Τελευταία Νέα
Διεθνή

BofA: Μέσα σε 15 λεπτά 58.000 μικρές επιχειρήσεις των ΗΠΑ ζήτησαν δάνεια 6 δισ. δολ.

BofA: Μέσα σε 15 λεπτά 58.000 μικρές επιχειρήσεις των ΗΠΑ ζήτησαν δάνεια 6 δισ. δολ.
Αιτήσεις για δάνεια 6 δισ. δολ. δέχθηκε η Bank of America μέσα σε μόλις 15 λεπτά
Δάνεια ύψους 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να αντιμετωπίσουν την έλλειψη ρευστότητας ζήτησαν 58.000 μικρές επιχειρήσεις των ΗΠΑ από την Βank of America μέσα σε 15 λεπτά (από τις 8:45 μέχρι τις 9:00), σύμφωνα με την ίδια την τράπεζα.
Η σχετική πλατφόρμα της τράπεζας κατακλύστηκε από αιτήματα από τη στιγμή που ετέθη σε λειτουργία στις 8.45 ώρα ΗΠΑ, στο πλαίσιο προγράμματος στήριξης των μικρών επιχειρήσεων από το αμερικανικό κράτος.
Το χάος αυτό προκλήθηκε γιατί οι δανειολήπτες φοβήθηκαν πως δεν θα προλάβουν να πάρουν χρήματα από το ύψους 350 δισεκατομμυρίων πρόγραμμα για τη στήριξη των μικρών επιχειρήσεων που είχε εξαγγείλει ο υπουργός Οικονομικών Steven Mnuchin.
Στον απόηχο αυτής της κατάστασης ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε πως θα αιτηθεί περισσότερα χρήματα, αλλά θα χρειαστεί η έγκριση του Κογκρέσου.
Πάντως και στην ίδια την τράπεζα διαπιστώνεται μια σύγχυση σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του ζητήματος.
Η τράπεζα δίνει προτεραιότητα στους υπάρχοντες πελάτες με ηλεκτρονικούς λογαριασμούς οι οποίοι ήταν ενεργοί δανειοδότες, πράγμα που σημαίνει ότι ακόμη και οι μακροπρόθεσμοι πελάτες αρχικά απομακρύνονται από τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης