Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κορωνοϊός: Με χρηματοδότηση από τον Bill Gates, φαρμακευτική αρχίζει δοκιμές εμβολίου σε ανθρώπους

Κορωνοϊός: Με χρηματοδότηση από τον Bill Gates, φαρμακευτική αρχίζει δοκιμές εμβολίου σε ανθρώπους
Eταιρεία, που έχει αντλήσει σημαντική χρηματοδότηση από τον Bill Gates, αναμένεται να αρχίσει εργαστηριακές δοκιμές εμβολίων σε εθελοντές
Δοκιμές εμβολίου κατά του κορωνοϊού σε ανθρώπους ανακοίνωσε ότι ξεκινά μια μικρή φαρμακευτική που έχει έδρα την Πενσιλβάνια των ΗΠΑ.
Η εταιρεία, που έχει αντλήσει σημαντική χρηματοδότηση από τον Bill Gates, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αρχίσει εργαστηριακές δοκιμές σε εθελοντές.
Οι ερευνητές της φαρμακευτικής, μάλιστα, σχεδιάζουν να κάνουν την πρώτη ένεση του σχετικού εμβολίου τη Δευτέρα 12 Απριλίου 2020.
Πιο συγκεκριμένα, το εν λόγω εμβόλιο αναπτύχθηκε από Inovio Pharmaceuticals, η οποία έχει λάβει σημαντικά κεφάλαια από το ίδρυμα Bill and Melinda Gates, αλλά και από την Coalition for Epidemic Preparedness Innovations.
Το εμβόλιο της Inovio Pharmaceuticals φέρει το όνομα INO-4800 και αποτελεί το δεύτερο πιθανό εμβόλιο που δοκιμάζεται σε ανθρώπους.
Η εταιρεία βιοτεχνολογίας Moderna, με έδρα τη Μασαχουσέτη, ήταν η πρώτη εταιρεία που τέσταρε εμβόλιο για τον κορωνοϊό, στα μέσα Μαρτίου.

Bill Gates: Οι ΗΠΑ θα χρειαστούν lockdown 10 εβδομάδων για τον κορωνοϊό

Δέκα εβδομάδες θα χρειαστούν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής για να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού, σύμφωνα με τον ιδρυτή της Microsoft, Βill Gates.
Ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη καταβάλλει προσπάθειές να πείσει τις ΗΠΑ να αναλάβουν δράση προκειμένου να κερδίσουν τη μάχη με τη φονική νόσο.
Ο Bill Gates έχει επικρίνει σφόδρα την πρώτη αντίδραση των αμερικανικών αρχών κατά του κορονοϊού, ενώ στο άρθρο του που δημοσιεύτηκε στη Washington Post με τίτλο «Έτσι θα κερδίσουμε τον χαμένο χρόνο έναντι του COVID-19», προέτρεψε εκ νέου να σταματήσουν όλες οι δραστηριότητες, παντού, για διάστημα τουλάχιστον 10 εβδομάδων.
Πιο συγκεκριμένα, o Bill Gates προτείνει «παύση» των δραστηριοτήτων σε όλη την επικράτεια, αύξηση των διαγνωστικών ελέγχων και την «υιοθέτηση μιας προσέγγισης που θα στηρίζεται σε επιστημονικά δεδομένα για την ανάπτυξη θεραπειών και ενός εμβολίου».
Η Καλιφόρνια ήταν το πρώτο κράτος που διέταξε τους κατοίκους να παραμείνουν στο σπίτι στα μέσα Μαρτίου, και αυτές οι οδηγίες ισχύουν τώρα για εννέα στους δέκα κατοίκους των ΗΠΑ.
Ωστόσο, πέντε πολιτείες δεν έχουν ακόμη επιβάλει στους κατοίκους τους να αποφεύγουν τις μετακινήσεις και επτά πολιτείες έχουν εντολές αποφυγής μετακίνησης μόνο για ορισμένες περιοχές.
«Παρά την παρότρυνση των ειδικών δημόσιας υγείας, ορισμένες πολιτείες και κομητείες δεν εφαρμόζουν το lockdown.
Σε ορισμένες πολιτείες, οι παραλίες είναι ακόμη ανοιχτές στο κοινό, σε άλλες τα εστιατόρια ακόμη σερβίρουν τον κόσμο.
Αυτή είναι η συνταγή της καταστροφής.
Όσο ο κόσμος μπορεί να ταξιδεύει από πολιτεία σε πολιτεία, το ίδιο κάνει και ο κορονοϊός.
Οι αρχές της χώρας πρέπει να είναι σαφείς:
Αναστολή δραστηριοτήτων σημαίνει ότι ‘κλείνουν’ τα πάντα και παντού».
Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί ότι και σε προηγούμενη παρέμβασή του, ο Gates είχε προειδοποιήσει ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να επιβάλουν 10 εβδομάδες καραντίνας, προκειμένου να ελαχιστοποιήσουν τους θανάτους και τη ζημιά στην οικονομία».
Καταλήγοντας o Bill Gates έγραψε:
«Με βάση αυτά που έχουμε δει μέχρι τώρα από την αρχή του έτους, έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας.
Αλλά εξακολουθώ να πιστεύω ότι εάν λάβουμε τις σωστές αποφάσεις τώρα και δώσουμε βάση στην επιστήμη, στα στοιχεία και στην εμπειρία των επαγγελματιών του τομέα υγείας, μπορούμε να σώσουμε ζωές και να επαναφέρουμε τη χώρα στην κανονικότητα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης