Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο κορωνοϊός απειλεί το γενναιόδωρο σύστημα πρόνοιας της Φινλανδίας

Ο κορωνοϊός απειλεί το γενναιόδωρο σύστημα πρόνοιας της Φινλανδίας
Ο κορωνοϊός απειλεί το φινλανδικό σύστημα πρόνοιας
Η πανδημία του κορωνοϊού δημιουργεί προβλήματα στο καλύτερο και πιο γενναιόδωρο σύστημα πρόνοιας, το φινλανδικό.
Μόλις πριν από λίγες ημέρες, η πλούσια σκανδιναβική χώρα γνωστοποίησε ότι θα επεκτείνει την καραντίνα έως τις 13 Μαΐου 2020, από τις 13 Απριλίου.
Μέχρι στιγμής, η χώρα έχει καταγράψει 1.615 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις κορωνοϊού και 19 θανάτους, μία από τις χαμηλότερες επιδόσεις στην Ευρώπη.
Αν και οι περιορισμοί λειτουργούν εκ του αποτελέσματος, το σύστημα πρόνοιας αρχίζει να επιβαρύνεται σημαντικά, καθώς, μέσα σε λίγες εβδομάδες, 300.000 Φιλανδοί έχασαν τη δουλειά τους λόγω καραντίνας.
Οι αξιωματούχοι αναφέρουν πως η χρηματοδότηση του συστήματος κοινωνικής πρόνοιας δεν κινδυνεύει, ωστόσο, και ότι το πρόβλημα είναι ότι οι αιτήσεις παροχών δεν μπορούν να υποβληθούν σε επεξεργασία και, κατά συνέπεια, τα χρήματα δεν μπορούν να πληρωθούν αρκετά γρήγορα.
Αν και το σχετικό Ταμείο (General Unemployment Fund YTK) αναμένεται να τριπλασιάσει το προσωπικό για να επιταχύνει τις διαδικασίες, εκτιμάται ότι θα υπάρχει τριμηνιαία αναμονή για τους άνεργους Φινλανδούς.
Η YTK αναμένει ότι 100.000 περισσότερες αιτήσεις τον Απρίλιο 2020, εξαιτίας εν μέρει των εκτεταμένων διακοπών λειτουργίας των επιχειρήσεων.

Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης