Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μηταράκης (υπ.Μετανάστευσης): Λογικό να υπάρχουν κρούσματα στις δομές φιλοξενίας – Έχουμε λάβει μέτρα

Μηταράκης (υπ.Μετανάστευσης): Λογικό να υπάρχουν κρούσματα στις δομές φιλοξενίας – Έχουμε λάβει μέτρα
Τα πρόστιμα σε όσους παραβιάζουν τους κανόνες, θα αφαιρούνται από τα επιδόματα τους είπε ο κ.Μηταράκης
Τη θέση ότι είναι λογικό να υπάρξουν κρούσματα κορωνοϊού στις δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών διατύπωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Ν. Μηταράκης, ο οποίος διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα.
Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο κ.Μηταράκης είπε ότι από την πρώτη στιγμή έχουν δημιουργηθεί υγειονομικές μονάδες στις δομές, ενώ υπάρχει και εντατική ενημέρωση στους διαμένοντες εκεί.
Ο κ. Μηταράκης αποκάλυψε ακόμα ότι γίνονται συζητήσεις ώστε να μην καταβληθεί το επίδομα στους πρόσφυγες και μετανάστες μέχρι να μπουν ΑΤΜ στις δομές, με στόχο να περιοριστεί κι άλλο η κίνηση τους, ενώ σημείωσε ότι τα πρόστιμα που καταβάλλονται θα κρατούνται από το μηνιαίο επίδομα που παίρνουν.
Παράλληλα είπε ότι μπορεί να υπάρξει έλεγχος στην έξοδο των δομών, αλλά δεν μπορεί να επιβληθεί περιορισμός στην κυκλοφορία εντός των δομών .
Όπως είπε, γίνονται καθημερινά έλεγχοι σε μετανάστες και πρόσφυγες στα νησιά που παραπονιούνται ότι έχουν συμπτώματα κορωνοϊού, υπογραμμίζοντας πως μέχρι στιγμής όλα έχουν βγει αρνητικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης