Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πέτσας: Σε σταδιακή, μακρόσυρτη άρση των μέτρων τον Μάιο, εάν πάει καλά ο Απρίλιος

Πέτσας: Σε σταδιακή, μακρόσυρτη άρση των μέτρων τον Μάιο, εάν πάει καλά ο Απρίλιος
Οι πανελλαδικές εξετάσεις θα γίνουν οπωσδήποτε μέχρι το καλοκαίρι και όχι το φθινόπωρο είπε ο κ.Πέτσας
Τη θέση ότι εάν κυλήσει καλά ο Απρίλιος, τότε από τον Μάιο θα αρχίσει μια σταδιακή, μακρόσυρτη άρση των περιοριστικών μέτρων διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.
«Αν μείνουμε στο σπίτι έως και τον Απρίλιο, τον Μάιο θα μπορούμε να πάμε σε μία σταδιακή, μακρόσυρτη άρση των μέτρων.
Η εικόνα είναι καλή αλλά σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται εφησυχασμός.
Μέχρι τις 27 του μήνα πρέπει να μείνουμε σπίτι και μετά μαζί με τους ειδικούς θα σχεδιάσουμε μέτρα ώστε να οδηγούν σε μία σταδιακή και μακρόσυρτη επαναφορά στην κανονικότητα» τόνισε μιλώντας στο Mega ο κ.Πέτσας.
Ερωτηθείς για την αυστηροποίηση των μέτρων, ο κ.Πέτσας είπε ότι υπήρξαν δύο σενάρια για τον περιορισμό στον αριθμό μετακινήσεων και για χρονικό περιορισμό στις εξόδους.
«Για την ώρα, εξετάζεται το ενδεχόμενο αύξησης προστίμων για τις άσκοπες μετακινήσεις χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχει ληφθεί κάποια απόφαση» είπε ο κ.Πέτσας, ο οποίος επανέλαβε ότι θα υπάρξουν αυστηροί έλεγχοι στις εθνικές οδούς την περίοδο του Πάσχα.
Ερωτηθείς για τον Αύγουστο και το τι κατάσταση θα επικρατεί στη χώρα, ο κ.Πέτσας είπε, ότι ο Αύγουστος είναι μακριά για να δούμε τι θα γίνει.
«Αυτό που εμείς κάνουμε τώρα, είναι να είμαστε σε συνεργασία με άλλες χώρες και Αρχές ώστε να δούμε πώς θα βγούμε από αυτή την κρίση» τόνισε ο κ.Πέτσας, ο οποίος σχετικά με τα σχολεία και το εάν θα ανοίξουν, είπε πως η κυβέρνηση μαζί με τους ειδικούς είχαν λάβει νωρίς την απόφαση για κλείσιμο των σχολείων.
Όσον αφορά τις πανελλαδικές εξετάσεις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι αυτές θα γίνουν οπωσδήποτε μέχρι το καλοκαίρι και όχι το φθινόπωρο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης