Αποκάλυψη: Η αλήθεια για το φέσι της ACS κρύβεται στη χασούρα 8 εκατ. ευρώ από την ΕΥΔΑΠ

Αποκάλυψη: Η αλήθεια για το φέσι της ACS κρύβεται στη χασούρα 8 εκατ. ευρώ από την ΕΥΔΑΠ
Η βασική αιτία των αλλαγών ήταν ότι η εταιρεία ταχυμεταφορών του ομίλου Quest έχασε έναν πελάτη της και συγκεκριμένα την ΕΥΔΑΠ
Η ACS μία  από τις δυναμικές θυγατρικές του ομίλου Quest βρέθηκε στο επίκεντρο  της επικαιρότητας εξαιτίας της πολιτικής αύξησης του τιμολογίου της  κατά  45 λεπτά  του ευρώ στις ταχυμεταφορές, παραβλέποντας την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που εκδόθηκε στις 30 Μαρτίου και απαγόρευε ρητώς τις όποιες μεταβολές των τιμολογίων και στον κλάδο των υπηρεσιών από  τις αρχές  Φεβρουαρίου.
Η απόφαση για την αλλαγή του τιμολογίου υπαγορεύτηκε επί της ουσίας από  τις τρέχουσες  επιχειρηματικές εξελίξεις της ACS, οι οποίες  έγιναν γνωστές νωρίτερα της Δευτέρας 23 Μαρτίου.
Η βασική αιτία των αλλαγών ήταν ότι η εταιρεία ταχυμεταφορών του ομίλου Quest πληροφορήθηκα ότι έχασε έναν πελάτη της και συγκεκριμένα την ΕΥΔΑΠ.
Η διοίκηση της εταιρείας Ύδρευσης ανακοίνωσε ότι η διαγωνιστική διαδικασία για την αποστολή των λογαριασμών και άλλων επιστολών θα τις αναλάβουν τα ΕΛΤΑ τα οποία να σημειωθεί είχαν χάσει το διαγωνισμό του 2016 μετά  από προσφυγή της ιδιωτικής εταιρείας.
Επαναλήφθηκε ο διαγωνισμός το 2018 γα να καταλήξει η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ σε μία απόφαση μετά από σχεδόν 2 χρόνια.
Ξαφνικά η ACS κλήθηκε να αντιμετωπίσει μία λογιστική «τρύπα» , που σύμφωνα  με πληροφορίες υπολογίζεται στα 8 εκατομμύρια ευρώ  για τα δύο  επόμενα χρόνια. Άλλωστε  τόση  είναι η αξία της παρεχόμενης υπηρεσίας και το εύλογο τίμημα  που θα καταβάλει  η ΕΥΔΑΠ στα ΕΛΤΑ για τις προσφερόμενες υπηρεσίες.
 Η απώλεια για την ACS  αντιπροσωπεύει 0,45 λεπτά ανά φάκελο αποστολής όσο ήταν  και  η νέα  αύξηση  του τιμολογίου των ταχυμεταφορών αλλά στη συνέχεια ανακλήθηκαν  με δήλωση του προέδρου του Ομίλου κ. Θεόδωρου Φέσσα.
 Οι γραφειοκρατικές διαδικασίες των διαγωνιστικών διαγωνισμών για μία εταιρεία του ιδιωτικού τομέα που συναναστρέφεται με ο Δημόσιο  αποδεικνύονται δαπανηρές  και κυρίως βγάζουν εκτός προγραμματισμού τα διοίκηση μιας  εταιρείας.
Η ACS δικαιούται να  κάνει ένσταση για την απόφαση της διαδικασίας και να διεκδικήσει την ανάληψη  του έργου όπως είχε πράξει και στο παρελθόν. Άλλωστε  η ΕΥΔΑΠ  προσδιορίζει τα ΕΛΤΑ 
Ως προσωρινό ανάδοχο  του διαγωνισμού.    
Η ACS σε σχετική ανακοίνωσή της  ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι  
επιδιώκοντας να συνδράμει στην επείγουσα αυτή κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, επέλεξε, μεταξύ άλλων, να επιδοτήσει με €0,45 ανά αποστολή τις ανεξάρτητες επιχειρήσεις-καταστήματά της, ώστε να πραγματοποιήσουν άμεσα τις απαραίτητες επενδύσεις σε πρόσθετο προσωπικό, αποθηκευτικούς χώρους, μεταφορικά μέσα κλπ.
Για το σκοπό αυτό, ανακοίνωσε στους πελάτες της ισόποση έκτακτη χρέωση, από 1/4/20, προκειμένου να καλυφθεί μέρος του εκτιμώμενου πρόσθετου κόστους λειτουργίας.
Στις 3/4/20 η Διοίκηση της ACS ανακάλεσε την πρόσθετη χρέωση, αναγνωρίζοντας έμπρακτα την αναστάτωση που δημιουργήθηκε, και ανέλαβε  να επιδοτήσει η ίδια τις επιχειρήσεις των συνεργατών της.
Η εταιρεία εκφράζει τη λύπη της και διευκρινίζει  ότι η εν λόγω χρέωση είχε προσωρινό χαρακτήρα και μοναδικό σκοπό να ενισχύσει τις επιχειρήσεις των αντιπροσώπων της, ώστε να εξυπηρετηθούν καλύτερα οι παραδόσεις στα σπίτια κατά το επόμενο χρονικό διάστημα.

Image

Νίκος  Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr

www.bankingnews.gr

Νίκος Θεοδωρόπουλος

BREAKING NEWS