Οι 4 χώρες του μαρτυρίου: Ιταλία, Ισπανία, ΗΠΑ και Γαλλία μετρούν πάνω από 40 χιλ νεκρούς από κορωνοϊό ή 65% του συνόλου

Οι 4 χώρες του μαρτυρίου: Ιταλία, Ισπανία, ΗΠΑ και Γαλλία μετρούν πάνω από 40 χιλ νεκρούς από κορωνοϊό ή 65% του συνόλου
Οι τέσσερις χώρες, που έχουν πληγεί περισσότερο από τον Covid -19... παγκοσμίως
Σε αυτό το μακάβριο ράλι θανάτων και μολύνσεων είναι τέσσερις χώρες που προπορεύονται και με διαφορά από τις άλλες. Προπορεύονται δυστυχώς για τους λαούς τους, τις κοινωνίες και  τις οικονομίες τους.
Πρόκειται για τις: Ιταλία, Ισπανία, ΗΠΑ και Γαλλία.
Και οι τέσσερις χώρες μαζί μετρούν περισσότερους από 40.000 θανάτους και τουλάχιστον 600.000 κρούσματα.
Κυρίως αυτό που δεν μπορεί να αποτυπωθεί σε αριθμούς και στοιχεία είναι η ρήξη της κοινωνικής συνοχής και η εμπέδωση ενός αισθήματος τρόμου στις κοινωνίες των χωρών αυτών.
Εξάλλου η Ευρώπη, που πλήττεται καίρια από τον ιό μετρά πάνω από 46 χιλ. νεκρούς

Ιταλία: 15,36 χιλ. νεκροί με 124,6 χιλ. κρούσματα

Δραματική είναι  η κατάσταση στην Ιταλία, η οποία μετρά τους περισσότερους θανάτους παγκοσμίως και είναι η χώρα που έχει πληγεί συντριπτικά.
Στα 124, 6 χιλ ανέρχονται πλέον, τα συνολικά περιστατικά κορωνοϊού στην Ιταλία την Παρασκευή (3/40, ενώ οι νεκροί έφτασαν τους 15,362 χιλ., ενώ 20.996 άνθρωποι έχουν ιαθεί.
Την Πέμπτη, το σύνολο κρουσμάτων του κορωνοϊού ήταν 115.242 και είχαν χάσει την ζωή τους 13.915 άνθρωποι ενώ 18.278 είχαν θεραπευθεί.
Το τελευταίο εικοσιτετράωρο έχασαν την ζωή τους 766 ασθενείς και καταγράφηκαν 4.585 συνολικά κρούσματα.
1.480 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό.
Τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι 2.339.
Στο μεταξύ, 4.068 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 28.741 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 52.579 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.
Στην Λομβαρδία τα συνολικά περιστατικά είναι 47.520 και οι νεκροί 8.311.
Στην Εμίλια Ρομάνα τα κρούσματα είναι 15.932 με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 1.902.
Στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 10.464, με 572 νεκρούς.
Ο ρυθμός μετάδοσης του ιού σημειώνει μικρό περιορισμό, ωστόσο ο αριθμός των νεκρών βρίσκεται σχεδόν στα ίδια επίπεδα με το περασμένο εικοσιτετράωρο, τα οποία δεν επιτρέπουν, έως τώρα, καμία χαλάρωση των μέτρων.
Οι ιταλικές αρχές κατέστησαν σαφές, σήμερα, ότι είναι πολύ πιθανό, τα περιοριστικά αυτά μέτρα να ισχύσουν μέχρι και τις αρχές Μαΐου.
Το μεγαλύτερο κρεματόριο του Μιλάνου έχει κλείσει τις πόρτες του για ένα μήνα, μην μπορώντας να διαχειριστεί τον τεράστιο αριθμό σορών που μεταφέρονται εκεί για αποτέφρωση, όπως έγινε γνωστό από τη δημοτική αρχή της πρωτεύουσας της Λομβαρδίας.
Σύμφωνα με την ίδια, το διάστημα αναμονής ήταν 20 ημέρες.
Από την έναρξη της πανδημίας, το 50% και πλέον των θανάτων στη Ιταλία έχει καταγραφεί εκεί.
Όπως έχει ανακοινώσει ο υπουργός Υγείας της Ιταλίας, Roberto Speranza τα περιοριστικά μέτρα θα διαρκέσουν ως τις 13 Απριλίου.
Ο επικεφαλής του Ιταλικού Ανώτατου Ινστιτούτου Υγείας υπογράμμισε ότι «χρειάζονται πιο γρήγορα τεστ προς εντοπισμό των αντισωμάτων και είναι ακριβώς αυτό που η ιταλικές υγειονομικές αρχές θέλουν να κάνουν».
Κατέληξε υπογραμμίζοντας πως «ο στόχος είναι ο δείκτης μεταδοτικότητας να παραμείνει κάτω από το 1%» και ότι «για να φτάσει στο μηδέν, θα χρειαστούν μήνες».
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/2020-04-03%20%281%29.png?itok=qVARaCyY
Image

Η Ισπανία λυγίζει με 11,7 χιλ. νεκρούς και 124,7 χιλ. κρούσματα

Η Ισπανία είναι η χώρα που ακολουθεί την Ιταλία σε αυτό το πρωτάθλημα θανάτου.
Άλλοι 809 άνθρωποι απεβίωσαν  σε ένα 24ωρο στην Ισπανία από τον Covid -19 με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των νεκρών  να ανέρχεται σε 11.744.
Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται σε 124.736 ενώ 34.219 έχουν ιαθεί.
Οι ασθενείς, που παραμένουν για νοσηλεία είναι 57.612.
Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε ένα 24ωρο ανέρχονται σε 7.026.
Αν και ο αριθμός των νεκρών σε μία μέρα σοκάρει, οι ισπανικές αρχές αναφέρουν πως πρόκειται για το χαμηλότερο νούμερο τις τελευταίες οκτώ ημέρες.  
Υπό το βάρος των εξελίξεων αυτών ο Ισπανός πρωθυπουργός Pedro Sanchez
θα ζητήσει από το ισπανικό κοινοβούλιο να δώσει το πράσινο φως για να παραταθεί η εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων κατά της επιδημίας για επιπλέον 15 ημέρες, έως τις 26 Απριλίου.
Οι υγειονομικές αρχές  ενδέχεται να συστήσουν σε ολόκληρο τον ισπανικό πληθυσμό να φορέσει μάσκες, ως προστατευτικό μέσο απέναντι στην πανδημία.
Image
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/SPAINSATURDAY_0.png?itok=DSAzuvS1
ΗΠΑ:  8,098 χιλ. νεκροί - 297,5 χιλ. κρούσματα

Με ταχύτατους ρυθμούς οι ΗΠΑ καθίστανται το νέο επίκεντρο της πανδημίας με τους νεκρούς και τα κρούσματα να αυξάνονται εντυπωσιακά και σε χρόνο ρεκόρ μάλιστα.
Η πλέον πληττόμενη περιοχή εξακολουθεί να παραμένει η Πολιτεία της Νέας Υόρκης, η οποία βίωσε τη φονικότερη ημέρα της από τον νέο κορωνοϊό, με 624 νέους θανάτους σε ένα 24ωρο στην πολιτεία και το σύνολο των νεκρών να ανέρχεται σε 3.56 χιλ, όπως γνωστό από τον κυβερνήτη Andrew Cuomo.
Ο Cuomo προειδοποίησε ότι άνθρωποι θα πεθάνουν σύντομα εξαιτίας της έλλειψης αναπνευστήρων, νοσοκομειακών κλινών, ενώ απηύθυνε έκκληση για αποστολή πόρων στη Νέα Υόρκη, που θα βοηθήσουν την πολιτεία να αντιμετωπίσει την ολοένα κι εντεινόμενη κρίση.
Τα κρούσματα στην πολιτεία αυξήθηκαν στα 103.169, ενώ τα αποθέματα αναπνευστήρων φτάνουν για άλλες 5 ημέρες μόνο, δεδομένου του ρυθμού που χρησιμοποιούνται αυτή τη στιγμή στα νοσοκομεία για την παροχή φροντίδας σε ασθενείς της νόσου Covid-19.
Είναι χαρακτηριστικό πως νοσοκομεία αδυνατούν να διαχειριστούν τους βαριά ασθενείς, τα νεκροτομεία δεν προλαβαίνουν να θάβουν τους νεκρούς ενώ τα αποτεφρωτήρια επέκτειναν τα ωράρια τους και προχωρούν στην καύση νεκρών ακόμα και κατά τις νυχτερινές ώρες.
Τα γραφεία κηδειών κάνουν λόγο για πρωτόγνωρη εδώ και δεκαετίες αύξηση των περιστατικών, καθώς αυτά έχουν ξεπεράσει τα 50.000.
Ο κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϊ Phil Murphy ανέφερε 4,372 νέα κρούσματα COVID-19 και 113 νέους θανάτους, στην πολιτεία του, ανεβάζοντας τα κρούσματα στα 29.895 και σε 646 τους θανάτους.
Ανακοίνωσε επίσης την υπογραφή διατάγματος κατά το οποίο, όλες οι σημαίες σε όλο το NJ θα κυματίζουν μεσίστιες επ 'αόριστον προς τιμήν αυτών που έχουν πεθάνει από τον ιό σε όλο τον κόσμο.
"Αυτή είναι μια από τις μεγαλύτερες τραγωδίες που έπληξε ποτέ την πολιτεία μας.
Πρέπει να έχουμε ένα σταθερό και ορατό μνημείο," είπε.
Αν αυτά τα τελευταία στοιχεία σας θλίβουν, παρακαλώ μην απελπίζεστε γιατί ο αριθμός εκείνων που έχουν νικήσει την ασθένεια δίνει ελπίδα.Image
Γαλλία: 7,574 χιλ. νεκροί -  83,05 χιλ. κρούσματα

Η Γαλλία μπορεί να μην έχει τον πολύ μεγάλο αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αλλά έχει ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά θνησιμότητας κυρίως λόγω της κατάρρευσης του εθνικού συστήματος Υγείας, που δεν μπόρεσε να αντέξει τη μαζική εισροή ασθενών. Οι ασθενείς που ανάρρωσαν είναι 14.138, ωστόσο πολλοί είναι εκείνοι που δίνουν τη μάχη στις εντατικές., οι οποίες έχουν κορεστεί στην περιοχή του Παρισιού, ενώ σε σημείο παράλυσης έχουν φθάσει τα νοσοκομεία.
Έτσι ασθενείς διακομίζονται καθημερινά σε άλλα νοσοκομεία της επικράτειας.
Παράλληλα, ο νέος κίνδυνος που καιροφυλακτεί είναι η ανεπάρκεια φαρμάκων για τους διασωληνωμένους ασθενείς.
Οι αρμόδιοι προβλέπουν ότι μέσα σε λίγες μέρες θα υπάρξουν σοβαρές ελλείψεις σε φάρμακα.
Έτσι πήρε ιδιαίτερη διάσταση η πρόταση του Jean Luc Melancon (από την αριστερή αντιπολίτευση) να κρατικοποιηθούν και να επιταχθούν δύο γαλλικές εταιρείες: η Luxfer που παράγει φιάλες οξυγόνου και η Famar που παράγει φάρμακα.
Η πρόταση Melancon συνάδει με την επιθυμία του 84% των Γάλλων για «μια νέα κοινωνία μετά την κρίση, με την επιστροφή των παραγωγικών επιχειρήσεων από την Ασία, στην Ευρώπη και τη Γαλλία» σύμφωνα με δημοσκόπηση της Viavoice στην εφημερίδα Libération.
Στο μεταξύ, η σύζυγος του Αμερικανού προέδρου Donald Trump, Melania, διαβίβασε στη σύζυγο του Γάλλου προέδρου Emmanuel Macron, Brigitte, τα συλλυπητήριά του «για εκείνους που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του κορωνοϊού στη Γαλλία», αναφέρει ο Λευκός Οίκος σε μια σύντομη ανακοίνωση.
«Επαναβεβαίωσε επίσης ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται στο πλευρό των Γάλλων και διατύπωσε την αισιοδοξία της για την ικανότητα (των δύο χωρών) να ξεπεράσουν μαζί αυτήν τη δύσκολη περίοδο».

bankingnews.gr

BREAKING NEWS