Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Η καραντίνα είναι ανοησία, η πανδημία φόβου κυριαρχεί όχι ο κορωνοιός – Στην Ελλάδα οι νεκροί από covid 19 ανέρχονται σε 0,00060% του πληθυσμού

Η καραντίνα είναι ανοησία, η πανδημία φόβου κυριαρχεί όχι ο κορωνοιός – Στην Ελλάδα οι νεκροί από covid 19 ανέρχονται σε 0,00060% του πληθυσμού
Οι θανόντες από τον κορωνοιό ανέρχονται σε 65 χιλιάδες μέχρι σήμερα ίσως φθάσουν τους 100 ή 150 χιλιάδες παγκοσμίως αυτό σημαίνει ότι οι θάνατοι από τον κορωνοιό φθάνουν στο 0,0014% του παγκόσμιου πληθυσμού.
Παγκοσμίως όπως και στην Ελλάδα κυριαρχεί ο φόβος, ο πανικός, ο τρόμος, ο κορωνοιός που σχετίζεται με το εργαστήριο ιολογίας του Wuhan της Κίνας έχει οδηγήσει σε καραντίνα 3 δισεκ. πολίτες, έχει προκαλέσει συστημικό κραχ στις οικονομίες.
Σίγουρα υπάρχουν χώρες όπου οι θάνατοι προκαλούν σοκ και σίγουρα ως άνθρωποι αυτού του πλανήτη συμπάσχουμε στον θρήνο κάθε οικογένειας που χάνει ένα άνθρωπο από τον κορωνοιό.
Αλλά για σταθείτε είμαστε πολύ υποκριτές.
Άθλιοι υποκριτές.
Οι θανόντες από τον κορωνοιό ανέρχονται σε 65 χιλιάδες μέχρι σήμερα ίσως φθάσουν τους 100 ή 150 χιλιάδες παγκοσμίως αυτό σημαίνει ότι οι θάνατοι από τον κορωνοιό φθάνουν στο 0,0014% του παγκόσμιου πληθυσμού.
Για σταθείτε;
Λυπούμαστε για τους νεκρούς, μπορεί αύριο να είμαι και εγώ νεκρός αλλά μιλάμε για το 0,0014% του πληθυσμού.
Στην Ελλάδα οι νεκροί από κορωνοιό αντιστοιχούν στο 0,00060% του συνολικού πληθυσμού όταν κάθε χρόνο από πάσης φύσεως ατυχήματα με μηχανές ή αυτοκίνητα σκοτώνονται συνάνθρωποι μας που αντιστοιχούν στο 0,022% του συνολικού πληθυσμού.
Είμαστε όλοι υποκριτές καιροσκόποι, αποδεχθήκαμε να χάσουμε την ελευθερία μας, παγιδευτήκαμε στις επιταγές κάποιων ιολόγων εντός και εκτός Ελλάδος και σχεδόν 3 δισεκ. πολίτες είναι πλέον σε καραντίνα.
Η καραντίνα κατά τους ιολόγους μειώνει τον κορωνοιό αλλά η καραντίνα σκοτώνει την οικονομία, η οικονομία θυσιάζεται δήθεν για να αντιμετωπιστεί ο κορωνοιός αλλά στην πράξη… δεν θυσιάσαμε ποτέ την οικονομία για τον θάνατο.
Τι είναι το σωστό;
Αντί τα εθνικά συστήματα υγείας να διεξάγουν συνεχή τεστ σε όλους συστηματικά και μαζικά και διαχωρίζουν αμέσως τους αρρώστους από τους υγιείς και να απομονώσουν μόνο τις ευπαθείς ομάδες, όλη η ελληνική και παγκόσμια κοινωνία βρίσκεται σε καραντίνα.
Δεν μπορούσαμε να διεξάγουμε τόσα test και καταλήξαμε στην γενική καραντίνα.
Επίσης ταυτόχρονα με τα μαζικά και συνεχή test θα έπρεπε να κλείσουν όλα τα σύνορα των χωρών και κάθε χώρα να ακολουθήσει ένα ενιαίο παγκόσμιο πρωτόκολλο πανδημίας.
Κατά την άποψη μου η γενικευμένη καραντίνα είναι λάθος, το σωστό είναι οι υγιείς συνεχίζουν όσοι νοσούν και οι ευπαθείς ομάδες να μπουν σε καραντίνα... μια ενιαία στρατηγική με κοινά πρωτόκολλα δράσης παγκοσμίως.

Όμως αυτό ισχύει και για όλες τις κοινωνίες του πλανήτη, καλλιέργησαν τον φόβο, έσπειραν τον πανικό για να μπορέσουν να τιθασεύσουν τις κοινωνίες.
Η κοινωνική αποστασιοποίηση έγινε ένας νέος τρόπος ζωής εάν δεν πειθαρχήσεις σου επιβάλλουν πρόστιμο, δηλαδή πέθανε το 0,00060% των ελλήνων και είμαστε όλοι σε καραντίνα.
Γιατί είμαστε υποκριτές;
Στην Συρία πέθαναν 1,345 εκατ άνθρωποι αλλά κανείς δεν ανησύχησε καθώς… ο πόλεμος δεν είναι μεταδοτικός, αφορά άλλους….
Οι άνθρωποι στο πρόσφατο παρελθόν είχαν κοινωνική δραστηριότητα, πήγαιναν στις δουλειές τους, διασκέδαζαν ο κάθε άνθρωπος είχε την ελευθερία των επιλογών του.
Τώρα κάθε άνθρωπος δεν έχει επιλογή, πρέπει να στείλει στο κινητό ένα μήνυμα και να πάρει σε κλάσμα του δευτερολέπτου ένα αστείο μήνυμα ότι μπορεί να βγει έξω.
Αυτά είναι πρωτοφανή και αστεία συγχρόνως αλλά είπαμε είναι όλα για το κοινό καλό.
Να μια άλλη υποκρισία;
Ποιος ορίζει τι είναι το κοινό καλό, η κυβέρνηση, η αστυνομία;
Ποιος έδωσε εξουσιοδότηση και με ποια δημοκρατική νομιμοποίηση μας έκλεισαν στα σπίτια μας;
Ήταν ο φόβος, ο θάνατος ή η απόφαση κάποιων που αποφάσισαν για εμάς;
Όμως τώρα υπάρχει και κάτι χειρότερο.
Όσοι βγαίνουν από τα σπίτια τους έχοντας μαζί τους ένα χαρτί ή ένα μήνυμα στο κινητό κρατούν αποστάσεις ο ένας από τον άλλο, είναι καθήκον σας ως σωστός πολίτης να ενημερώσετε τις αρχές αν κάποιος βήχει περισσότερο από το κανονικό Big Brother δηλαδή.
Όποιος άνθρωπος προσεγγίσει ένα άλλο και ξεπεράσει τα δύο μέτρα μπορεί να κατηγορηθεί για ανθρωποκτονία για την απάνθρωπη πράξη, δεν λέμε ότι έχει γίνει αλλά θα μπορούσαμε και αυτό να το δούμε.
Οι γιατροί σχεδόν θεοποιήθηκαν ειδικά οι ιολόγοι.
Όχι δεν είναι οι γιατροί που ξέραμε που έπαιρναν το φακελάκι για να κάνουν μια επέμβαση, όχι δεν είναι αυτοί που ενώ εργάζονται σε κρατικό νοσοκομείο σου ζητούν επίσκεψη στο ιδιωτικό τους ιατρείο και σίγουρα… χωρίς απόδειξη οι παρεχόμενες υπηρεσίες.
Υπάρχουν και εξαιρέσεις και αυτοί οι γιατροί αξίζουν τιμή προ του κορωνοιού.
Οι γιατροί μεταμορφώνονται πλέον στους σύγχρονους στρατιώτες.
Κατά την 11η Σεπτεμβρίου υπήρξε μια έντονη προπαγάνδα για τον αμερικανικό στρατό μετά τις επιθέσεις του Οsama Bin Laden.
Στην πανδημία του κορωνοιού ο νέος ήρωας είναι ο γιατρός, ο νοσηλευτής όσοι εργάζονται στα νοσοκομεία.
Τώρα πρέπει να δείξουμε την εκτίμησή μας για τους γενναίους ιατρικούς εργαζόμενους στις πρώτες γραμμές αυτού του νέου πολέμου ... ή εάν δεν το κάνουμε θα αντιμετωπίσουμε ακόμα μεγαλύτερη κοινωνική αποστροφή;
Ζήσαμε και ένα άλλο παγκόσμιο φαινόμενο κοινωνικής υποκρισίας.
Το «φαινομενικό» χειροκρότημα του μπαλκονιού.
Μας είπαν ότι πρέπει να βγούμε στο μπαλκόνι μας και να χειροκροτήσουμε.
Ήταν μια πράξη συμβολική.
Το μόνο αποτέλεσμα της πράξεως μας ήταν να διαταράξουμε τον ύπνο στα περιστέρια της κάθε πόλης που φωλιάζουν και εκείνη την ώρα κοιμούνται.
Όμως ποιους χειροκροτήσαμε, αυτούς που πριν τον κορωνοιό θα τους κατηγορούσαμε ότι μόνο με φακελάκι θα κάνουν την δουλειά τους.
Θα τους χειροκροτούσαμε πριν τον κορωνοιό;
Η απάντηση είναι όχι και το ξέρετε ότι είναι όχι.
Υπάρχουν αξιόλογοι γιατροί 100% άνθρωποι και καλοί επαγγελματίες αλλά μια μεγάλη πλειοψηφία είναι αρπακτικά.  
Γιατί όμως ο έλληνας ξέχασε ποιον κατηγορούσε πριν λίγο καιρό γιατί είναι όμηρος ψυχολογικής πολιορκίας.
Αύριο μπορεί να μας πουν ότι κάθε πολίτης πρέπει να εμβολιαστεί υποχρεωτικά ώστε να θωρακιστεί από τον κορωνοιό.
Ο κορωνοιός ή ιός των κινέζων που έχουν το θράσος να στέλνουν μάσκες και άλλα άχρηστα προϊόντα στην Δύση ως δώρα για να εξιλεωθούν γιατί οι κινέζοι ευθύνονται για τον κορωνοιό.
Υπάρχει και ένα άλλο ζήτημα.
Τελικά τον Απρίλιο 2020 μόνο μια ασθένεια υπάρχει κορωνοιός, εξαφανίστηκαν οι άλλες ασθένειες.
Ασθένειες γυρίστε πίσω σας επιθυμήσαμε μην αφήνετε τον κορωνοιό να μονοπωλεί τον θάνατο.
Τι υποκριτικό και αυτό;
Υπάρχουν χιλιάδες ασθένειες 10000% πιο επικίνδυνες από τον κορωνοιό, π.χ. η νόσος Φουρνιέ ποιος την ξέρει αλλά τον κορωνοιό τον μάθατε όλοι σας που είναι ίωση του ανώτερου αναπνευστικού που με βάση τα στοιχεία το 90% του πληθυσμού καν δεν θα νοσήσει.
Ο καθηγητής Walter Ricciardi, επιστημονικός σύμβουλος του Υπουργού Υγείας της Ιταλίας, αποκάλυψε πρόσφατα: «Ο τρόπος με τον οποίο κωδικοποιούμε τους θανάτους στη χώρα μας είναι πολύ γενναιόδωρος υπό την έννοια ότι όλοι οι άνθρωποι που πεθαίνουν στα νοσοκομεία θεωρείται ότι πεθαίνουν από τον κορωνοϊό»
Σύμφωνα με έκθεση του ιταλικού υπουργείου Υγείας, οι μισοί από αυτούς που πέθαναν είχαν τρεις ή περισσότερες άλλες ασθένειες τη στιγμή του θανάτου.
Σχεδόν το 80% είχε τουλάχιστον δύο άλλες ασθένειες τις οποίες πολεμούσαν όταν πέθαιναν.
Μόνο το 1,7% αυτών που πέθαναν δεν είχαν άλλη νόσο.
Από την άλλη ο Ιωάννης Ιωαννίδης κορυφαίος στον χώρο του αναφέρει ότι τα δημοσιευμένα ερευνητικά ευρήματα είναι ψεύτικα:
Τα δεδομένα που συλλέχθηκαν μέχρι στιγμής σχετικά με τον αριθμό των ατόμων που έχουν μολυνθεί και πώς εξελίσσεται η επιδημία είναι εντελώς αναξιόπιστα. Δεδομένων των περιορισμένων δοκιμών μέχρι σήμερα, χάνονται ορισμένοι θάνατοι και πιθανώς η μεγάλη πλειοψηφία των μολύνσεων που οφείλονται στο SARS-CoV-2.

Πεθαίνουν οι μεγάλοι άνθρωποι

Ο θάνατος ενός 90χρονου είναι οικογενειακή τραγωδία, προκαλεί θλίψη στην οικογένεια και στους οικείους αλλά πόσοι άνθρωποι πεθαίνουν κάθε μέρα μεγάλης ηλικίας;
Όμως τι υποκρισία;
Βλέπαμε ένα ηλικιωμένο άνθρωπο και από μακριά παλιά σηκωνόμασταν για να καθίσει στον ηλεκτρικό ή σε μέσο μαζικής μεταφοράς.
Τώρα βλέπουμε ηλικιωμένο και του λέμε απομακρύνσου.
Με βάση εκθέσεις 11 χωρών που συλλέγουν στοιχεία η μέση ηλικία των νεκρών με ή χωρίς covid-19 είναι 78 ετών.
Το μέσο προσδόκιμο ζωής στην Ιταλία είναι 82,8 ετών.
Αυτό σημαίνει ότι όσοι πεθαίνουν από την ασθένεια βρίσκονται κοντά στο μέσο προσδόκιμο ζωής (και, ας μην ξεχνάμε, υποφέρουν επίσης στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων από τουλάχιστον δύο άλλες ασθένειες).
Ένας παρόμοιος πανικός θα μπορούσε να δημιουργηθεί σχεδόν για οποιαδήποτε ασθένεια από ιό που κυκλοφορεί.
Οι ηλικιωμένοι άνθρωποι χρειάζονται φροντίδα πέραν της νοσοκομειακής και συναισθηματική φροντίδα, ποτέ δεν πρέπει να εγκαταλείπουμε τους ηλικιωμένους ανθρώπους, πρέπει να τους έχουμε δίπλα μας και να τους στηρίζουμε αλλά κάποια στιγμή ένας ηλικιωμένος άνθρωπος θα πεθάνει, αυτή είναι η φύση μας η φθαρτή φύση μας.
Το ηθικό συμπέρασμα είναι ότι στην Ελλάδα και διεθνώς για ποσοστά 0,00… αποφάσισαν και έβαλαν όλο τον πλανήτη σε καραντίνα.
Όλος ο πλανήτης να εστιάσει μόνο σε ένα θέμα πως θα βρεθεί το εμβόλιο, το θεραπευτικό εμβόλιο αυτό έχει σημασία και τίποτε άλλο.
Οι άνθρωποι θα διαιωνίζονται κάποιοι γεννιούνται και κάποιοι πεθαίνουν, η φθαρτή φύση μας έχει ημερομηνία λήξεως.
 
Κώστας Ν. Γεωργίου
Κοινωνιολόγος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης