Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mnuchin (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Ελάφρυνση-ανάσα για 700 μικρές επιχειρήσεις ύψους 2,5 εκατ. δολ.

tags :
Mnuchin (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Ελάφρυνση-ανάσα για 700 μικρές επιχειρήσεις ύψους 2,5 εκατ. δολ.
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ, διά στόματος του υπουργού Οικονομικών, Mnuchin, ανακοίνωσε ελάφρυνση για τις μικρές επιχειρήσεις ύψους 2,5 εκατ. ευρώ
Ελάφρυνση ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων εξασφάλισαν περίπου εκατοντάδες μικρές επιχειρήσεις των ΗΠΑ, όπως δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός των ΗΠΑ, Steven Mnuchin.
Διατεθειμένη να βοηθήσει την πραγματική οικονομία φαίνεται πως είναι η αμερικανική κυβέρνηση, καθώς σχεδόν δεν περνά μέρα που να μην ανακοινώσει κάποιο μέτρο στήριξης και ελάφρυνσης, ώστε να διασφαλιστεί το μέλλον της χώρας στο μετα-κορωνοϊό τοπίο,
Την Παρασκευή 3 Απριλίου 2020, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως οι συνεταιριστικές τράπεζες έχουν ήδη επεξεργαστεί σχέδιο δανειακής ελάφρυνσης 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τουλάχιστον 700 μικρές επιχειρήσεις.
«Το σύστημα λειτουργεί.
Οι συνεταιριστικές τράπεζες έχουν ήδη εξετάσει αιτήσεις για πάνω από 700 δάνεια ύψους 2.500.000 δολαρίων.
Καταπληκτική δουλειά» έγραψε ο Mnuchin στο Twitter.
«Οι μεγάλες τράπεζες θα επιβιώσουν και σήμερα» συμπλήρωσε.
Η ελάφρυνση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος δανεισμού ύψους 740 εκατομμυρίων δολαρίων.
Η εφαρμογή του εν λόγω προγράμματος ξεκίνησε αφού διευθετήθηκαν ζητήματα που θα μπορούσαν να προκαλέσουν νομικά και οικονομικά ζητήματα.
Με την ελπίδα να διατηρήσουν τις μικρές επιχειρήσεις ζωντανές και τους εργαζομένους τους ενεργούς, η κυβέρνηση εξασφάλισε δάνεια ύψους έως και 10 εκατομμυρίων δολαρίων για να καλύψει τη μισθοδοσία υπαλλήλων ανά τη χώρα για διάστημα τουλάχιστον οκτώ εβδομάδων, καθώς και κάποια άλλα έξοδα, όπως ενοίκια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης