Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Σε μονοψήφια χαμηλά η τιμή του brent χωρίς συμφωνία ΟΠΕΚ - Ρωσίας για μείωση στην παραγωγή

Fitch: Σε μονοψήφια χαμηλά η τιμή του brent χωρίς συμφωνία ΟΠΕΚ - Ρωσίας για μείωση στην παραγωγή
Την Πέμπτη (9/4/2020) αναμένεται νέα συνάντηση του ΟΠΕΚ και των συμμάχων του σε μια προσπάθεια επίτευξης συμφωνίας για τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου
Τα futures του brent θα υποχωρήσει σε μονοψήφια χαμηλά εάν οι μεγάλοι παραγωγοί πετρελαίου δεν καταφέρουν να καταλήξουν σε συμφωνία για τη μείωση της παραγωγής σε μια περίοδο όπου η ζήτηση έχει καταρρεύσει λόγο της πανδημίας του κορωνοϊού.
Αυτό αναφέρεται σε ανάλυση της Fitch.
Την Πέμπτη (94/2020), αναμένεται να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση του ΟΠΕΚ και των συμμάχων του σε μια προσπάθεια για συμφωνία στις μειώσεις της παραγωγής.
Η προηγούμενη συμφωνία έληξε τον Μάρτιο καθώς Σαουδική Αραβία και Ρωσία δεν κατέληξαν σε συμφωνία.
Η λήξη της συμφωνίας σημαίνει ότι οι παραγωγή είναι ελεύθεροι να αυξήσουν την παραγωγή αυτόν τον μήνα, με τη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Ρωσία να προειδοποιούν για αυξήσεις.
Σύμφωνα με αναλυτές από τη Fitch, η μείωση στη ζήτηση και η αύξηση στην προσφορά θα μπορούσε να οδηγήσουν σε πλεόνασμα πετρελαίου άνω των 20 εκατ. βαρελιών την ημέρα.
Αυτό θα έθετε την αγορά πετρελαίου κάτω από «ακραία φυσική πίεση.
«Ενώ είναι απίθανο να παραβιαστεί η ονομαστική χωρητικότητα αποθήκευσης, είναι πιθανό η τεράστια κλίμακα της υπερπροσφοράς να κατακλύσει τις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιαστικής, βυθίζοντας το Brent σε μονοψήφια χαμηλά» αναφέρεται στη ανάλυση της Fitch.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης