Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Αυστηρή αστυνομική επιτήρηση της εφαρμογής των μέτρων για τον κορωνοϊό

Γερμανία: Αυστηρή αστυνομική επιτήρηση της εφαρμογής των μέτρων για τον κορωνοϊό
Στο Βερολίνο 500 αστυνομικοί κατέγραψαν 87 περιπτώσεις διοικητικών παραβάσεων που σχετίζονται με τα μέτρα κατά της πανδημίας
Με αυστηρή επιτήρηση αλλά και πολλές παραβιάσεις των περιοριστικών μέτρων για την επιβράδυνση της εξάπλωσης του κορονοϊού φτάνει η Γερμανία στη Μεγάλη Εβδομάδα, η οποία έχει τεθεί από τις Αρχές ως ορόσημο για την εξαγωγή συμπερασμάτων και τον περαιτέρω σχεδιασμό.
Είναι χαρακτηριστικό ότι 500 αστυνομικοί στο Βερολίνο κατέγραψαν 87 περιπτώσεις διοικητικών παραβάσεων που σχετίζονται με τα μέτρα κατά της πανδημίας, ενώ σε 23 περιπτώσεις έχει κατατεθεί και μήνυση.
Εξάλλου η αστυνομία διέλυσε διαδήλωση μερικών δεκάδων ατόμων που διαμαρτύρονταν μπροστά από την Πύλη του Βρανδεμβούργου για τα μέτρα που λαμβάνονται παγκοσμίως, ενώ το Σάββατο (4/4/2020) περίπου 300 μουσουλμάνοι είχαν συγκεντρωθεί μπροστά από κλειστό τζαμί προκειμένου να προσευχηθούν.
Στις περισσότερες περιπτώσεις, πάντως, οι αστυνομικοί περιορίστηκαν σε προειδοποίηση από τα μεγάφωνα των περιπολικών ή σε απευθείας ενημέρωση των πολιτών, ενώ οι μηνύσεις αφορούν άτομα τα οποία αρνήθηκαν να απομακρυνθούν. Είναι χαρακτηριστικό το περιστατικό στο Βίλχελμσχάφεν της Κάτω Σαξονίας, όπου η αστυνομία διέλυσε πάρτι και υπέβαλε μηνύσεις, έπειτα από τρεις προειδοποιήσεις. «Γενικά, ισχύει η έκκλησή μας: Μείνετε στο σπίτι! Και όταν εγκαταλείπετε το σπίτι για κάποιον από τους επιτρεπόμενους λόγους, τηρείτε τις αποστάσεις», γράφει η αστυνομία, σε ανάρτησή της, στο Twitter.
Τα μέτρα περιορισμού, στα οποία περιλαμβάνονται η απαγόρευση συγκεντρώσεων και η αναστολή λειτουργίας των εκκλησιών, έρχεται να αμφισβητήσει με προσφυγή της ενορία του Βερολίνου, η οποία ζητά από το δικαστήριο να ισχύσει ό,τι και στην περίπτωση των σούπερ μάρκετ και δηλώνει ότι είναι σε θέση να εξασφαλίσει χώρο για 50 άτομα, που θα έχουν 1,5 μέτρο απόσταση μεταξύ τους.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης