Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σε καραντίνα η δομή φιλοξενίας στην Μαλακάσα - Θετικός στον κορωνοϊό Αφγανός

Σε καραντίνα η δομή φιλοξενίας στην Μαλακάσα - Θετικός στον κορωνοϊό Αφγανός
Στη "νέα κλειστή δομή" της Μαλακάσας εγκαταστάθηκε ένα μέρος των ατόμων που εισήλθαν παράνομα στην χώρα μετά την 1η Μαρτίου του 2020
Σε πλήρη υγειονομικό αποκλεισμό τέθηκε από την Κυριακή (5/4) η "παλαιά δομή φιλοξενίας" στην Μαλακάσα μετά τον εντοπισμό κρούσματος κορωνοιού.
Όλοι οι μετανάστες που φιλοξενούνται εκεί μπαίνουν σε καραντίνα 14 ημερών.
Η απόφαση ελήφθη μετά την διαπίστωση κρούσματος του ιού σε μετανάστη από το Αφγανιστάν που διέμενε σε οικίσκο της δομής με την οικογένεια του.
Έχει υποκείμενο νόσημα και το Σάββατο (4/4) προσήλθε στο ιατρείο της δομής με συμπτώματα του ιού SARS-CoV-2.
Μετά την εξέταση του από το ιατρικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που λειτουργεί καθημερινά μέσα στη δομή, αποφασίσθηκε η άμεση μεταφορά του με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε γενικό νοσοκομείο της Αθήνας, στο οποίο και διαπιστώθηκε μετά τον εργαστηριακό έλεγχο που του έγινε, η προσβολή του από την ασθένεια Covid-19.
Ο ασθενής βρίσκεται υπό πλήρη ιατρική παρακολούθηση.
Η οικογένεια του έχει τεθεί σε περιορισμό εντός του οικίσκου της δομής και έγινε  ιχνηλάτηση των επαφών του επιβεβαιωμένου κρούσματος.
Με απόφαση του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη και σε συνεργασία με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά και τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα, για το διάστημα των 14 ημερών του πλήρους υγειονομικού αποκλεισμού, απαγορεύεται ρητά η είσοδος στη δομή και η έξοδος από την "παλαιά δομή φιλοξενίας της Μαλακάσας", ενώ η ΕΛΑΣ έχει ενισχύσει της παρουσία της στην περίμετρο του χώρου φιλοξενίας.
Η Γενική Γραμματεία Υποδοχής σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, θα φροντίσουν για την κάλυψη των βασικών αναγκών των φιλοξενούμενων στη δομή, σε θέματα σίτισης και υγειονομικής περίθαλψης.
Επισημαίνεται ότι οι φιλοξενούμενοι στην "παλαιά δομή της Μαλακάσας", διαμένουν σε χώρο ο οποίος είναι πλήρως απομονωμένος και διαχωρισμένος από τη "νέα κλειστή δομή" η οποία λειτούργησε στις 15 Μαρτίου. Στη "νέα κλειστή δομή" της Μαλακάσας εγκαταστάθηκε ένα μέρος των ατόμων που εισήλθαν παράνομα στην χώρα μετά την 1η Μαρτίου του 2020.

Ελέγχθηκαν συνολικά 100 άτομα

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μετέβη στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων Μεταναστών (ΚΦΠΜ) Μαλακάσας για την ιχνηλάτηση των επαφών του επιβεβαιωμένου κρούσματος COVID-19 στην εν λόγω δομή.
Στο πλαίσιο αυτό, ελέγχθηκαν όλοι οι υπάλληλοι του προγράμματος PHILOS του ΕΟΔΥ, του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, της Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής, καθώς και του Ελληνικού Στρατού.
Δόθηκαν οδηγίες στο προσωπικό και στους φιλοξενούμενους, ενώ έγινε διανομή υγειονομικού υλικού και οι στενές επαφές του επιβεβαιωμένου κρούσματος αφού εξετάσθηκαν ετέθησαν σε υγειονομική απομόνωση.
Συνολικά ελέγχθηκαν 100 άτομα και τα αποτελέσματα αναμένονται τις επόμενες ημέρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης