Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: «Βουτιά» κατέγραψε ο κλάδος υπηρεσιών τον Μάρτιο 2020 - Στος 33,8 μονάδες ο δείκτης PMI

Ιαπωνία: «Βουτιά» κατέγραψε ο κλάδος υπηρεσιών τον Μάρτιο 2020 - Στος 33,8 μονάδες ο δείκτης PMI
Ο σύνθετος δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 36,2 μονάδες, έναντι 47 μονάδων προηγουμένως
Σημαντική πτώση κατέγραψε η δραστηριότητα του κλάδου υπηρεσιών στην Ιαπωνία τον Μάρτιο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (3/4) στοιχεία της Markti, τα οποία αποδείχθηκαν ανώτερα σε σύγκριση με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 33,8 μονάδες, έναντι 46 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι προκαταρκτικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για πτώση στις 32,7 μονάδες.
Ο υποδείκτης παραγωγής σημείωσε μία από τις μεγαλύτερες πτώσεις που έχει καταγράψει ποτέ η Markit, καθώς η πανδημία του COVID-19 προκάλεσε σοβαρό πλήγμα στη ζήτηση.
Παράλληλα, ο υποδείκτης που αφορά την απασχόληση υποχώρησε επίσης σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, εν μέσω μειωμένων λειτουργικών αναγκών, ενώ οι επιχειρήσεις αναμένουν ότι σημαντική πτώση της δραστηριότητας τους επόμενους δώδεκα μήνες.
Όσον αφορά τον σύνθετο δείκτη PMI, ο οποίος καλύπτει και τους κλάδους μεταποίησης και κατασκευών, σημειώθηκε πτώση στις 36,2 μονάδες, έναντι 47 μονάδων τον Φεβρουάριο, και έναντι προκαταρκτικών εκτιμήσεων στις 35,8 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης