Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rutgers University: Ο Covid-19 θα μπορούσε να έχει δημιουργηθεί σε εργαστήριο της Wuhan

Rutgers University: Ο Covid-19 θα μπορούσε να έχει δημιουργηθεί σε εργαστήριο της Wuhan
Σε εργαστήριο της Κίνας δημιουργήθηκε ο κορωνοϊός, σύμφωνα με τον μοριακό βιολόγο Richard H. Ebright του Rutgers University
Ο Covid-19 θα μπορούσε να έχει δημιουργηθεί σε εργαστήριο της Wuhan, σύμφωνα με τον μοριακό βιολόγο Richard H. Ebright, καθηγητή χημικής βιολογίας στο Rutgers University.
Υβρίδιο ιού νυχτερίδων, ο εξαιρετικά επικίνδυνος κορωνοϊός μόλυνε τους ανθρώπους προκάλεσε την πανδημία.
Ωστόσο, υπεύθυνοι για αυτή την κατάσταση είναι οι επιστήμονες εργαστηρίου στη Wuhan της Κίνας, υποστηρίζει ο καθηγητής Ebright.
Η Zhengli, γνωστός ως «bat-woman», επειδή εργάζεται με ιούς που φέρουν οι νυχτερίδες, έχει πει ότι η διάδοση του κορωνοϊού είναι «η τιμωρία της φύσης για τις συνήθειες διαβίωσης των ανθρώπων».
«Εγώ η Zhengli δηλώνω πως δεν έχω καμία σχέση με τον ιό, ούτε το εργαστήριό μας.
Ο κορωνοϊός είναι η τιμωρία της φύσης επάνω στο ανθρώπινο είδος.
Προτρέπω κάποιους να κλείσουν τα βρώμικα στόματά τους» έχει δηλώσει η Κινέζα επιστήμονας.
Ο καθηγητής Ebright δήλωσε ότι «Η άρνηση δεν είναι απόδειξη του εναντίου», αναφερόμενος στην κορυφαία επιστήμονα της Κίνας Shi Zhengli, η οποία εργάζεται στο εργαστήριο του Wuhan και έχει επανειλημμένα αρνηθεί πως ευθύνεται για τη δημιουργία και την εξάπλωση της πανδημίας.
Πάντως, η διαμάχη στους κόλπους της επιστήμης αναφορικά με τη δημιουργία φονικών ιών στο εργαστήριο υπήρξε πύρινη.
Την ώρα που οι ερευνητές ισχυρίζονταν πως όλα γίνονται για το καλό της ανθρωπότητας, για την αντιμετώπιση πιθανών πανδημιών, οι πιο συντηρητικοί ανησυχούσαν για το ατύχημα να αποδράσει κανένας ιός από το εργαστήριο ή να γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης της βιοτρομοκρατίας.
Η επιστημονική κοινότητα πιθανολογεί πως ο νέος κορωνοϊός προέρχεται από την άγρια φύση, την ίδια ώρα που μια ανάλυση του SARS-CoV-2 από το Wuhan Institute of Virology υποδεικνύει πως το γονιδίωμα του ιού είναι κατά 96% ίδιο με τους κορωνοϊούς που βρίσκουμε στις νυχτερίδες.
Πολλοί πιστεύουν ότι η συνεχιζόμενη ανησυχία της Κίνας σχετικά με το ξέσπασμα του κορωνοϊού και οι παράξενες κατηγορίες ότι εξαπλώθηκε από τους Αμερικανούς στρατιώτες είναι μια προσπάθεια να εκτραπεί η προσοχή της διεθνούς κοινότητας από την εξέταση της πιθανότητας να έχει διαρρεύσει αυτός ο ιός από το εργαστήριο του Wuhan.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης