Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τρόμος στην κυβέρνηση από τις δύο υγειονομικές βόμβες σε Ριτσώνα και Ελ. Βενιζέλος

tags :
Τρόμος στην κυβέρνηση από τις δύο υγειονομικές βόμβες σε Ριτσώνα και Ελ. Βενιζέλος
Σε ελεγχόμενη τροχιά παραμένει στη χώρα μας η εξάπλωση του κορωνοϊού ωστόσο ενώ στο γενικό πληθυσμό έχουμε πτώση, τα κρούσματα σε δύο διαφορετικούς θύλακες
Σε ελεγχόμενη τροχιά παραμένει στη χώρα μας η εξάπλωση του κορωνοϊού ωστόσο ενώ στο γενικό πληθυσμό έχουμε πτώση, τα κρούσματα σε δύο διαφορετικούς θύλακες, στη Ριτσώνα και στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», κράτησαν την καμπύλη ψηλά και δημιουργούν ανησυχία στην κυβέρνηση για το ενδεχόμενο να εξελιχθούν σε υγειονομικές «βόμβες».
Είναι χαρακτηριστικό ότι την Πέμπτη τα νέα κρούσματα στην κοινότητα ανήλθαν στα 27 και ο Σωτήρης Τσιόδρας θέλησε να τα διαχωρήσει από τα υπόλοιπα κρούσματα τα οποία εντοπίζονται στη δομή φιλοξενίας στη Ριτσώνα και στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», στο οποίο βρέθηκαν θετικοί, περισσότεροι από 120 επιβάτες.
Στο κυβερνητικό στρατόπεδο ετοιμάζουν τις επόμενες κινήσεις τους ενώ επισημαίνουν σε όλους τους τόνους ότι ο Απρίλιος είναι κρίσιμος μήνας για την πορεία της εξέλιξης του ιού.
Την ίδια ώρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχεδόν, μονότονα, επαναλαμβάνει ότι φέτος θα «σουβλίσουμε» τον κορωνοϊό μένοντας στο σπίτι.
Δεν θα πάμε στα χωριά μας, δεν θα ψήσουμε στις αυλές μας, δεν θα πάμε στις εκκλησίες μας.
Έχουμε μέρες και χρόνια να γιορτάσουμε κάθε μέρα όμως να αναρωτηθούμε αν θα είναι ίδια τα επόμενα χρόνια αν χάσουμε κάποιον δικό μας άνθρωπο, κάποιον άνθρωπο που αγαπάμε.
Παράλληλα, ο Στέλιος Πέτσας, κλήθηκε, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, να τοποθετηθεί στο μείζον ζήτημα που αφορά τις θρησκευτικές τελετές της Μεγάλης Εβδομάδας, και υπό το φως της απόφασης που έλαβε την Τετάρτη η διαρκής Ιερά Σύνοδος, να γίνουν οι λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών, από την Κυριακή των Βαΐων μέχρι και το Πάσχα.
Έκανε λόγο για υπεύθυνη μεν και μετρημένη απόφαση, ωστόσο παρέπεμψε το θέμα στην ερχόμενη εβδομάδα.
Η κυβέρνηση, είπε, θα το εξετάσει την προσεχή εβδομάδα υπό το φως και των τελευταίων επιδημιολογικών δεδομένων. Κατά πληροφορίες, πάντως, αν δεν έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση, δύσκολα θα επιτραπεί να λειτουργήσουν όλες οι εκκλησίες. Μία μέση λύση θα είναι να λειτουργεί μία εκκλησία ανά Μητρόπολη , ο καθεδρικός ναός σε κάθε περίπτωση, κεκλεισμένων των θυρών και να γίνεται μετάδοση της λειτουργίας από το διαδίκτυο έτσι ώστε οι πιστοί να την παρακολουθήσουν από τα σπίτια τους.
Κατά συνέπεια, αν τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι αυτά που τώρα διαφαίνονται μάλλον, κάπως έτσι θα λειτουργήσουν οι ναοί ως το Πάσχα. Επιπροσθέτως, ο κ. Πέτσας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αυστηροποιηθούν τα περιοριστικά μέτρα στην κυκλοφορία των πολιτών εξαιτίας, όπως είπε, της κατάχρησης που γίνεται από ορισμένους.
Είναι θέμα των επόμενων ημερών, τόνισε, να καθιερωθούν επιπλέον περιορισμοί, τόσο στη χρονική διάρκεια όσο και στον αριθμό των μετακινήσεων.
 
Χρύσα Κλετισιώτη
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης