Τελευταία Νέα
Διεθνή

Coveney (ΥΠΕΞ Ιρλανδίας): Ο κορωνοϊός έχει περιορίσει σημαντικά τις διαπραγματεύσεις με τη Βρετανία για το Brexit - Η ΕΕ θα δείξει γενναιοδωρία

Coveney (ΥΠΕΞ Ιρλανδίας): Ο κορωνοϊός έχει περιορίσει σημαντικά τις διαπραγματεύσεις με τη Βρετανία για το Brexit - Η ΕΕ θα δείξει γενναιοδωρία
Ο Ιρλανδός υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε ως «εξαιρετικά φιλόδοξο» τα ισχύον χρονοδιάγραμμα της Βρετανίας
Στο γεγονός ότι ο κορωνοϊός έχει περιορίσει σημαντικά τις διαπραγματεύσεις μεταξύ ΕΕ και Βρετανίας για το Brexit, αναφέρθηκε σήμερα (2/4) ο Ιρλανδός υπουργός Εξωτερικών, Simon Coveney, καλώντας ουσιαστικά το Λονδίνο να αιτηθεί παράταση των συνομιλιών.
Ειδικότερα, ο Ιρλανδός ΥΠΕΞ δήλωσε πως «λόγω όλων των δυσκολιών που έχει προκαλέσει ο κορωνοϊός, αυτή τη στιγμή έχει περιοριστεί σημαντικά ο χρόνος και ο χώρος προκειμένου να οριστικοποιηθεί η μεταβατική περίοδος για το Brexit».
Παράλληλα, ο κ. Coveney εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση θα δείξει γενναιοδωρία απέναντι στη Βρετανία εάν ζητηθεί από την κυβέρνηση της χώρας μία παράταση της μεταβατικής περιόδου».
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιρλανδίας τόνισε μεταξύ άλλων ότι το χρονοδιάγραμμα που είχε παρουσιάσει το Λονδίνο προκειμένου να ολοκληρωθεί η μεταβατική περίοδος ήταν «εξαιρετικά φιλόδοξο» ακόμα και πριν την πανδημία του κορωνοϊού.
Ωστόσο, ο ίδιος επεσήμανε ότι «εξακολουθώ να ευελπιστώ ότι η κυβέρνηση της Βρετανίας θα είναι περισσότερο ρεαλιστική σε σχέση με τα όσα δηλώνει».
Σημειώνεται ότι την περασμένη Δευτέρα ο ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, David McAllister, δήλωσε ότι «η πανδημία του κορωνοϊού έχει περιπλέξει ένα χρονοδιάγραμμα το οποίο ήταν ήδη πολύ φιλοδοξο», καλώντας και αυτός τη Βρετανία να εξετάσει την παράταση των διαπραγματεύσεων.
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν πάντα ανοιχτή απέναντι σε μία επέκταση της μεταβατικής περιόδου», υπογράμμισε ο κ. McAllister, διευκρινίζοντας ότι «η μπάλα βρίσκεται αυτή τη στιγμή ξεκάθαρα στην πλευρά της Βρετανίας».
«Μέχρι στιγμής, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου έχει απορρίψει σταθερά αυτή την επιλογή», επεσήμανε ο ευρωβουλευτής, ο οποίος παράλληλα δήλωσε ότι «υπό τις τρέχουσες συνθήκες, το Λονδίνο θα πρέπει να επανεξετάσει προσεκτικά μία παράταση των διαπραγματεύσεων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης