Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Ο 57χρονος Kier Starner είναι ο νέος ηγέτης των Εργατικών στη θέση του Jeremy Corbyn

tags :
Βρετανία: Ο 57χρονος Kier Starner είναι ο νέος ηγέτης των Εργατικών  στη θέση του Jeremy Corbyn
Ο Starmer Kier που θεωρείται ικανός αλλά όχι ιδιαίτερα χαρισματικός, έχει δεσμευθεί να επανενώσει και να ανοικοδομήσει το Εργατικό Κόμμα
Ο 57χρονος Kier Starner ανεδείχθη ο αντικαταστάτης του Jeremy Corbyn, στην εκλογική αναμέτρηση για την ηγεσία του Εργατικού κόμματος στη Βρετανία.
Τα περίπου 600.000 μέλη του Εργατικού Kόμματος ψήφησαν και εξέλεξαν μέσω επιστολικής ψήφου τον Starmer μεταξύ τριών υποψηφίων.
Ο πρώην δικηγόρος που ειδικεύεται στην υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ήταν αρμόδιος των Εργατικών για το Brexit εδώ και τρία χρόνια ήταν το αναμφισβήτητο φαβορί για την ηγεσία του κόμματος.
Ο Starmer Kier που θεωρείται ικανός αλλά όχι ιδιαίτερα χαρισματικός, έχει δεσμευθεί να επανενώσει και να ανοικοδομήσει το Εργατικό Κόμμα μετά τη χειρότερη ήττα του σε βουλευτικές εκλογές από το 1935, κυρίως εξαιτίας της απώλειας βασικών του προπυργίων.
"Έχουμε την ευκαιρία να ανοικοδομήσουμε το κόμμα μας και, ακόμη πιο σημαντικό, την ευκαιρία να επαναφέρουμε τους Εργατικούς εκεί που πρέπει να είναι: στην εξουσία", δήλωσε ο Starmer.

Η πρόκληση του κορωνοϊού

Η επιδημία covid-19, χάρη στην οποία αυξήθηκε η δημοτικότητα της κυβέρνησης Johnson, αποτελεί την πρώτη πρόκληση του νέου επικεφαλής των Εργατικών.
Η κυβέρνηση των Συντηρητικών έχει ανακοινώσει μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων προκειμένου να ανασχεθεί η εξάπλωση της επιδημίας, με τη στήριξη των Εργατικών.
Επιπλέον έχει ανακοινώσει σειρά κοινωνικών και οικονομικών μέτρων για τη στήριξη των πολιτών αλλά και των επιχειρήσεων, κάτι που συνήθως υποστηρίζει το Εργατικό Κόμμα, το οποίο όμως σε αυτή την κρίση δεν ακούγεται πολύ.
Η δημοτικότητα του βρετανού πρωθυπουργού έχει πλέον εκτοξευθεί. Πρόσφατη δημοσκόπηση του YouGov εμφανίζει το 55% των πολιτών να έχουν θετική γνώμη για τον πρωθυπουργό, έναντι 43% την προηγούμενη εβδομάδα. Και μεταξύ του 72% που εκτιμά ότι η κυβέρνηση διαχειρίζεται σωστά την κρίση βρίσκονται και πολλοί ψηφοφόροι των Εργατικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης