Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Τα... θα της Μασούτης στους εργαζόμενους - Το 2019 ο βασικός μέτοχος έβαλε στη τσέπη 12 εκατ.

tags :
Τα... θα της Μασούτης στους εργαζόμενους - Το 2019 ο βασικός μέτοχος έβαλε στη τσέπη 12 εκατ.
Ποιες αλυσίδες μοίρασαν συνολικά μπόνους 10 εκατ. ευρώ, Σκλαβενίτης , Βασιλόπουλος,  Lidl
Με πρωταπριλιάτικο ψέμα μοιάζει η ανακοίνωση της διοίκησης της Μασούτης Α.Ε  που υπόσχεται όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή της, ότι θα  διανείμει το 30% από τα καθαρά κέρδη της εταιρείας που θα πραγματοποιηθούν το 2020.
Και διευκρινίζει ότι θα δοθούν το Δεκέμβριο χωρίς να προσδιορίζει ποιας χρονιάς.
Η ανακοίνωση έγινε την Τρίτη 1 Απριλίου 2020 και να διευκρινιστεί ότι η πρώτη του μηνός ήταν Τετάρτη.
Ένα μικρό τυπογραφικό λάθος δεν ακυρώνει τις…φιλότιμές  προσδοκίες της  διοίκησης.
Το ΒΝ προσπάθησε να επικοινωνήσει με τη διοίκηση της Μασούτης  για λάβει κάποιες διευκρινίσεις  αλλά δεν ήταν εφικτό μετά και την πρόσφατη αποχώρηση του Σταμάτη Δαυίδ από τη διεύθυνση marketing  της αλυσίδας.
Πάντως οι συντάκτες της ανακοίνωσης γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα ότι η πιστοποίηση  των καθαρών κερδών, για να τηρηθεί το γράμμα της ανακοίνωσης θα γίνει το αργότερο την Άνοιξη του 2021 καθώς απαιτείται ο έλεγχος των  οικονομικών καταστάσεων από τον  ορκωτό λογιστή, που  θα επιβεβαιώσει τα μεγέθη της εταιρείας.
Βέβαια στις τάξεις των εργαζόμενων που να σημειωθεί, φτάνουν τα 9500 άτομα και  εργάζονται  στα 333 καταστήματα της αλυσίδας, θα επιθυμούσαν την άμεση υλοποίηση της απόφασης ενώ η επιστολή  που έλαβαν  παρότι αναγνωρίζει, την  έμπρακτη  προσφοράς τους , στην  πράξη  δίνεται μία υπόσχεση  που μπορεί  να μη τηρηθεί.
Οι εργαζόμενοι θα τύχουν της πρόσθετης αμοιβής  εάν η εταιρεία  παρουσιάσει  καθαρά  κέρδη.
Σε αντίθετη  περίπτωση που οικονομική χρήση  είναι ζημιογόνα  δεν θα υλοποιηθεί η απόφαση.
Για τον Όμιλο Μασούτη και η έμπρακτη αναγνώριση για όσα  προσφέρουν  οι δικοί του εργαζόμενοι θα το μάθουν τον Απρίλιο του 2021.
Ωστόσο κάποιοι  εργαζόμενοι της  αλυσίδας προτρέπουν  τη διοίκηση και το βασικό  μέτοχο και διευθύνοντα σύμβουλο  κ. Γιάννη Μασούτη να διαθέσει από το μέρισμα της  οικονομικής  χρήσης του 2018  που  να σημειωθεί ανήλθε στα 12 εκατ. ευρώ καθώς η γενική συνέλευση των μετόχων ενέκρινε τη διανομή μερίσματος 23,84 ευρώ ανά  μετοχή.
Τα καθαρά κέρδη της διαμορφώθηκαν σε 14 εκατ. ευρώ το 2018  από  25,7 εκατ. ευρώ  το 2017.
Στην επιστολή αναφέρεται μεταξύ άλλων  ότι «πρόκειται για μια απόφαση που, όπως τόνισε ο κ. Μασούτης, «απορρέει από την πίστη μας πως η δύναμή μας, είναι οι άνθρωποί μας, και επιβραβεύει όλους εσάς τους ανθρώπους μας που είστε καθημερινά στις “επάλξεις”»
Οι αλυσίδες  που μοίραζαν  συνολικά 10 εκατ. ευρώ στους εργαζόμενους.
Ο Όμιλος  Σκλαβενίτης μοίρασε το ποσό των 5 εκατ. ευρώ στους εργαζόμενους  που  φθάνουν περίπου τους 25.000  για την αγορά προϊόντων από ΣΜ.
Στην περίπτωση που δίνονταν χρήματα θα έπρεπε να φορολογηθούν  με βάση  την κλίμακα. 
Το ανώτατοι ποσό που επιτρέπεται  να δοθεί  είναι 300 ευρώ  και με αυτή την  αιτιολογία  της επιχείρησης  προς τις φορολογικές Αρχές.
Η αλυσίδα ΑΒ Βασιλόπουλος  θα διανείμει  το ποσό των 3,2 εκατ.ευρώ σε 13.500 εργαζόμενους  με την ίδια αιτιολογία. Η διοίκηση  της Lidl  Hellas  για την αγορά  προϊόντων  στους 6,7 χιλιάδες εργαζόμενους  διέθεσε το ποσό του 1,8 εκατ.  ευρώ.  
 
Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης