Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θετικό κλίμα στις ασιατικές αγορές μετά το ράλι στη Wall - Στο +2,01% ο Nikkei, ο Shanghai Composite +2,05%

tags :
Θετικό κλίμα στις ασιατικές αγορές μετά το ράλι στη Wall - Στο +2,01% ο Nikkei, ο Shanghai Composite +2,05%
Ο δείκτης Kospi στη Νότια Κορέα έκλεισε με κέρδη της τάξεως του +1,77% στις 1.823,60 μονάδες
Νέα κέρδη κατέγραψαν σήμερα Τρίτη (7/4) οι αγορές της Ασίας, δεχόμενες ώθηση από το ράλι που σημειώθηκε χθες στη Wall Street, καθώς η έξαρση του κορωνοϊού παρουσιάζει σημάδια επιβράδυνσης παγκοσμίως.
Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε με κέρδη της τάξεως του +2,01% στις 18.950,18 μονάδες, την ίδια στιγμή που ο δείκτης Kospi στη Νότια Κορέα ενισχύθηκε κατά +1,77% στις 1.823,60 μονάδες.
Ο δείκτης STI στη Σιγκαπούρη καταγράφει άνοδο της τάξεως του +3,19% στις 2.549,44 μονάδες, ενώ μεγαλύτερη είναι η άνοδος για τον δείκτη SET στην Ταϋλάνδη, και συγκεκριμένα στο +5,34% και τις 1.199,69 μονάδες.
Παράλληλα, ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ ενισχύεται κατά +1,72% στις 24.156,50 μονάδες, την ίδια στιγμή που ο δείκτης Taiwan Weighted στην Ταϊβάν καταγράφει άνοδο της τάξεως του +1,81% στις 9.996,39 μονάδες.
Όσον αφορά την ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite έκλεισε με κέρδη της τάξεως του +2,05% στις 2.820,76 μονάδες, ενώ μεγαλύτερη ήταν η άνοδος για τον δείκτη SZSE Component, ο οποίος έκλεισε στο +3,03% και τις 10.416,51 μονάδες.
Αντίθετα, ο δείκτης S&P/ASX 200 στην Αυστραλία έκλεισε με ήπιες απώλειες της τάξεως του -0,65% στις 5.252,30 μονάδες, μετά την απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας να διατηρήσει αμετάβλητο το επιτόκιο κατά την ολοκλήρωση της σημερινής συνεδρίασης.
Η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής της Reserve Bank of Australia αποφάσισε να διατηρήσει σταθερό το βασικό της επιτόκιο στο 0,25%, τα οποία αποτελούν ιστορικό χαμηλό, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Επιπλέον, ο στόχος για την απόδοση του τριετούς ομολόγου παρέμεινε επίσης αμετάβλητος στο 0,25%, με την RBA να δεσμεύεται ότι θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την επίτευξη του στόχου της.
«Υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα σχετικά με τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές για την οικονομία της Αυστραλίας», δήλωσε ο επικεφαλής της RBA, Philip Lowe, διευκρινίζοντας ότι «αναμένεται μία μεγάλη συρρίκνωση της οικονομίας για το τρίμηνο που ολοκληρώνεται τον Ιούνιο και το ποσοστό ανεργίας αναμένεται να αυξηθεί στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων ετών».
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «τα επιτόκια θα παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα για μεγάλο χρονικό διάστημα», ενώ τόνισε ότι «το διοικητικό συμβούλιο δεσμεύεται να κάνει ό,τι μπορεί για να στηρίξει τις θέσεις εργασίας, τα εισοδήματα και τις επιχειρήσεις, καθώς η Αυστραλία αντιμετωπίζει τον κορωνοϊό».
Στην Ιαπωνία, ο πρωθυπουργός της χώρας, Shinzo Abe, ανακοίνωσε το πακέτο οικονομικής στήριξης ύψους 357 δισ. δολ. το οποίο θα χωρίζεται σε δύο φάσεις και θα αφορά σε πρώτο στάδιο τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις της χώρας.
Παράλληλα, η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε ότι δεν υπήρξε κανένας θάνατος στη χώρα ο οποίος να σχετίζεται με τον COVID-19 το τελευταίο 24ωρο, ενώ το Διεθνές Νομισματική Ταμείο τόνισε ότι η οικονομική ανάκαμψη της χώρας είναι ενθαρρυντική.
«Βρισκόμαστε σε ακατέργαστη αισιοδοξία, και αυτός ίσως είναι ο καλύτερος τρόπος για να το θέσουμε», δήλωσε ο αντιπρόεδρος εμπορίου του Schwab Center, Randy Frederick, διευκρινίζοντας ότι «ο ιός είναι το μόνο πράγμα, και δεν υπάρχει τίποτα άλλο που να έχει σημασία για τις αγορέ, ειδικότερα σε μία εβδομάδα που είναι σχετικά ελαφριά από οικονομικά στοιχεία».
Στις ΗΠΑ, οι αγορές ανέκαμψαν μετά τις απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας, στον απόηχο της σημαντικής πτώσης στις θέσεις εργασίας της χώρας, καθώς ο δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε κατά +7,03% στις 2.663,69 μονάδες.
Ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε «άλμα» της τάξεως του +7,73% στις 22.679,99 μονάδες, ενώ μικρότερη ήταν η άνοδος για τον δείκτη Nasdaq, ο οποίος έκλεισε στο +7,33% στις 7.913,24 μονάδες.
«Τα τελευταία κέρδη είναι πιθανό να μην έχουν μεγάλη ισχύ, δεδομένου ότι υπάρχει αρκετή αβεβαιότητα σχετικά με το πότε θα υποχωρήσει η πανδημία και πόσο μεγάλη ζημιά θα έχει προκαλέσει στην οικονομία», ανέφερε από την πλευρά της η αναλύτρια της επενδυτικής εταιρείας Edward Jones, Nela Richardson, προσθέτοντας ότι «δεν είναι ασυνήθιστο για τις bear markets να σημειώνουν ράλι».
«Δε θα εκλάμβανα την άνοδο των τελευταίων δύο εβδομάδων ως δημάδι ανάκαμψης από εδώ και πέρα», υπογράμμισε η κα Richardson, η οποία διευκρίνισε ότι «υπάρχει ακόμα μεγάλη αβεβαιότητα ακόμα και εάν πλησιάζουμε στην κορυφή όσον αφορά τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης