Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ο FDA ενέκρινε τεστ για τη διάγνωση αντισωμάτων κατά του κορωνοϊού

ΗΠΑ: Ο FDA ενέκρινε τεστ για τη διάγνωση αντισωμάτων κατά του κορωνοϊού
Τεστ εξπρές για διάγνωση αντισωμάτων επιστρατεύει o FDA
Τεστ εξπρές για τη διάγνωση αντισωμάτων κατά του κορωνοϊού ενέκρινε ο Αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκων (FDA).
Τα τεστ που υπάρχουν (PCR) είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να βρίσκουν θραύσματα ιικών γονιδίων τα οποία μπορεί να υποδεικνύουν μια συνεχιζόμενη μόλυνση.
Το τεστ PCR ανιχνεύει την ενεργή λοίμωξη στο παρόν και δεν μπορεί να αποκαλύψει μια παρελθούσα λοίμωξη.
Οι γιατροί ελέγχουν τη μύτη και τον λαιμό και λαμβάνουν έκκριμα.
Το νέο τεστ, αντιθέτως, γίνεται με ένα τσίμπημα του δακτύλου και μπορεί να αποκαλύψει αν κάποιος είχε τον ιό, με ή χωρίς συμπτώματα, και τώρα πλέον έχει αποκτήσει αντισώματα.
Αυτό είναι σημαντικό για διάφορους λόγους.
Τα άτομα με ανοσία ενδέχεται να είναι σε θέση να μετακινούνται με ασφάλεια από τα σπίτια τους και έτσι σιγά σιγά να επανεκκινηθεί η οικονομία.
Αν μη τι άλλο, για το νοσηλευτικό προσωπικό και τους θεράποντες γιατρούς είναι πολύ σημαντικό να ξέρει ότι έχει ανοσία στον κορωνοϊό.
Το τεστ για τη διάγνωση αντισωμάτων θα προσφέρει στους επιστήμονες τη δυνατότητα να κατανοήσουν τον βαθμό διάδοσης της λοίμωξης στον πληθυσμό, αλλά και να υπολογίσουν με μεγαλύτερη ακρίβεια το ποσοστό θνησιμότητας.
«Εάν δεν γνωρίζουμε τα ασυμπτωματικά ή ήπια κρούσματα, δεν θα ξέρουμε αν ο ιός σκοτώνει ένα μεγάλο μέρος των ανθρώπων που τον έχουν ή μόνο άτομα που έχουν υποκείμενα νοσήματα ή, απλά, είναι πολύ άτυχα» δήλωσε ο δρ Carl Bergstrom, καθηγητής Λοιμωξιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον στο Σιάτλ.
Εκατομμύρια τέτοια τεστ-εξπρές θα είναι σύντομα διαθέσιμα στη Βρετανία και οι πρώτοι που θα τα δοκιμάσουν είναι οι γιατροί και νοσηλευτές του Εθνικού Συστήματος Υγείας της χώρας, ώστε να δουν αν μπορούν να επιστρέψουν στη δουλειά τους, αφού θα ξέρουν ότι, έχοντας αντισώματα, θα έχουν πιθανώς και ανοσία απέναντι σε μια νέα λοίμωξη από τον κορωνοϊό (αν και υπάρχει ακόμη αβεβαιότητα για το κατά πόσο ο οργανισμός αποκτά ανοσία έναντι του νέου ιού και σε πόσο βάθος χρόνου).
Ένα τέτοιο τεστ χρειάζεται μόλις 15 λεπτά για να ολοκληρωθεί.
Ωστόσο, αξίζει να επισημανθεί πως το να έχει κανείς αντισώματα δεν τον προστατεύει πλήρως από τον κορωνοϊό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης