Μεγάλη Βρετανία: Ο κορωνοϊός ίσως να «ξέφυγε» από κινεζικό εργαστήριο στη Wuhan

Μεγάλη Βρετανία: Ο κορωνοϊός ίσως να «ξέφυγε» από κινεζικό εργαστήριο στη Wuhan
Κινεζικό εργαστήριο «ένοχο» για τον κορωνοϊό, λέει η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου
Kινεζικό εργαστήριο στην πόλη Wuhan θεωρεί πως ευθύνεται για την πανδημία του κορωνοϊού η βρετανική κυβέρνηση, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας «Mail on Sunday».
Πάρα πολλοί ειδικοί φαίνεται πως έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως το ξέσπασμα της νόσου, που έχει προκαλέσει δεκάδες χιλιάδες θανάτους ανά τον κόσμο, οφείλεται σε μια αρρώστια που εμφανίστηκε σε ζώο (έχουν ειπωθεί διάφορες θεωρίες περί του θέματος) και πέρασε κατόπιν σε ανθρώπους.
Ωστόσο, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «Mail on Sunday», η κυβέρνηση του Boris Johnson φαίνεται πως θεωρεί υπεύθυνους για τον ιό κάποιους Κινέζους επιστήμονες που διεξήγαγαν πειράματα σε εργαστήριο το οποίο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την αγορά της Wuhan.
«Υπάρχει μια αξιόπιστη εναλλακτική αντίληψη που βασίζεται στη φύση του ιού», ανέφερε στην εφημερίδα μέλος της επιτροπής έκτακτης ανάγκης της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου. «Ίσως δεν είναι τυχαίο ότι υπάρχει αυτό το εργαστήριο στη Wuhan».
Να σημειωθεί πως υπάρχουν δύο επιστημονικά εργαστήρια κοντά στη Wuhan, όπου πιστεύεται ότι οι επιστήμονες πραγματοποιούν δοκιμές για ιούς:
το Ινστιτούτο Ιολογίας και το Κέντρο Ελέγχου Νόσων.
Και τα δύο βρίσκονται σε απόσταση 10 μιλίων από την αγορά των ζώων όπου πιστεύεται ότι ξεκίνησε ο κορωνοϊός στα τέλη του περασμένου έτους.
Μερικοί επιστήμονες στις ΗΠΑ πιστεύουν ότι μια τυχαία διαρροή είναι μια εύλογη θεωρία, δήλωσε ο συντάκτης της «Washington Post», David Ignatius, την περασμένη εβδομάδα.

Rutgers University: Ο Covid-19 θα μπορούσε να έχει δημιουργηθεί σε εργαστήριο της Wuhan

Ο Covid-19 θα μπορούσε να έχει δημιουργηθεί σε εργαστήριο της Wuhan, σύμφωνα με τον μοριακό βιολόγο Richard H. Ebright, καθηγητή χημικής βιολογίας στο Rutgers University.
Υβρίδιο ιού νυχτερίδων, ο εξαιρετικά επικίνδυνος κορωνοϊός μόλυνε τους ανθρώπους και προκάλεσε την πανδημία.
Ωστόσο, υπεύθυνοι για αυτή την κατάσταση είναι οι επιστήμονες εργαστηρίου στη Wuhan της Κίνας, υποστηρίζει ο καθηγητής Ebright.
Η επικεφαλής του εργαστηρίου, κυρία Zhengli, γνωστή ως «bat-woman», επειδή εργάζεται με ιούς που φέρουν οι νυχτερίδες, έχει πει ότι η διάδοση του κορωνοϊού είναι «η τιμωρία της φύσης για τις συνήθειες διαβίωσης των ανθρώπων».
«Εγώ η Zhengli δηλώνω πως δεν έχω καμία σχέση με τον ιό, ούτε το εργαστήριό μας.
Ο κορωνοϊός είναι η τιμωρία της φύσης επάνω στο ανθρώπινο είδος.
Προτρέπω κάποιους να κλείσουν τα βρώμικα στόματά τους» έχει δηλώσει η Κινέζα επιστήμονας.
Ο καθηγητής Ebright δήλωσε ότι «Η άρνηση δεν είναι απόδειξη του εναντίου», αναφερόμενος στην κορυφαία Κινέζα επιστήμονα.
Πάντως, η διαμάχη στους κόλπους της επιστήμης αναφορικά με τη δημιουργία φονικών ιών στο εργαστήριο υπήρξε πύρινη.
Την ώρα που οι ερευνητές ισχυρίζονταν πως όλα γίνονται για το καλό της ανθρωπότητας, για την αντιμετώπιση πιθανών πανδημιών, οι πιο συντηρητικοί ανησυχούσαν για το ατύχημα να αποδράσει κανένας ιός από το εργαστήριο ή να γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης της βιοτρομοκρατίας.
Η επιστημονική κοινότητα πιθανολογεί πως ο νέος κορωνοϊός προέρχεται από την άγρια φύση, την ίδια ώρα που μια ανάλυση του SARS-CoV-2 από το Wuhan Institute of Virology υποδεικνύει πως το γονιδίωμα του ιού είναι κατά 96% ίδιο με τους κορωνοϊούς που βρίσκουμε στις νυχτερίδες.
Πολλοί πιστεύουν ότι η συνεχιζόμενη ανησυχία της Κίνας σχετικά με το ξέσπασμα του κορωνοϊού και οι παράξενες κατηγορίες ότι εξαπλώθηκε από τους Αμερικανούς στρατιώτες είναι μια προσπάθεια να εκτραπεί η προσοχή της διεθνούς κοινότητας από την εξέταση της πιθανότητας να έχει διαρρεύσει αυτός ο ιός από το εργαστήριο του Wuhan.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS