Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Δήμος Πειραιά: Χορηγεί μάσκες από 3D εκτυπωτές στα νοσοκομεία του Πειραιά

tags :
Δήμος Πειραιά: Χορηγεί μάσκες από 3D εκτυπωτές στα νοσοκομεία του Πειραιά
Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του δήμου, που στηρίχθηκε στις καινοτόμες υπηρεσίες του Κέντρου Επιχειρηματικής Καινοτομίας για τη Γαλάζια Ανάπτυξη
Ειδικές μάσκες κατασκευασμένες μέσω εκτυπωτών 3D, θα προσφέρει άμεσα ο δήμος Πειραιά στα νοσοκομεία της πόλης, για το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό.
Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του δήμου, που στηρίχθηκε στην προηγμένη τεχνολογία και τις καινοτόμες υπηρεσίες του Κέντρου Επιχειρηματικής Καινοτομίας για τη Γαλάζια Ανάπτυξη «Blue Lab», προκειμένου να στηρίξει το έργο των εργαζομένων στον τομέα της υγείας, για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.
Σημειώνεται, πως οι ασπίδες προστασίας προσώπου θα παραδοθούν στα νοσοκομεία της πόλης μόλις λάβουν έγκριση από το υπουργείο Υγείας.
Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης σε δήλωσή του τόνισε πως ο Δήμος Πειραιά πρωτοπορεί με τις προηγμένες τεχνολογίες του Κέντρου Επιχειρηματικής Καινοτομίας για τη Γαλάζια Ανάπτυξη «Blue Lab», σημειώνοντας: «Η δημιουργία των ασπίδων προστασίας προσώπου από μηδενική βάση είναι μια εξαιρετικά καινοτόμα ενέργεια, η οποία υλοποιείται για πρώτη φορά στη χώρα μας από Δήμο.
Αξιοποιώντας τις προηγμένες τεχνολογίες του «Blue Lab» αναδεικνύουμε ότι οι νέες τεχνολογίες δεν είναι μια αόριστη έννοια, καθώς εφαρμόζονται πλέον στη ζωή μας με δημιουργικό τρόπο.
Ο δήμος Πειραιά ανοίγει τον δρόμο για την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, γεγονός που αποτελούσε στόχο όταν δημιουργήσαμε το Κέντρο Επιχειρηματικής Καινοτομίας για τη Γαλάζια Ανάπτυξη «Blue Lab», τον οποίο και επιτυγχάνουμε».
Κλείνοντας, σημείωσε πως αποτελεί ηθικό καθήκον και υποχρέωση της τοπικής αυτοδιοίκησης να υλοποιεί ενέργειες για τη στήριξη των επιστημόνων και της δημόσιας υγείας, οι οποίοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης για την καταπολέμηση του κορωνοϊού.
Ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Δημήτρης Καρύδης, σε δήλωσή του, τόνισε πως έχει μεγάλη σημασία και αξία ένα Κέντρο Καινοτομίας για την επιχειρηματικότητα και τη γαλάζια ανάπτυξη να μετατρέπεται σε ασπίδα προστασίας για τη δημόσια υγεία και την κοινωνία μας.
«Στον Δήμο Πειραιά αντιμετωπίζουμε με αποτελεσματικότητα κάθε γεγονός που βάζει σε κίνδυνο την ζωή των δημοτών μας. Με ευαισθησία και αλληλεγγύη τιμούμε όλους αυτούς που δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή για την υγεία και την προστασία των πολιτών», τόνισε ο κ. Καρύδης.
Υπενθυμίζεται ότι το «Blue Lab» αποτελεί μια πρωτοβουλία του Δήμου Πειραιά, καθώς είναι το πρώτο Κέντρο στην Ελλάδα για την προώθηση και υποστήριξη της επιχειρηματικής καινοτομίας αποκλειστικά για τη Γαλάζια Ανάπτυξη.
Παρέχει μια διευρυμένη γκάμα υπηρεσιών και προγραμμάτων που απευθύνονται σε νέους όλων των ηλικιών, οι οποίοι επιθυμούν να υποστηριχτούν συνολικά για την υλοποίηση επιχειρηματικών ιδεών, να γνωρίσουν, να εκπαιδευτούν και να πειραματιστούν πάνω σε κύριες τεχνολογίες ευρείας εφαρμογής, όπως αυτές του 3D printing και των μικροηλεκτρονικών συστημάτων, καθώς και να μάθουν για τις σύγχρονες τάσεις της γαλάζιας ανάπτυξης, όπως αυτές διαμορφώνονται σήμερα.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης