Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανική κυβέρνηση: Ρωσική παραπληροφόρηση πως ο Boris Johnson έχει μπει σε αναπνευστήρα

Βρετανική κυβέρνηση: Ρωσική παραπληροφόρηση πως ο Boris Johnson έχει μπει σε αναπνευστήρα
Fake new με προέλευση τη Ρωσία χαρακτηρίζει η αγγλική κυβέρνηση την είδηση πως o πρωθυπουργός Boris Johnson είναι διασωληνωμένος
Ρωσική παραπληροφόρηση χαρακτηρίζει η βρετανική κυβέρνηση την «είδηση» που είδε το φως της δημοσιότητας, πως ο Bρετανός πρωθυπουργός, που αποτελεί επιβεβαιωμένο κρούσμα του κορωνοϊού, έχει μπει σε αναπνευστήρα.
Μετά από 10 ημέρες μετά τη διάγνωση για Covid-19 ο Boris Johnson αισθάνθηκε εκ νέου επίμονη αδιαθεσία και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.
Θεωρήθηκε λογικό για τους γιατρούς να δουν τον κ. Johnson αυτοπροσώπως, δεδομένου ότι έχει συνεχιζόμενα συμπτώματα, αναφέρουν Βρετανοί αξιωματούχοι.
Ωστόσο, δεν έχει μπει αναπνευστήρας, ούτε είναι διασωληνωμένος, ανέφερε ο Άγγλος κυβερνητικός εκπρόσωπος.
«Το Τμήμα Ψηφιακού Πολιτισμού, Μέσων και Αθλητισμού και το Γραφείο του Υπουργικού Συμβουλίου συνεχίζουν να συνεργάζονται στενά με εταιρείες μέσων ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης για να αποτρέψουν τη διάδοση ψευδών πληροφοριών και φημών» πρόσθεσε.
Ο Johnson παραμένει υπό παρακολούθηση στο νοσοκομείο του St. Thomas στο Λονδίνο με πυρετό και βήχα, αλλά είχε «άνετη νύχτα» και «είναι απόλυτα διαυγή», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι ο Άγγλος πρωθυπουργός εξακολουθεί να είναι υπεύθυνος για την κυβέρνηση και συνεχίζει να κουβαλά το κόκκινο κουτί που περιέχει όλα τα απόρρητα κυβερνητικά έγγραφα.
Ωστόσο, ο Βρετανός αξιωματούχος αρνήθηκε να παράσχει λεπτομέρειες σχετικά με το εάν ο πρωθυπουργός λαμβάνει κάποια θεραπεία ή αν είναι βρίσκεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα το bankingnews.gr :


Συναγερμός έχει σημάνει στη Μεγάλη Βρετανία μετά την εισαγωγή του Βρετανού πρωθυπουργού, Boris Johnson, στο νοσοκομείο.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η Daily Mail, οι γιατροί έκριναν σκόπιμο, ο Βρετανός πρωθυπουργός να αρχίσει αγωγή με οξυγόνο, ενώ αναμένεται να κάνει εξετάσεις για τα λευκά αιμοσφαίρια, τη λειτουργία του ήπατος και νεφρών.
Υπενθυμίζεται ότι ο Johnson νοσηλεύεται από χθες (6/4/2020) το βράδυ στο νοσοκομείο St Thomas, κοντά στη Downing Street.
Η είδηση έγινε γνωστή στη Βρετανία λίγο μετά το τέλος του διαγγέλματος τη Βασίλισσας Ελισάβετ.
Ο Johnson αποφασίστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο γιατί τα συμπτώματα του κορωνοϊού δεν υποχωρούσαν, σχεδόν 10 μέρες αφού διαγνώστηκε θετικός στον ιό.
Επισήμως, πάντως, η Downing Street επιμένει ότι ο Johnson «πηγαίνει καλά» και αναμένεται να επιστρέψει σύντομα στο γραφείο του.
«Θα παραμείνει στο νοσοκομείο όσο χρειάζεται να παραμείνει, όμως άκουσα ότι πηγαίνει καλά και προσδοκώ να τον δω το συντομότερο δυνατόν πίσω στον αριθμό 10 της Downing Street», δήλωσε ο υπουργός Στέγασης, Robert Jenrick, στο ραδιόφωνο του BBC.
«Δεν επρόκειτο για επείγουσα εισαγωγή, έτσι περιμένω ότι θα επιστρέψει σύντομα στον αριθμό 10», πρόσθεσε ο Jenrick αναφερόμενος στο γραφείο και την κατοικία του Johnson στην Downing Street.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης