Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κικίλιας: Πρέπει να πειθαρχήσουμε όλοι στις οδηγίες που έχει δώσει η κυβέρνηση - Αν γίνει αυτό, τότε έρχονται καλύτερες ημέρες

Κικίλιας: Πρέπει να πειθαρχήσουμε όλοι στις οδηγίες που έχει δώσει η κυβέρνηση - Αν γίνει αυτό, τότε έρχονται καλύτερες ημέρες
"H προσπάθεια να υπερασπιστούμε την υγεία των συμπολιτών μας μέχρι στιγμής έχει πάει καλά", τόνισε ο Β. Κικίλιας
«Πρέπει να πειθαρχήσουμε όλοι στις οδηγίες που έχει δώσει η κυβέρνηση, ώστε να προασπίσουμε τους εαυτούς μας και τις ευπαθείς ομάδες», δήλωσε από την Τρίπολη ο υπουργός Υγείας,  Β. Κικίλιας, ο οποίος εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι «αν γίνει αυτό, τότε έρχονται καλύτερες ημέρες για την πατρίδα μας».
Ο κ. Κικίλιας, ο οποίος επισκέφτηκε το  Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης και το Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, που απορροφούν ένα μεγάλο μέρος των βαρέων περιστατικών από όλη την Πελοπόννησο, επανέλαβε ότι ο Απρίλιος είναι πολύ κρίσιμος και πρόσθεσε «κανείς μας δεν θέλει να δει τις συγκλονιστικές και τραγικές εικόνες που βλέπουμε στις γύρω μας ευρωπαϊκές χώρες, διότι δεν παίζουμε με αυτό τον θανατηφόρο ιό».
Όπως είπε, "έχουμε ένα μήνα μπροστά μας, τον Απρίλιο, ο οποίος έχει και τις γιορτές του Πάσχα, που είναι πολύ κρίσιμος.
Κανείς μας δεν θέλει να δει αυτές τις συγκλονιστικές, τις τραγικές εικόνες που βλέπουμε στις γειτονικές ευρωπαϊκές χώρες.
Δεν "παίζουμε" με αυτόν τον ιό, είναι θανατηφόρος.
Θα ήθελα να παρακαλέσω για ακόμα μια φορά, να πειθαρχήσουμε όλοι στις οδηγίες τις οποίες έχει δώσει η Κυβέρνηση, προκειμένου να προασπίσουμε τους εαυτούς μας και τις ευπαθείς ομάδες.
Είμαι σίγουρος ότι αν γίνει αυτό, έρχονται καλύτερες μέρες για την Πατρίδα μας".
Image
Ο υπουργός υπογράμμισε πως «η προσπάθεια να υπερασπιστούμε την υγεία των συμπολιτών μας μέχρι στιγμής έχει πάει καλά και αυτό πιστώνεται στους γιατρούς, τους νοσηλευτές, σε όλο το προσωπικό των νοσοκομείων, αλλά και στους πολίτες, τους οποίους θέλω για μία ακόμα φορά να ευχαριστήσω για τη μεγάλη συνέπεια λόγων και έργων, καθώς και για τον θετικό τρόπο με τον οποίο αντιδρούν σε όλη αυτή την προσπάθεια».
Ακόμη, έκανε αναφορά στη λειτουργία των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), επισημαίνοντας ότι «μαζί με την πολύ μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για τους ασθενείς με κορωνοϊό, οι ΜΕΘ δέχονται σε πολύ μεγάλο ποσοστό και όλα τα άλλα περιστατικά που έχουν ανάγκη εντατικής θεραπείας».
«Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε σε όλη την Ελλάδα», συμπλήρωσε και ανέφερε ότι «το Παναρκαδικό Νοσοκομείο δέχεται όλα αυτά τα περιστατικά από όλη την Πελοπόννησο».
Επιπλέον, ο κ. Κικίλιας  εξέφρασε τη χαρά του «που έχουμε μπορέσει να ενισχύσουμε το νοσοκομείο με πάνω από 40-50 γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό και θα συνεχίσουμε να το στηρίζουμε», ενώ σημείωσε ότι μίλησε «με τον διοικητή του νοσοκομείου, τον διοικητή της υγειονομικής περιφέρειας, τον διευθυντή της ιατρικής υπηρεσίας, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, τους ανθρώπους αυτούς που δεν θα σταματήσω και δεν θα σταματήσουμε να ευχαριστούμε για την πολύ μεγάλη προσπάθεια που κάνουν σε μία εποχή κρίσης για την δημόσια υγεία».
Τέλος, ο υπουργός Υγείας ευχαρίστησε «τους ομογενείς μας, γιατί έχουν στηρίξει διαχρονικά αυτό το νοσοκομείο και αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι της προσπάθειας που γίνεται», αλλά και  «τον περιφερειάρχη, τον υφυπουργό, τους βουλευτές και των άλλων νόμων που στηρίζουν όλη αυτή την προσπάθεια».
Τα δυο νοσοκομεία, το  Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης και το Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, έχουν ενισχυθεί σημαντικά με προσλήψεις προσωπικού.
Συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Τρίπολης έχουν ήδη γίνει 49 προσλήψεις, κυρίως νοσηλευτικού προσωπικού και έχουν εγκριθεί ακόμη 14 θέσεις που αναμένεται να καλυφθούν εντός των προσεχών ημερών, ενώ στο Νοσοκομείο Κορίνθου έχουν πραγματοποιηθεί 62 προσλήψεις, κυρίως νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, και υπάρχουν ακόμη 11 εγκρίσεις προσλήψεων, οι οποίες θα ολοκληρωθούν μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης