Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα αν πάρει τους πρόσφυγες

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα αν πάρει τους πρόσφυγες
Τουρκικό ΥΠΕΞ σε Ελλάδα: Πάρτε τους πρόσφυγες και δίνουμε λεφτά
Η μόνιμη πρόταση της Άγκυρας είναι να πάρει η Ελλάδα τους πρόσφυγες που βρίσκονται στην Τουρκία και η Άγκυρα θα προσφέρει οικονομική βοήθεια στην Αθήνα στη βάση της αρχής της καλής γειτονίας, αναφέρει σε ανακοίνωσή του εκπρόσωπος του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, με αφορμή την επιστολή του Έλληνα Πρωθυπουργού στους ομολόγους του σε Γαλλία και Γερμανία για το μεταναστευτικό.
Στην ανακοίνωσή του το Υπουργείο αναφέρει ότι “ο Έλληνας Πρωθυπουργός Μητσοτάκης στην επιστολή του για τη χώρα μας που απέστειλε στον Γάλλο Πρόεδρο Macron και την Angela Merkel πρότεινε η οικονομική στήριξη στην Τουρκία να γίνει ανάλογα με τη μείωση της ροής των μεταναστών στην Ευρώπη.
Ενώ είναι ακόμη χαραγμένη στη μνήμη η απάνθρωπη και επαίσχυντη, μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου, συμπεριφορά της Ελλάδας προς τους πρόσφυγες που ήραν τα σύνορα, η πρόταση τώρα της ίδιας χώρας για οικονομική στήριξη με βάση των αριθμό των μεταναστών, είναι προϊόν μια εξαιρετικά στρεβλής και ανήθικης αντίληψης”, σημειώνεται.
Προσθέτει ότι “η Τουρκία μέχρι σήμερα έχει ξοδέψει 40 δισ. δολάρια για να φιλοξενήσει 4 εκατομμύρια πρόσφυγες μόνο για ανθρωπιστικούς λόγους”.
“Όσο για την ΕΕ μέχρι σήμερα έχει στείλει μόνο τα 2,7 δισ. στην Τουρκία από τα 6 δισ. ευρώ που έχει υποσχεθεί για τους Σύριους.
Και στην Ελλάδα έχει δώσει 3 δισ. για 100 χιλιάδες πρόσφυγες που βρίσκονται στη χώρα”, αναφέρει.
Καταλήγοντας το Υπουργείο Εξωτερικών δηλώνει ότι η πρόταση της Τουρκίας είναι μόνιμη:
“Η Ελλάδα μπορεί να πάρει η ίδια τους πρόσφυγες στη χώρα μας.
Και η ΕΕ μπορεί να δώσει στην Ελλάδα την οικονομική βοήθεια που θα διασφαλίσει για τους πρόσφυγες.
Κι εμείς θα στηρίξουμε οικονομικά την Ελλάδα όπως το επιβάλλει η αρχή της καλής γειτονίας”.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης