Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ελ. Βενιζέλος: Καθίζηση επιβατικής κίνησης - Άνω του 60% η πτώση τον Μάρτιο του 2020

tags :
Ελ. Βενιζέλος: Καθίζηση επιβατικής κίνησης - Άνω του 60% η πτώση τον Μάρτιο του 2020
Ο χειρότερος στην ιστορία του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος, όσον αφορά την επιβατική κίνηση, είναι ο Μάρτιος του 2020
Ο χειρότερος στην ιστορία του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος, όσον αφορά την επιβατική κίνηση, είναι ο Μάρτιος του 2020.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, κατά τη διάρκεια του Μαρτίου, η επιβατική κίνηση του αεροδρομίου ανήλθε σε περίπου 640.000, καταγράφοντας απότομη πτώση της τάξης του 61,3%, ως συνέπεια της πανδημίας COVID-19 και των επιπτώσεων της στο αεροπορικό ταξίδι.
Η εξέλιξη της κίνησης επιδεινώθηκε ραγδαία κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου, λόγω των εκτεταμένων μέτρων αποκλεισμού χωρών που είχαν ως αποτέλεσμα την αναστολή πτήσεων αεροπορικών εταιρειών. Τόσο οι επιβάτες εσωτερικού όσο και εξωτερικού κατέγραψαν μείωση της τάξης του 60% και 62% αντίστοιχα.
Συνολικά, κατά τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, η κίνηση του αεροδρομίου ανήλθε στο επίπεδο των 3,5 εκατ. επιβατών, σημειώνοντας πτώση της τάξης του 20,5% σε σχέση με το 2019, λόγω της σημαντικής μείωσης που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια του Μαρτίου. Οι επιβάτες εξωτερικού μειώθηκαν κατά 18,6%, ενώ οι επιβάτες εσωτερικού παρουσίασαν πτώση της τάξης του 24,4%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης