Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουμουτσάκος (υπουργείο Μετανάστευσης): Τον Μηχανισμό Έκτακτης Υποστήριξης για την Ελλάδα προτείνει η Κομισιόν

Κουμουτσάκος (υπουργείο Μετανάστευσης): Τον Μηχανισμό Έκτακτης Υποστήριξης για την Ελλάδα προτείνει η Κομισιόν

Η Κομισιόν προτείνει τον Μηχανισμό Έκτακτης Υποστήριξης για την Ελλάδα, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Μετανάστευσης, Γ. Κουμουτσάκο
Την ενεργοποίηση του Μηχανισμού Έκτακτης Υποστήριξης (Emergency Support Instrument) για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα αποφάσισε -σήμερα- να προτείνει το Σώμα των Επιτρόπων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο, όπως αποκάλυψε ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος, σε τηλεοπτική συνέντευξη απόψε στην ΕΡΤ.
Όπως είπε ο κ. Κουμουτσάκος, πρόκειται για ένα «πρόσθετο εργαλείο ταχείας εκταμίευσης χρημάτων».
Το εργαλείο αυτό είχε ενεργοποιηθεί ξανά το 2016 από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για τρία χρόνια για να αντιμετωπιστεί η προσφυγική και μεταναστευτική κρίση στην Ελλάδα.
Το Σώμα προτείνει το ποσό των τεσσάρων δισεκατομμυρίων ευρώ και η πρότασή του βασίζεται στη λογική ότι «η Ελλάδα αντιμετωπίζει ένα συνδυασμό δύο προκλήσεων ταυτόχρονα, του μεταναστευτικού μαζί με τον κορωνοϊό», όπως εξήγησε ο αναπληρωτής υπουργός.
Στις 27 Μαρτίου η ελληνική κυβέρνηση υπέβαλε επιστολή με αίτημα να κινητοποιηθεί ο μηχανισμός αυτός «με μια αρχική εκτίμηση», όπως είπε ο κ. Κουμουτσάκος, ζητούσε υποστήριξη ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να διατεθούν σε δράσεις, όπως η προμήθεια ιατρικών υλικών και η ταχεία δημιουργία νοσοκομειακών μονάδων.
Ο κ. Κουμουτσάκος εξέφρασε απόψε τη βεβαιότητα ότι και οι άλλοι δύο θεσμοί θα συμφωνήσουν στην ενεργοποίηση του μηχανισμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης