Μόσιαλος για κορωνοϊό: Τώρα οι Έλληνες θα πρέπει να προσέξουν πολύ - Καθοριστικό το Πάσχα

Μόσιαλος για κορωνοϊό: Τώρα οι Έλληνες θα πρέπει να προσέξουν πολύ  - Καθοριστικό το Πάσχα
Να τηρηθούν τα μέτρα περιορισμού ευλαβικά, συστήνει ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης στους διεθνείς οργανισμούς για τη νόσο
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο Ηλίας Μόσιαλος.
«Αν δεν τηρήσουμε με ευλαβικό τρόπο τα μέτρα της φυσικής απόστασης (αυτό δεν σημαίνει ότι θα υπάρχει θέμα με μια βόλτα η με άσκηση σε ανοιχτό χώρο καθημερινά με την προϋπόθεση βέβαια ότι τηρούμε αυστηρά τους κανόνες) και αυξηθούν κατά πολύ οι εισαγωγές στα νοσοκομεία και τις ΜΕΘ τότε δεν θα μιλάμε για ελεγχόμενη και προσεκτικά προετοιμασμένη επιστροφή σε μερική κανονικότητα αλλά για διαχείριση μιας πολύ έντονης κρίσης», σημειώνει ο κ. Μόσιαλος εκπρόσωπος της Ελλάδας στους διεθνείς οργανισμούς για τη νόσο.
«Στην Ιταλία, τη Γαλλία και την Ισπανία δεν σκέφτονται την επόμενη ημέρα.
Διαχειρίζονται ένα πολύ δύσκολο παρόν», συνεχίζει σε ανάρτησή του στο Facebook, στην οποία είναι ξεκάθαρος για το τι πρέπει να γίνει αν θέλουμε να επιστρέψουμε σε μερική -έχει ιδιαίτερη σημασία αυτή η λέξη- κανονικότητα.
«Εμείς κινηθήκαμε νωρίς και πολύ πριν από άλλους το Φεβρουάριο και έχουμε απτά αποτελέσματα. Πρέπει επομένως να σχεδιάσουμε πολύ προσεκτικά τις επόμενες φάσεις.
Για μια κυβέρνηση είναι πολιτικά δύσκολο να παίρνει μέτρα περιορισμού όταν άλλες κυβερνήσεις δεν το έχουν κάνει. Αλλά τεχνικά δεν είναι δύσκολο. Εγώ επέμενα από τον Ιανουάριο για τη λήψη μέτρων και είχα συναίσθηση των πολιτικών δυσκολιών, των κοινωνικών αντιδράσεων και των αντιρρήσεων σε διεθνές επίπεδο», επισημαίνει.
«Πράξαμε όμως το σωστό. Ενώ όμως είναι τεχνικά πιο εύκολο να παίρνεις μέτρα περιορισμού είναι πολύ πιο δύσκολο να τα αποκλιμακώνεις σταδιακά και αυτό πρέπει να γίνει εξαιρετικά προσεκτικά.
Τα στοιχεία που έχουμε τώρα αντανακλούν την εξέλιξη της διασποράς της νόσου τις προηγούμενες δύο εβδομάδες.
Επομένως χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο για να διαπιστώσουμε τη διάρκεια της απόδοσης των μέτρων. Η περίοδος του Πάσχα θα είναι καθοριστική και δεν πρέπει να χαλαρώσουμε
Αλλά τώρα πρέπει να προσέξουμε πολύ. Δεν θα υπάρξει επαναφορά σε μερική κανονικότητα αν δεν διαφυλάξουμε ότι πετύχαμε μέχρι σήμερα», αναφέρει ο κ. Μόσιαλος.
 
 
 

bankingnews.gr

BREAKING NEWS