Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Απίστευτη πρόκληση: Η Τουρκία καταδίωξε αεροσκάφος της Frontex πάνω από το Αιγαίο

Απίστευτη πρόκληση: Η Τουρκία καταδίωξε αεροσκάφος της Frontex πάνω από το Αιγαίο
Δίχως τέλος οι προκλήσεις των Τούρκων, που κατεδίωξαν μέχρι και αεροπλάνο της Frontex πάνω από το Αιγαίο
H τουρκική πολεμική αεροπορία καταδίωξε αεροσκάφος το οποίο επιχειρούσε πάνω από το Αιγαίο, σύμφωνα με άρθρο του γερμανικού περιοδικού Focus.
Όπως αποκαλύπτουν αξιωματούχοι της γερμανικής κυβέρνησης, τουρκικό αεροσκάφος παρενόχλησε ένα αεροπλάνο πάνω από το Αιγαίο τον Μάρτιο, το οποίο χρησιμοποιούσε η υπηρεσία προστασίας των συνόρων της ΕΕ, Frontex.
Συγκεκριμένα, δύο τουρκικά πολεμικά αεροπλάνα κατεδίωξαν για αρκετά λεπτά αεροσκάφος της Δανίας που χρησιμοποιούσε η Frontex.
H Frontex καταβάλλει προσπάθειες για την προστασία των ελληνικών συνόρων, συμβάλλοντας στον αγώνα που διεξάγει η Ελλάδα κατά της τουρκικής απειλής.
Στην Ελλάδα υπάρχουν 82 αστυνομικοί που ανήκουν στην ομοσπονδιακή αστυνομία της Γερμανίας, ενώ συμμετέχουν και τελωνειακοί υπάλληλοι.
Χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται στα νησιά του Αιγαίου, με την προσδοκία ότι θα φτάσουν στην Ελλάδα και από εκεί στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Οι πτήσεις για την επιτήρηση της θαλάσσιας περιοχής εντάσσονται στο πλαίσιο της επιχείρησης της Frontex «Αegean 2020».
Τα ελληνικά σώματα ασφαλείας και οι ευρωπαϊκές δυνάμεις προσπαθούν να διασφαλίσουν τα σύνορα, παρά τους κινδύνους που επιφυλάσσει η πανδημία του κορωνοϊού.
Τα ελληνοτουρκικά χερσαία και θαλάσσια σύνορα είναι πλέον εξαιρετικά στρατιωτικοποιημένα, καθώς η Τουρκία χρησιμοποιεί πρόσφυγες και μετανάστες για να ασκήσει πίεση στην ΕΕ «όσον αφορά τη Συρία και τη Λιβύημ αναφέρει το γερμανικό περιοδικό που αποκάλυψε την είδηση.
Η τουρκική κυβέρνηση στα τέλη Φεβρουαρίου είχε ανακοινώσει πως τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ανοιχτά, παρότι συνέβαινε το αντίθετο.
Ως αποτέλεσμα δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες έφτασαν από τα βάθη της Τουρκίας στον Έβρο και στο Αιγαίο.
Η Ελλάδα δεν τους άφησε να περάσουν.
Η Τουρκία κλιμάκωσε τις προκλήσεις, με αποτέλεσμα να σημειωθούν σοβαρά επεισόδια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης