την Τουρκία να εκβιάσει τη χώρας μας σε αυτό το ζήτημα.
Τόνισε επίσης ότι όσοι δεν μετανάστες δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας θα πρέπει να επιστρέψουν στην Τουρκία, ή στις χώρες καταγωγής τους.
Τέλος εξέφρασε την πεποίθηση ότι η κατάσταση στη Μόρια θα ομαλοποιηθεί εφόσον πράγματι μειωθούν οι ροές στο Αιγαίο, όπως φαίνεται να συμβαίνει.
Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης