Τελευταία Νέα
BN DATAROOM

Το lockdown και ο πειρασμός της κάλπης το Φθινόπωρο

tags :
Το lockdown και ο πειρασμός της κάλπης το Φθινόπωρο
Σε αντίθεση με κάποιες ευρωπαικές χώρες που σκέπτονται μερική άρση των μέτρων «κοινωνικής απομόνωσης», κυρίως για οικονομικούς λόγους, η κυβέρνηση δεν εξετάζει τέτοιο σενάριο τουλάχιστον ως το τέλος του μηνα. Το lock down, αλά…ελληνικά, φαίνεται να αποδίδει καρπούς, αλλά και πόντους δημοφιλίας…
-Η έγκαιρη διάγνωση του κινδύνου, η επιστράτευση των κατάλληλων προσώπων για την αντιμετώπιση του(Τσιόδρας-Χαρδαλιάς), αλλά και η συντεταγμένη αντιμετώπιση που έδωσαν για πρώτη φορά την αίσθηση «κράτους εν λειτουργία», εκτίναξαν τα ποσοστά στην πρόθεση ψήφου για τη ΝΔ και εδραίωσαν εικόνα καταλληλότητας για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

-Οι δημοσκοπήσεις, που αυτή τη φορά απηχούν αξιόπιστα τις διαθέσεις του εκλογικού σώματος έχουν βάλει σε πειρασμό το επιτελείο του πρωθυπουργού που σκέπτεται πώς έχει μια μοναδική ευκαιρία να «κάψει» την απλή αναλογική και να απαλλαγεί οριστικά από τον Τσίπρα με διπλή προσφυγή στις κάλπες το φθινόπωρο. Με δυό διαδοχικές εκλογικές ήττες σε διάστημα λίγων εβδομάδων, ο ΣΥΡΙΖΑ θα διαλυθεί εις τα εξ ων συνετέθη και ο Αλέξης θα πάει οριστικά σπίτι του, λένε οι οπαδοί αυτής της θεωρίας.

-Η αλήθεια είναι πάντως ότι κάθε πρόγνωση μέχρι τον Σεπτέμβριο είναι εξαιρετικά παρακινδυνευμένη. Γιατί μετά τον λογαριασμό του κορωνοιού, όπου η κυβέρνηση μάλλον θα γράψει θετικό πρόσημο θα έρθει ο λογαριασμός της οικονομίας. Και εκεί τα πράγματα δυσκολεύουν. Θα εξαρτηθούν άμεσα από το διεθνές περιβάλλον, από το πόσο θα ανοίξει το…πουγκί των ευρωταμείων και από το πόσο θα επηρεαστεί ο κλάδος του τουρισμού που φαίνεται να οδηγείται σε πανωλεθρία. Σε κάθε περίπτωση η απόφαση θα οριστικοποιηθεί τον Ιούνιο, όταν θα έχει κατακάτσει ο κουρνιαχτός από τον κορωνοιό.  

-Με μια ανάρτηση, ελαφρώς ακατάληπτη, μέσω της οποίας επιχειρεί να αποδείξει ότι η Ελλάδα δεν τα πάει και τόσο καλά στην αντιμετώπιση του κορωνοιού, επανέκαμψε στον δημόσιο βίο ο αρχιτέκτονας της Συμφωνίας των Πρεσπών, Νίκος Κοτζιάς, που αυτή τη περίοδο επιχειρεί να τα…ξαναβρεί με τον ΣΥΡΙΖΑ.

-Στην προσπάθεια του να τεκμηριώσει τους ισχυρισμούς του παραθέτοντας διάφορα στατιστικά στοιχεία, ο Κοτζιάς τα έχει μπερδέψει, λέγοντας ότι τα πάμε χειρότερα από βαλκανικές χώρες(παραλείποντας την Ρουμανία που μετράει εκατοντάδες κρούσματα καθημερινά και έχει υπερδιπλάσιους θανάτους)και καλύτερα από την…Αυστραλία που έχει μόλις δύο θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού σε σχέση με τους οκτώ της Ελλάδας.

-Θα πρέπει να ξανακοιτάξει ο λαλίστατος καθηγητής τα στατιστικά στοιχεία, κατά προτίμηση στο worldometers.info που είναι και το πιο ενημερωμένο. Αυτό πάντως που συγκράτησε την δική μας προσοχή είναι ότι οι ΗΠΑ με εκατοντάδες χιλιάδες κρούσματα έχουν κάνει μακράν τα περισσότερα τεστ(περίπου 2 εκατομμύρια), ακολουθούμενες από την Γερμανία, αλλά και την Ρωσία που εντυπωσιάζει με 800 χιλιάδες τεστ εκ των οποίων μόλις το 1% κατέληξαν σε διαπιστωμένα κρούσματα…
Πολύ καλό για να είναι αληθινό…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης