Τελευταία Νέα
Διεθνή

Credit Suisse: Αντί κυβερνητικής στήριξης λόγω κορωνοϊού, λαμβάνει χρήματα από τους πελάτες της

Credit Suisse: Αντί κυβερνητικής στήριξης λόγω κορωνοϊού, λαμβάνει χρήματα από τους πελάτες της
Ρευστότητα από τους πελάτες της ζητά η Credit Suisse –και όχι από το κράτος- για να αντεπεξέλθει στις παρενέργειες του κορωνοϊού
Αντί κυβερνητικής στήριξης λόγω του κορωνοϊού, της πανδημίας που έχει προκαλέσει δεκάδες χιλιάδες θανάτους ανά τον κόσμο και έχει φέρει κυβερνητικά μέτρα που έχουν πλήξει βάναυσα τις ανά τον κόσμο οικονομίες, η δεύτερη μεγαλύτερη ελβετική τράπεζα, η Credit Suisse, επέλεξε να στραφεί στους πελάτες της για να έχει την απαιτούμενη οικονομική ενίσχυση που χρειάζεται.
Πιο συγκεκριμένα, η Credit Suisse στράφηκε στους ιδίους πελάτες της με εξαιρετικά υψηλό καθαρό κέρδος για να ενισχύσει τον ισολογισμό της και την ικανότητά της να δανείζει, καθώς οι αγορές κατέρρευσαν τον περασμένο μήνα και οι εταιρείες αναζητούν πιστωτικές γραμμές για να αντιμετωπίσουν την πανδημία του κορωνοϊού.
Μάλιστα, στους θεσμικούς πελάτες, σε οικογενειακά γραφεία και σε δισεκατομμυριούχους προτάθηκε να πληρώνουν 2% τόκο τον χρόνο επειδή η τράπεζα τούς «φυλά» τα χρήματα.
Αυτή η πρόταση υλοποιήθηκε αφού έλαβε τη μορφή δομημένου ομολόγου.
Οι πρώτες πωλήσεις του εν λόγω ομολόγου έγιναν στις αρχές Μαρτίου.
«Τα δομημένα προϊόντα αποτελούν μέρος του χαρτοφυλακίου των προϊόντων μας.
Είναι προσαρμοσμένα στις ανάγκες των επαγγελματιών επενδυτών και των πλούσιων ιδιωτικών πελατών» δήλωσε η Credit Suisse
«Συνήθως τα προϊόντα αυτά έχουν όρους αρκετών ετών και μπορούν -ανάλογα με το προφίλ κινδύνου και τη διάρκεια ζωής τους- να παράγουν πολύ ελκυστικές αποδόσεις» συμπληρώνει η Credit Suisse.
Η ελβετική τράπεζα -και άλλες επιχειρήσεις που έχουν εκδώσει παρόμοιες δομημένα ομόλογα- έχουν πουλήσει τους τίτλους αυτούς για να στηρίξουν τη ρευστότητά τους.
Και όπως αναφέρεται, το εν λόγω πρόγραμμα της Credit Suisse γνώρισε αρκετά μεγάλη επιτυχία, καθώς το 2% θεωρείται αρκετά ελκυστικό επιτόκιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης