Τελευταία Νέα
Διεθνή

Merkel (Γερμανία): Ο κορωνοϊός είναι η μεγαλύτερη δοκιμασία για την Ευρωπαϊκή Ένωση από ιδρύσεώς της

Merkel (Γερμανία): Ο κορωνοϊός είναι η μεγαλύτερη δοκιμασία για την Ευρωπαϊκή Ένωση από ιδρύσεώς της
«Η Ευρώπη αντιμετωπίζει την κρισιμότερη δοκιμασία της από την ίδρυσή της» δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας, Αngela Merkel
Ως τη μεγαλύτερη δοκιμασία που έχει περάσει ποτέ η Ευρωπαϊκή Ένωση χαρακτηρίζει τον κορωνοϊό η καγκελάριος της Γερμανίας, Angela Merkel.
Όπως δήλωσε στις 6 Απριλίου 2020, μία ημέρα πριν από την κρίσιμη διάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, «η Ευρώπη αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη και κρισιμότερη δοκιμασία της από την ίδρυσή της».
«Όλα τα κράτη έχουν επηρεαστεί.
Ως εκ τούτου όλοι έχουν συμφέρον να συμμετάσχουν στις συνομιλίες ώστε να βρεθεί μια λύση.
Ωστόσο, για την Ευρώπη υπάρχει μόνον ένας δρόμος:
Να βγει δυνατότερη από αυτήν την κρίση».
Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα συναντηθούν προκειμένου να συμφωνήσουν σε ένα κοινά αποδεκτό σχέδιο για τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης που δημιούργησε ο κορωνοϊός, η πανδημία που έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή της στην πόλη Wuhan της Κίνας και έχει προκαλέσει τον θάνατο δεκάδων χιλιάδων ανά τον κόσμο.
Η Γερμανία αντιτίθεται στη θέσπιση ενός ευρωομολόγου (κορωνο-ομολόγου) για την αντιμετώπιση του ιού.
Ωστόσο, σύμφωνα με την καγκελάριο, η Γερμανία ευημερεί μόνο αν Ευρώπη ευημερεί.
Όσον αφορά τα μέτρα κατά του κορωνοϊού που έχει λάβει η γερμανική κυβέρνηση, τα οποία θα είναι σε εφαρμογή τουλάχιστον μέχρι τις 19 Απριλίου, η Merkel αρνήθηκε να δώσει μια καθορισμένη ημερομηνία για τη σταδιακή κατάργησή τους.
Η γειτονική Αυστρία ανακοίνωσε νωρίτερα τη Δευτέρα 6 Απριλίου ότι θα μειώσει σταδιακά τους περιορισμούς μετά το Πάσχα.

Scholz (Γερμανός ΥΠΟΙΚ): Στο Eurogroup (7/4) θα βρεθεί λύση για την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη

Την αισιοδοξία του για την έκβαση του αυριανού (7/4/2020) Eurogroup εξέφρασε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Olaf Scholz.
«Είμαι αισιόδοξος ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης μπορούν να βρουν λύση για την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη αύριο (7/4/2020) το απόγευμα» δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.
Μετά την απόρριψη από τη Γερμανία και την Ολλανδία της πρότασης εννιά χωρών της Ευρωζώνης, μεταξύ των οποίων και της Ελλάδας, για την έκδοση corona bonds, ο συμβιβασμός αναζητείται στην αύξηση της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης από υφιστάμενους θεσμούς – τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM), την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ).
Η χρηματοδότηση από τους θεσμούς αυτούς στις χώρες – μέλη θα γίνει με πολύ χαμηλό κόστος, καθώς μπορούν να αντλούν φθηνά κεφάλαια από τις αγορές λόγω του υψηλού αξιόχρεου που έχουν (ΑΑΑ).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης