Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεννηματά (ΚΙΝΑΛ): Ζούμε μια κρίση – Προτεραιότητα μας να μην την πληρώσουν οι πολλοί, οι αδύναμοι, οι ευάλωτοι

Γεννηματά (ΚΙΝΑΛ): Ζούμε μια κρίση – Προτεραιότητα μας να μην την πληρώσουν οι πολλοί, οι αδύναμοι, οι ευάλωτοι
Απολύτως αναγκαίο να δώσει η ΕΕ νέο χρήματα για να αντιμετωπιστούν οι οικονομικές επιπτώσεις της κρίσης είπε η κα.Γεννηματά
Τη θέση ότι ζούμε μια κρίση και ότι προτεραιότητα θα πρέπει να είναι, να μην πληρώσουν την κρίση αυτή οι πολλοί, οι αδύναμοι και οι ευάλωτοι όπως είναι αποδεδειγμένα ιστορικά, διατύπωσε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.
«Έχουμε πόλεμο σε τρία μέτωπα: Πρώτο μέτωπο, την καθυστέρηση και τη συγκράτηση της διασποράς του ιού για να σώσουμε ανθρώπινες ζωές, ελπίζω εδώ να τα έχουμε καταφέρει.
Δεύτερο μέτωπο, την αποτελεσματική προστασία της δημόσιας υγείας που απαιτεί οπωσδήποτε την ενίσχυση του ΕΣΥ γιατί είναι η ναυαρχίδα και για αυτόν τον πόλεμο αλλά και για το μέλλον.
Τρίτο μέτωπο: η οικονομία. Εδώ εμπλέκεται και η Ευρώπη.
Χρειάζεται και ένα δικό μας ολοκληρωμένο σχέδιο ανόρθωσης που απαιτεί συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων και διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους.
Σχέδιο που στηρίζει την παραγωγική βάση, προστατεύει τους εργαζόμενους» ανέφερε στην παρέμβαση της στη Βουλή η κα.Γεννηματά, τονίζοντας ότι το Κίνημα Αλλαγής από την πρώτη στιγμή στηρίζει όλα τα μέτρα που υπέδειξαν ως αναγκαία οι ειδικοί επιστήμονες και αναφέροντας πως υπάρχει, απόσταση από τις αποφάσεις των επιστημόνων και την έγκαιρη εφαρμογή των μέτρων από την κυβέρνηση.
«Έχουμε δυστυχώς καθυστερήσεις» τόνισε η κα.Γεννηματά/
«Δεν διστάζουμε να επισημαίνουμε λάθη και παραλείψεις της Κυβέρνησης και των οργάνων της.
Για να προλαμβάνουμε, για να διορθωθούν.
Γιατί αυτό είναι το καθήκον μας απέναντι στον ελληνικό λαό.
Χρέος της πολιτείας είναι να προβλέπει και να προλαμβάνει.
Και το λέω αυτό με αφορμή τις ουρές στις τράπεζες
Θα μπορούσαν να ληφθούν εγκαίρως μέτρα.
Δεδομένου ότι οι τράπεζες έχουν μειώσει δραστικά τα καταστήματα τους, γιατί δεν λήφθηκαν έγκαιρα τα μέτρα για την διευκόλυνση πληρωμής των οφειλών;.
Η Κυβέρνηση πρώτα βλέπει το συνωστισμό και μετά αντιδρά.
Το ίδιο έγινε με τις εκκλησίες, που με καθυστέρηση πάρθηκε η απόφαση, το ίδιο έγινε και με τα σούπερ μάρκετ και το ίδιο γίνεται τώρα με τις τράπεζες» είπε η κα.Γεννηματά, η οποία χαρακτήρισε «κομβική» την πρόταση του Ηλία Μόσιαλου για αγορά κάθε πατέντας για τεστ ταχείας διάγνωσης του κορωνοϊού.
«Ποια είναι τα οφέλη της πρότασης αυτής;
Κρατάμε τα κρούσματα μακριά από τα νοσοκομεία, για να αντέξει το σύστημα, για να μην νοσούν οι υγειονομικοί και να μην μπαίνουν σε καραντίνα ολόκληρες μονάδες.
Θα έχουμε καλύτερη παρακολούθηση αν τα λιγοστά τεστ που έχουμε τα κάνουμε εκεί που πρέπει καθ’ υπόδειξη του συντονιστικού κέντρου και των γιατρών αντί να σπαταλούνται στα ιδιωτικά εργαστήρια με υπέρογκες τιμές» είπε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, η οποία παράλληλε τόνισε ότι «θα έπρεπε να γνωρίζουμε πέρα από το πόσοι νοσηλεύονται στις ΜΕΘ, πόσα κρούσματα νοσηλεύονται και πόσα κρεβάτια νοσηλείας είναι διαθέσιμα ανά υγειονομική περιφέρεια εκτός ΜΕΘ».
«Όσο αφορά τώρα τις οικονομικές επιπτώσεις της κρίσης.
Είναι φανερό ότι είναι απολύτως αναγκαίο να δώσει η Ευρωπαϊκή Ένωση νέο χρήμα.
Πώς;
Μέσα από ένα κορωνο-ομόλογο, το οποίο θα αποπληρωθεί από κοινοτικούς πόρους και δεν θα υπολογίζεται στο χρέος των κρατών.
Οποιαδήποτε άλλη λύση θα οδηγήσει σε κρίση χρέους, σε νέα μνημόνια, σε φτωχοποίηση και κλείσιμο επιχειρήσεων», τόνισε η κα.Γεννηματά, η οποία κάλεσε τον πρωθυπουργό να μην υποστείλει τη σημαία για το ευρωπαϊκό ομόλογο και να το πάει μέχρι τέλους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης