Γολγοθάς ο κορωνοιός στον κόσμο με 1,43 εκατ. κρούσματα και 82,1 χιλ. νεκρούς - Τα περισσότερα θύματα σε 24 ώρες σε Ν.Υόρκη, Γαλλία

Γολγοθάς ο κορωνοιός στον κόσμο με 1,43 εκατ. κρούσματα και 82,1 χιλ. νεκρούς - Τα περισσότερα θύματα σε 24 ώρες σε Ν.Υόρκη, Γαλλία
Ήρθησαν τα περιοριστικά μέτρα στη Wuhan, Ευρώπη και ΗΠΑ αναμένουν την κορύφωση της πανδημίας
(upd) Δραματικό τοπίο διαμορφώνει ο κορωνοϊός, καλύπτοντας με τη βαριά του σκιά την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, ενώ τα αισιόδοξα μηνύματα της άρσης της καραντίνας στην Wuhan και από την πρόοδο στην έρευνα του εμβολίου, σκιάζονται από τους αριθμούς των θανάτων που καταγράφηκαν σε ένα 24ωρο σε Νέα Υόρκη και Γαλλία, την ώρα που όλοι περιμένουν την κορύφωση.
Βάσει των τελευταίων στοιχείων, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται σε 1.430.454, οι νεκροί σε 82.133 ενώ ο αριθμός των ανθρώπων που νόσησαν και θεραπεύτηκαν φτάνει στους 301.385.
Στις ΗΠΑ, η Νέα Υόρκη θρηνεί με το νέο ημερήσιο ρεκόρ θανάτων. 731 θανάτους το τελευταίο 24ωρο και πάνω από 131.000 κρούσματα.
Η χώρα έχει εισέλθει στην πλέον δύσκολη εβδομάδα της, όμως και η Ευρώπη δεν πηγαίνει πίσω καθώς η Γαλλία ζει το δικό της εφιαλτικό ρεκόρ καταγράφοντας 1.427 νέοι θανάτους το τελευταίο 24ωρο.
Η Ισπανία, μέτρησε επίσης περισσότερες απώλειες μετά από μείωση 4 ημερών, όπως και η Βρετανία που μέτρησε 854 θανάτους σε 24 ώρες.
Η αβεβαιότητα και η αγωνία στη Βρετανία κορυφώνεται, με τον πρωθυπουργό B.Johnson να εξακολουθεί να βρίσκεται στην ενταντική, χωρίς ωστόσο να είναι διασωληνωμένος ή να έχει διαγνωσθεί με πνευμονία σύμφωνα με το τελευταίο ανακοινωθέν της Downing Street.
Αισιόδοξα τα μηνύματα που έρχονται από Αυστρία, Δανία, Φινλανδία, Ολλανδία την ώρα που στην Κίνα ήρθησαν τα μέτρα αποκλεισμού της Wuhan μετά από 77 ημέρες, ενώ η χώρα μετρά σχεδόν μηδενικές απώλειες σε ζωές τα τελευταία 24ωρα.
Η αισιοδοξία παραμένει συγκρατημένη όμως καθώς, σε καμία περίπτωση δεν προσεγγίζουμε το τέλος του προβλήματος ή ότι τα δύσκολα και τα χειρότερα έχουν περάσει.
Αυτό άλλωστε σηματοδοτούν και οι αποφάσεις των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων αλλά και κυβερνητών πολλών Πολιτειών στις ΗΠΑ να διατηρούν ή να επεκτείνουν τα περιοριστικά μέτρα στην κυκλοφορία ή στις συναθροίσεις των πολιτών, μέτρα που υιοθέτησε άλλωστε από χθες 7 Απριλίου και έως τις 10 Απριλίου 2020 λόγω του Πάσχα και το Ισραήλ.
Είναι πλέον ξεκάθαρο πως το τέλος της πανδημίας και της ανησυχίας που αυτή προκαλεί στον παγκόσμιο πληθυσμό θα αρθούν μόλις ανακαλυφθεί το εμβόλιο.
Ο Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Tedros Ghebreyesus υποστήριξε ότι έχουν προχωρήσει πολύ οι έρευνες για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, με φάρμακα από ΗΠΑ και Ρωσία να δίνουν ελπίδες, όμως μέχρι να έχουμε κάποιες βεβαιότητες δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να χαλαρώσουν τα μέτρα, ούτε να αρθούν νωρίς.
Την ίδια ώρα το πρακτορείο Bloomberg έδωσε έύσημα στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού, παρουσιάζοντας με αναλυτικούς πίνακες, την ταχύτητα με την οποία κινήθηκε η ελληνική κυβέρνηση σε σύγκριση με χώρες όπως η Ιταλία και η Ισπανία.
 
Με βάση τα στατιστικά στοιχεία:
- Οι νεκροί αντιστοιχούν στο 5,4% των κρουσμάτων.
- Οι νεκροί αντιστοιχούν στο 0,0082% του παγκόσμιου πληθυσμού
- Αυτοί που θεραπεύτηκαν αντιστοιχούν στο 20,5% των κρουσμάτων.
- Με βάση την στατιστική όταν όσοι θεραπεύτηκαν φθάσουν στο 50% αυτό θα σημαίνει ότι η αντίστροφη μέτρηση της επιθετικής επιβράδυνσης του κορωνοιού θα έχει ξεκινήσει.

Η ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού με μια ματιά

- Τα κρούσματα σε παγκόσμιο επίπεδο ανέρχονται σε 1.430.453
- Οι νεκροί ανέρχονται σε 82,133 ενώ θεραπεύτηκαν 301.385 άνθρωποι.
- Η Ιταλία μετρά 17.127 νεκρούς και 135.586 κρούσματα.
- Πρώτες σε κρούσματα παγκοσμίως οι ΗΠΑ με 386.800 κρούσματα – Στους 13.897 οι νεκροί.
- Δεύτερη παγκοσμίως σε κρούσματα η Ισπανία με 140.511 και 13.897 οι νεκροί
- Στους 10.343 οι νεκροί στη Γαλλία, 110.048 τα κρούσματα.
- Στη Βρετανία οι νεκροί έφτασαν τους 5.171 και τα κρούσματα σε 55.940.
- Στη Γερμανία τα κρούσματα ανέρχονται σε 107.458 και οι νεκροί σε 1.983.
- Στο Ιράν οι νεκροί ανέρχονται σε 3.872 και τα κρούσματα σε 65.589.
- Στη Νότια Κορέα οι νεκροί ανέρχονται σε 192 ενώ τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 10.331.
- Στην ηπειρωτική Κίνα έχουν καταγραφεί συνολικά 82.718 και 3.335 θάνατοι.
- Ήρθησαν στις 25/3 τα περιοριστικά μέτρα στην επαρχία Χουμπέι της Κίνας και χθες 7/4 στην Wuhan.
- Στην Ιαπωνία τα κρούσματα ανέρχονται σε 3.906 ενώ οι νεκροί ανέρχονται σε 92.
- Στους 2.035 οι θάνατοι  στο Βέλγιο και στα 22.194 τα κρούσματα.
- Στα 5.895 τα κρούσματα στην Αυστραλία, στα 22.253 στην Ελβετία που μετρά και 821 θανάτους.
- Στην Ελλάδα έφτασαν τους 81 οι νεκροί.
- Στους 725 οι νεκροί στην Τουρκία, στα 34.1097 τα κρούσματα.
Image
ΗΠΑ: Δύσκολη εβδομάδα με 11.830 νεκρούς

Την πιο δύσκολη ίσως εβδομάδα τους διανύουν οι ΗΠΑ, οι οποίες για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα κατέγραψαν περισσότερους από 1.150 θανάτους τις τελευταίες 24 ώρες από την πανδημία του κορωνοϊού.
Συνολικά, ο αριθμός των θυμάτων ανέρχεται σε 11.830, γεγονός που ανεβάζει τις ΗΠΑ στην τρίτη θέση πίσω από Ιταλία και Ισπανία σε παγκόσμιο επίπεδο.
Οι ΗΠΑ παραμένουν η χώρα με τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα, τα οποία έχουν ξεπεράσει τα 378 χιλιάδες και ανέρχονται σε 378.289.

Image
Η Πολιτεία της Νέας Υόρκης εξακολουθεί να είναι η πλέον πληττόμενη περιοχή των ΗΠΑ, με 731 θανάτους το τελευταίο 24ωρο, πάνω από 131.000 τα κρούσματα.

Η Πολιτεία της Νέας Υόρκης κατέγραψε 731 θανάτους που σχετίζονται με τον νέο κορωνοϊό τις τελευταίες 24 ώρες, στον χειρότερο ημερήσιο απολογισμό μετά την έναρξη της πανδημίας στην Πολιτεία, ανακοίνωσε χθες (7/4) ο κυβερνήτης A. Cuomo, κάνοντας λόγο παράλληλα για μια διαφαινόμενη σταθεροποίηση των εισαγωγών σε νοσοκομεία.
Το προηγούμενο θλιβερό ρεκόρ θανάτων στην Πολιτεία καταγράφηκε το Σάββατο με 630 νεκρούς μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο.
Ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας του νέου κορωνοϊού στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης, επίκεντρο της πανδημίας στις ΗΠΑ, ανέρχεται σε 5.489.
Σημειώνεται πως η πόλη της Νέας Υόρκης μετρά τα 2/3 των θανάτων που έχουν καταγραφεί σε όλη την Πολιτεία της Νέας Υόρκης, η οποία με τη σειρά της αντιπροσωπεύει το 45% των νεκρών που έχουν καταγραφεί σε εθνικό επίπεδο.
Αλλά και στην Πολιτεία του Νιου Τζέρσι, η οποία μετρά μετά τη Νέα  Υόρκη τους υψηλότερους αριθμούς κρουσμάτων και θανάτων, ο κυβερνήτης Phil Murphy είπε πως ο αριθμός των νέων κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 12% χθες Δευτέρα 6/4, από σχεδόν 24% που ήταν στις 30 Μαρτίου.
Συγκρατημένα αισιόδοξος δήλωσε και ο κυβερνήτης της Λουιζιάνα Bel Ewdards, ο οποίος και αυτός υποστήριξε πως στην Πολιτεία του καταγράφεται μείωση των νέων εισαγωγών στα νοσοκομεία.
Είναι χαρακτηριστικό πως έρευνα του πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον προβλέπει πως οι θάνατοι από τον κορωνοϊό μπορεί να φτάσουν τους 81.766 έως τις 4 Αυγούστου, αριθμός μειωμένος κατά 12.000 σε σχέση με προηγούμενη πρόβλεψη του.
Υπενθυμίζεται πως περισσότεροι από το 90% των Αμερικάνων τελεί υπό κάποιου είδους περιοριστικά μέτρα ή απαγορεύσεις όσον αφορά τις μετακινήσεις και τις συναθροίσεις λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.
Μεταβολή στον αριθμό των διασωληνώσεων ασθενών ανά μέρα από τις 17 Μαρτίου
Image
Μεταβολή στον αριθμό εισαγωγής ασθενών στο νοσοκομείο μέρα μέρα από τις 17 Μαρτίου
Image
Κίνα: Ήρθησαν τα μέτρα αποκλεισμού της Wuhan μετά από 2 μήνες

Εκατοντάδες επιβάτες εγκατέλειψαν την Wuhan με τρένο, καθώς οι αρχές προχώρησαν στην άρση του αποκλεισμού που είχε επιβληθεί πριν από 2 μήνες στην κινεζική πόλη, εστία της επιδημίας της νόσου Covid-19, τα μεσάνυχτα, τοπική ώρα (19.00 ώρα Ελλάδας χθες 7/4), μια ένδειξη ότι η χώρα κατευθύνεται προς το τέλος της υγειονομικής κρίσης.
Από τις 23 Φεβρουαρίου, οι πολίτες της πόλης των 11 εκατομμυρίων κατοίκων, στο κέντρο της Κίνας, δεν μπορούσαν να βγουν εκτός των συνόρων της.
"Για 77 ημέρες ήμουν κλεισμένος" είπε με χαρά ένας άνδρας, που δεν ήθελε να δώσει το όνομά του, και δεν έκρυβε την ανυπομονησία του για να επιστρέψει στην Τσανγκσά, σε απόσταση περίπου 350 χλμ.
Αξιωματούχοι υπενθύμιζαν στους ταξιδιώτες τα μέτρα υγιεινής και να τηρούν απόσταση 1 μέτρου, την ώρα που σε μια ανακοίνωση που προβαλλόταν, η Ουχάν περιγραφόταν ως "πόλη των ηρώων".
Μία ημέρα πριν και για πρώτη φορά από την έναρξη της επιδημίας, το υπουργείο Υγείας έκανε λόγο για μηδενικά νέα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στη χώρα, από τις 11 Ιανουαρίου που ανακοινώθηκε ο πρώτος νεκρός από τον κορωνοϊό.
Στην Ουχάν, ο αριθμός των πτήσεων και των δρομολογίων των τρένων παραμένει περιορισμένος προς το παρόν.
Η Ουχάν θα διατηρήσει διάφορους περιορισμούς στις μετακινήσεις στην πόλη για να εμποδίσει κάθε πιθανή ανάκαμψη των κρουσμάτων.
Ο συνολικός αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 3.335 και των κρουσμάτων σε 82.718.
Αν και ξεπερνούσε τους 100 κάθε 24ωρο τον Φεβρουάριο, ο καθημερινός αριθμός των νέων θανάτων άρχισε να κατεβαίνει σταδιακά, για να μειωθεί σε μόλις έναν θάνατο την Κυριακή, όπως ανακοινώθηκε χθες Δευτέρα, και να φθάσει στο μηδέν χθες, όπως ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή (το υπουργείο) Υγείας σήμερα.
Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων μόλυνσης στην κοινότητα επίσης καταγράφει σταθερή μείωση από τις αρχές του Μαρτίου, όμως η Κίνα έχει βρεθεί αντιμέτωπη με ένα δεύτερο κύμα κρουσμάτων που αποκαλεί «εισαγόμενα» — πρόκειται για ασθενείς που ταξιδεύουν προς τη χώρα έχοντας μολυνθεί στο εξωτερικό.

Αισιόδοξα μηνύματα από την Ολλαδία: Επιβραδύνεται η αύξηση κρουσμάτων και νεκρών, 777 νέα κρούσματα, 241 νέοι θάνατοι

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νέων κρουσμάτων στην Ολλανδία αυξήθηκε κατά 777 και ανέρχεται σε 19.709, ανακοίνωσαν χθες 7 Απριλίου οι υγειονομικές αρχές, καθώς συνεχίζεται η επιβραδυντική τάση του ρυθμού αύξησης.
Οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 241 και ανέρχονται σε 2.108, σύμφωνα με την καθημερινή ενημέρωση του Ινστιτούτου Υγείας της Ολλανδίας, παρότι υπογράμμισε ότι ο αριθμός των θανάτων που ανακοίνωσε σήμερα περιλαμβάνει ορισμένους ασθενείς που πέθαναν το Σαββατοκύριακο και ο θάνατός τους αναφέρθηκε αργότερα.

Αισιοδοξία και στη Φινλανδία, η οποία θα ξεκινήσει τυχαία δειγματοληψία στον πληθυσμό

Η Φινλανδία θα αρχίσει να παρακολουθεί την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού στον πληθυσμό της με τυχαιοποιημένα τεστ αντισωμάτων, ανέφερε χθες 7/4, η υπηρεσία δημόσιας υγείας της χώρας.
Τα μεγαλύτερα νοσοκομεία θα αποστείλουν επιστολές-προσκλήσεις σε τυχαία επιλεγμένους πολίτες όλων των ηλικιών προκειμένου να υποβληθούν σε τεστ για αντισώματα τα οποία αναπτύσσουν οι ασθενείς που νοσούν από την COVID-19, περιλαμβανομένων εκείνων που έχουν μολυνθεί αλλά δεν παρουσιάζουν συμπτώματα.
Η Φινλανδία έχει επιβεβαιώσει 2.308 κρούσματα κορωνοϊού, 34 θανάτους και 300 ασθενείς νικητές της επιδημίας.

Συγκρατημένη αισιοδοξία στην Ιταλία

Μείωση κρουσμάτων και θανάτων καταγράφεται το τελευταίο 24ωρο στην Ιταλία, στοιχείο που ενισχύει την αισιοδοξία ότι η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη παγκοσμίως όσον αφορά τον αριθμό των θυμάτων, ενδεχομένως να έχει «δει» την κορύφωση της επιδημίας.
Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Ιταλία είναι 135.586, ενώ οι νεκροί έφτασαν τους 17.127.
Την ίδια στιγμή, 24.392 άνθρωποι έχουν ιαθεί.
Στην Λομβαρδία τα συνολικά περιστατικά είναι 50.455 και οι νεκροί 8.905, σττην Εμίλια Ρομάνια τα κρούσματα είναι 17.089 με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 2.051.
Στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 11.226, με 631 νεκρούς.
Ο ρυθμός μετάδοσης του ιού περιορίζεται αισθητά (κατά 489 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο), όπως και η αύξηση των νεκρών, με 96 λιγότερα θύματα.
Όλοι οι κρατικοί και δημοτικοί ιθύνοντες, όμως, καλούν τους Ιταλούς να μην «χαλαρώσουν» και να μην αρχίσουν να βγαίνουν από το σπίτι, για τουλάχιστον άλλες τρεις εβδομάδες.
Όπως εξηγούν οι ειδικοί, υπάρχουν περιπτώσεις στο Βορρά, όπως στο Μιλάνο (400 κρούσματα σε ένα εικοσιτετράωρο) αλλά και σε μεγάλες περιοχές του Νότου, στις οποίες η φάση ανώτατης διάδοσης δεν έχει ακόμη ξεπεραστεί.
Σημαντική ενίσχυση στον αγώνα περίθαλψης στην Ιταλία είναι το γεγονός ότι 200 Ρώσοι και Ιταλοί γιατροί άρχισαν από χθες 6 Απριλίου να δέχονται για θεραπεία ασθενείς με κορωνοϊό στο υπαίθριο νοσοκομείο στην Μπέργκαμο, δυναμικότητας 142 κλινών, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, και θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε εικοσιτετράωρη βάση, δουλεύοντας σε τρεις βάρδιες.
Imagehttps://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/ITALYMONDAY_1.png?itok=OW3tUO4W
Προβληματισμός στην Ισπανία - Αύξηση νεκρών ύστερα από 4 ημέρες μείωσης


Χωρίς τέλος είναι η τραγωδία στην Ισπανία, όπου η μαύρη λίστα των νεκρών από τον κορωνοϊό μακραίνει όλο και περισσότερο.
Το υπουργείο Υγείας της χώρας ανακοίνωσε επιπλέον 800 νεκρούς και 5.478 περισσότερα κρούσματα.
Ως αποτέλεσμα στην Ισπανία έχουν καταγραφεί 13.897 θάνατοι από τον κορωνοϊό και 140.511 συνολικά κρούσματα.
Προβληματισμό προκαλούν η αύξηση των θυμάτων και των κρουσμάτων, καθώς τις τελευταίες τέσσερις ημέρες, μειωνόταν ο ρυθμός της αύξησης των θανάτων και των κρουσμάτων κορωνοϊού, χθες 7/4 ανακοινώθηκε ότι 743 άνθρωποι άφησαν την τελευταία τους πνοή το τελευταίο 24ωρο έναντι 637 θανάτων που είχαν καταγραφεί την προηγούμενη ημέρα.
Η Ισπανία παραμένει δεύτερη σε αριθμό κρουσμάτων – πίσω από τις ΗΠΑ - και δεύτερη σε αριθμό θυμάτων – πίσω από την Ιταλία - παγκοσμίως, καθώς «μετρά» 140.511 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 13.897 νεκρούς.
Το μεγαλύτερο τίμημα από τη θανατηφόρο νόσο πληρώνουν οι περιφέρειες της Μαδρίτης και της Καταλονίας.
Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός Pedro Sanchez έχει ανακοινώσει επέκταση των περιοριστικών μέτρων μέχρι τις 26 Απριλίου.
Τα μέτρα που εγκρίθηκαν αρχικά και από το Ισπανικό Κοινοβούλιο στις 14 Μαρτίου επεκτείνονται με νέα κυβερνητική απόφαση ως τις 26 Απριλίου με δυνατότητα περαιτέρω επέκτασής τους εάν κριθεί αναγκαίο.
Στις αποφάσεις αυτές ο Sanchez έχει σύμμαχο το ισπανικό Κοινοβούλιο καθώς χωρίς την έγκρισή του δεν μπορεί να λάβει αποφάσεις για συνέχιση του καθολικού Lockdown.
Το κυβερνητικό συμβούλιο πρόκειται να συνεδριάσει αύριο Τρίτη για να λάβει νέα έκτακτα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο.
Image

https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/SPAIN_2.png?itok=vfY-13-c

Γαλλία: Τα κρούσματα του κορωνοϊού δεν έχουν κορυφωθεί - Είμαστε ακόμα στη φάση της επιδείνωσης, 833 νεκροί σε 24 ώρες

Ξεπέρασαν τους 10.000 νεκρούς τα θύματα του κορωνοϊού στη Γαλλία, καθώς με τους 1.427 νέους θανάτους που ανακοίνωσαν οι γαλλικές Αρχές το βράδυ της Τρίτης (7/4), ο συνολικός αριθμός έφτασε στους 10.328.
Από τους 1.427 θανάτους που ανακοινώθηκαν σήμερα, οι 607 προέκυψαν σε νοσοκομεία το τελευταίοι 24ωρο (ο μεγαλύτερος αριθμός μέχρι σήμερα) και οι 820 σε γηροκομεία και άλλα θεραπευτικά κέντρα.
Σύμωνα με όσα έκανε γνωστά ο υπουργός Υγείας Jerome Salomon, συνολικά 7.091 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε νοσοκομεία της χώρας λόγω κορωνοϊού από την 1η Μαρτίου, με το 80% αυτών να έχει ηλικία μεγαλύτερη των 70 ετών.
Παράλληλα, 3.237 είναι οι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε γηροκομεία και άλλα ιδρύματα.
Μεγάλη ζημιά θα προκαλέσει η επιδημία του κορωνοϊού στη Γαλλία, οδηγώντας την στη χειρότερη ύφεση από το 1945, ανέφερε  ο Υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, B. Le Maire, προσθέτοντας ότι μια μακρά και εκτεταμένη επιδημία θα είχε δυσανάλογα αρνητικό αντίκτυπο.

Βρετανία - Μέσα σε 24 ώρες, 854 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω του κορωνοϊού

Νέες διαστάσεις λαμβάνει καθημερινά η επιδημία του κορωνοϊού στη Βρετανία, καθώς εκατοντάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μέσα σε 24 ώρες.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, μέσα σε 24 ώρες έχασαν τη ζωή τους 854 άνθρωποι.
Συνολικά, ο κορωνοϊός έχει κοστίσει τη ζωή σε 6.227 ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Στην Αγγλία, μέσα σε 24 ώρες πέθαναν 758 άνθρωποι από τον κορωνοϊό, ενώ οι αρχές στη Σκωτία, την Ουαλία και την Βόρεια Ιρλανδία ανακοίνωσαν άλλα 96 θύματα.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων έχει ανέλθει στα 52.302 ενώ μόλις 320 έχουν αναρρώσει.Βρετανία: 403 νέοι θάνατοι, πάνω από 5,3 χιλ. οι νεκροί
Εν τω μεταξύ, στην εντατική του νοσοκομείου St Thomas εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο Βρετανός πρωθυπουργός, Boris Johnson, καθώς επιδεινώθηκε η υγεία του πυροδοτώντας ανησυχία για την πορεία της ανάρρωσής του.
Ωστόσο, όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα χθες από τον εκπρόσωπό του, δεν είναι διασωληνωμένος, δεν διαγνώσθηκε με πνευμονία και η διάθεσή του παραμένει καλή.

https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/UNITEDKINGDOM.png?itok=D_YD_JvL

Γερμανία: Αυξήθηκαν τα κρούσματα κορωνοϊού έπειτα 4 ημέρες - Στους 1.607 οι νεκροί

Έπειτα από τέσσερις συνεχόμενες μέρες υποχώρησης, τα κρούσματα στην Γερμανία παρουσίασαν αύξηση.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του γερμανικού οργανισμού υγείας (RKI) που ανακοινώθηκαν χθες (7/4/2020), τα κρούσματα του κορωνοϊού ξεπέρασαν τις 100.000 αγγίζοντας τα 105.604.
Επίσης, μέσα σε 24 ώρες έχασαν τη ζωή τους πάνω από 450 άνθρωποι, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να ανέρχεται σε 1.905.
Από την πλευρά του, το RKI επισημαίνει ότι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για μείωση των κρουσμάτων στη Γεραμνία.
«Πρέπει περιμένουμε λίγες ημέρες για να δούμε εάν υπάρχει μια τέτοια τάση στα στοιχεία» δήλωσε ο πρόεδρος του RKI, Lothar Wieler.
Μυστικό έγγραφο της Γερμανίας προβλέπει η πανδημία του κορωνοϊού να κρατήσει έως το 2021
Ένα κυβερνητικό έγγραφο που έχει στην κατοχή του το Reuters καταγράφει μια σταδιακή επιστροφή στην κανονική ζωή μετά την ολοκλήρωση του lockdown, με μέτρα που θα περιλαμβάνουν υποχρεωτική χρήση της μάσκας στο κοινό, όρια συγκεντρώσεων και ταχεία ανίχνευση της λοίμωξης.
Το σχέδιο δράσης θα επέτρεπε την παρακολούθηση άνω του 80% των ατόμων με τα οποία ένα μολυσμένο άτομο είχε επαφή εντός 24 ωρών από τη διάγνωση.
Το έγγραφο υποθέτει ότι η πανδημία θα διαρκέσει μέχρι το 2021.
Σε αντάλλαγμα, τα καταστήματα θα έχουν τη δυνατότητα να ανοίξουν ξανά, καθώς και τα σχολεία σε επιλεγμένες περιοχές, αν και θα υπάρχουν ακόμη αυστηρά μέτρα κοινωνικής απομάκρυνσης.
Οι αυστηροί έλεγχοι στα σύνορα θα χαλαρώσουν, αλλά θα παραμείνουν οι απαγορεύσεις σε μεγάλα γεγονότα, ανέφερε το έγγραφο.
Μόλις είναι διαθέσιμες αρκετές προστατευτικές μάσκες, θα είναι υποχρεωτική η χρήση τους σε τρένα και σε λεωφορεία, καθώς και σε εργοστάσια και δημόσια κτίρια, ανέφερε το έγγραφο.

 Συγκρατημένη αισιοδοξία η αύξηση μόνον κατά 2,56% των κρουσμάτων σε ένα 24ωρο - Σταδιακό άνοιγμα από 14/4


Αφορμή για συγκρατημένη αισιοδοξία δίνει η εξέλιξη των αριθμών στα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στην Αυστρία, τα οποία χθες το απόγευμα  (7/7) ανέρχονταν σε 12.633, που σημαίνει μία αύξηση μόνον κατά 2,56% σε σχέση με χθες, όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας Rudolf Anschober.
Μέσα στις τέσσερις προηγούμενες ημέρες το ποσοστό της ημερήσιας αύξησης των κρουσμάτων περιορίστηκε κατά μέσο όρο στο 2,41%, ενώ το χρονικό διάστημα για έναν διπλασιασμό των κρουσμάτων, που στα μέσα Μαρτίου ήταν 3,7 ημέρες, τώρα βρίσκεται στις 21 ημέρες.
Επίσης, για τέταρτη κατά σειρά ημέρα, ο αριθμός των αποθεραπευμένων στην Αυστρία μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο, υπερβαίνει εκείνον των νέων μολύνσεων με τον κορωνοϊό, και, όπως αναφέρουν τα σημερινά επίσημα στοιχεία, ενώ, από χθες έως σήμερα έχουν αποθεραπευθεί 583 ασθενείς, ο αριθμός των νέων μολύνσεων ανήλθε σε 314.
Στις δηλώσεις του, ο υπουργός Υγείας χαρακτηρίζοντας τους αριθμούς αυτούς ως "μεγάλη επιτυχία", επισήμανε ότι πριν από μερικές εβδομάδες το ποσοστό αύξησης των κρουσμάτων ήταν πάνω από 40%, "και αυτή η πτώση στην καμπύλη οφείλεται στις προσπάθειες και τη συνέπεια όλων των Αυστριακών".
Ταυτόχρονα, απεύθυνε έκκληση προς τους πολίτες να επιδείξουν συνέπεια και κατά τις εορτές του Πάσχα, και να τηρήσουν επίμονα τα μέτρα, ούτως ώστε να μην κινδυνεύσει αυτή η θετική εξέλιξη.
Όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας, "στις 14 Απριλίου αρχίζει η δεύτερη μεγάλη πρόκληση, το σταδιακό άνοιγμα και θα είναι πολλαπλάσια δυσκολότερο, η βαθμιαία εξομάλυνση της κοινωνικής ζωής, χωρίς δραστική επέκταση της πανδημίας, είναι μία εξαιρετικά μεγάλη πρόκληση", για αυτό και είναι αναγκαία η συνεπής τήρηση των βασικών κανόνων περιορισμού της εξάπλωσης, όπως και η υποχρεωτική χρήση μάσκας στους δημόσιους χώρους.
Υπενθυμίζεται πως η Αυστρία μετρά 12.633 κρούσματα και 243 νεκρούς.
Image
Σουηδία: Παραμένει χαλαρή η αντιμετώπιση της επιδημίας- Επιβεβαίωσε 144 νεκρούς στη Σουηδία το τελευταίο 24ωρο

Η Σουηδία ανακοίνωσε χθες 7/4, 114 νέους θανάτους της επιδημίας covid-19 κατά το τελευταίο 24ωρο.
Η χώρα των 10,3 εκατομμυρίων κατοίκων, η οποία δεν έχει υιοθετήσει αυστηρά περιοριστικά μέτρα για τον έλεγχο της εξάπλωσης της επιδημίας, μετρά πλέον συνολικά 7.693 κρούσματα και 591 θανάτους.
Η θνητότητα είναι σαφώς υψηλότερη σε σχέση με τις γειτονικές της χώρες της βόρειας Ευρώπης.
Το σουηδικό υπουργείο Υγείας διευκρινίζει ότι στους 114 θανάτους περιλαμβάνονται περιπτώσεις που δεν αφορούν το τελευταίο 24ωρο, αλλά το διάστημα των τελευταίων ημερών και προστέθηκαν σήμερα στο άθροισμα.
 
Δυσοίωνη η πρόβλεψη για τη Σαουδική Αραβία: πρόβλεψη για 200.000 κρούσματα σε λίγες εβδομάδες μόλις

Η Σαουδική Αραβία προβλέπει έως και 200.000 κρούσματα του νέου κορωνοϊού σε λίγες εβδομάδες.
«Οι μελέτες προβλέπουν ότι στις επόμενες εβδομάδες ο αριθμός των κρουσμάτων θα κυμαίνεται από ένα ελάχιστο 10.000 έως το μέγιστο των 200.000» είπε ο υπουργός Tawfig AlArabiya, στο πρακτορείο ειδήσεων SPA.

ΗΠΑ: Ελπίδα για νέο ευρέος φάσματος αντιικό φάρμακο


Ένα νέο ευρέος φάσματος αντιικό φάρμακο σε μορφή χαπιού, με την προσωρινή ονομασία EIDD-2801, το οποίο μπορεί να μειώσει τη σοβαρή βλάβη που προκαλεί στους πνεύμονες η νόσος Covid-19 ανακοίνωσαν επιστήμονες από τις ΗΠΑ.
Το φάρμακο, που δοκιμάστηκε σε καλλιέργειες ανθρωπίνων κυττάρων πνευμόνων και σε πειραματόζωα (ποντίκια), υπήρξε αποτελεσματικό στο να αποτρέψει τη σοβαρή πνευμονία και τον θάνατο.
Το φάρμακο -ένα από τα πολλά που δοκιμάζονται διεθνώς- ανακαλύφθηκε στο Ινστιτούτο Ανάπτυξης Φαρμάκων Έμορι (EIDD) των ΗΠΑ και οι ερευνητές, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό «Science Translational Medicine», σχεδιάζουν να αρχίσουν σύντομα - εντός της άνοιξης - κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους, παραλείποντας το σύνηθες ενδιάμεσο στάδιο της δοκιμής σε μεγάλα ζώα (πιθήκους ή μαϊμούδες), λόγω της επείγουσας κατάστασης που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα.
Οι δημιουργοί του αισιοδοξούν ότι το φάρμακο μπορεί να αλλάξει τον τρόπο αντιμετώπισης της νόσου.
Όταν το φάρμακο χρησιμοποιήθηκε προφυλακτικά στα τρωκτικά, απέτρεψε τη σοβαρή βλάβη των πνευμόνων, ενώ όταν χορηγήθηκε 12 έως 24 ώρες μετά τη λοίμωξη με Covid-19, μείωσε επίσης το ιικό φορτίο και την πνευμονική βλάβη. Το «παράθυρο ευκαιρίας» για τη χορήγησή του αναμένεται να είναι μεγαλύτερο στους ανθρώπους, αλλά πρέπει να επιβεβαιωθεί ότι όντως «δουλεύει» και στους ασθενείς.
Το EIDD-2801 αποτρέπει τον πολλαπλασιασμό του ιού, αποφεύγοντας τις τοξικές παρενέργειες. Αποτελεί μια νέα μορφή του προηγούμενου πιλοτικού φαρμάκου EIDD-1931, ώστε πλέον να μπορεί να ληφθεί με μορφή χαπιού και να απορροφάται κατάλληλα, φθάνοντας στους πνεύμονες. Σε σχέση με άλλες πιθανές ενδοφλέβιες θεραπείες (π.χ. remdesivir), αυτό αποτελεί ένα πλεονέκτημα. Αν οι κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους αποδειχθούν επιτυχείς, το EIDD-2801 θα αξιοποιηθεί για τον έλεγχο μελλοντικών επιδημικών κυμάτων της νόσου.
Οι ιοί που εμφανίζουν αντίσταση σε ένα άλλο υπό δοκιμή φάρμακο, τη ρεδεμιβίρη (remdesivir), φαίνεται να ανταποκρίνονται καλύτερα στο φάρμακο EIDD. Οι Αμερικανοί ερευνητές δεν αποκλείουν ότι τα δύο φάρμακα -που «δουλεύουν» παρόμοια αποδιοργανώνοντας το γενετικό κώδικα (RNA) των κορονοϊών- θα μπορούσαν να συνδυασθούν για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

Βloomberg: Απέδωσαν τα μέτρα κατά του κορωνοϊού στην Ελλάδα - Η σύγκριση με Ιταλία και Ισπανία

Εύσημα στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορονοϊού απέδωσε το πρακτορείο Bloomberg παρουσιάζοντας, με αναλυτικούς πίνακες, την ταχύτητα με την οποία κινήθηκε η ελληνική κυβέρνηση σε σύγκριση με χώρες όπως η Ιταλία και η Ισπανία.
Το Bloomberg σημειώνει τον σημαντικά μικρότερο αριθμό κρουσμάτων και ανθρώπινων απωλειών και σε σχέση με πληθυσμιακά συγκρίσιμες χώρες όπως το Βέλγιο, η Ολλανδία και η Πορτογαλία.
Όπως τονίζεται στο δημοσίευμα, «μπορεί να φαίνεται ψυχρό, ωστόσο οι αγορές ανακάμπτουν, ενώ οι άνθρωποι εξακολουθούν να πεθαίνουν και αυτό σηματοδοτεί μια κάμψη της καμπύλης εξάπλωσης της επιδημίας».
Παράλληλα εκφράζεται συγκρατημένη αισιοδοξία για την εξέλιξη της πανδημίας παγκοσμίως και για τον αντίκτυπό της στην παγκόσμια οικονομία.
Στο δημοσίευμα γίνεται εκτενής αναφορά στην Ελλάδα, η οποία στο θέμα του κορωνοιού, κινήθηκε σωστά, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, εφαρμόζοντας μέτρα για την προστασία του πληθυσμού που περιόρισαν την οικονομική δραστηριότητα παρά το γεγονός ότι η εξέλιξη αυτή συνέπεσε με τα πρώτα βήματα της τουριστικής περιοδόυ.
«Φαίνεται να δούλεψαν τα μέτρα, με την Ελλάδα να καταγράφει σήμερα 81 θανάτους από τον ιό, σε σύγκριση με τους 13.897 στην Ισπανία και τους 17.127 στην Ιταλία», επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο ΠΟΥ αποφαίνεται πως είναι πολύ νωρίς για την άρση των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό

Είναι πολύ νωρίς για την άρση των περιοριστικών μέτρων διαμηνύει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, αναφερόμενος στις απαγορεύσεις που έχουν υιοθετήσει μια σειρά από κράτη σε παγκόσμιο επίπεδο στην προσπάθεια τους να περιορίσουν τη διασπορά της νόσου.
Ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ, Christian Lindmeier υποστήριξε ότι δεν υπάρχει καμία σύσταση από τον ΠΟΥ για χαλάρωση των μέτρων και ότι αντιθέτως προτείνεται αυτά να μην αρθούν πολύ νωρίς.
«Μια από τις πιο σημαντικές παραμέτρους είναι ότι δεν πρέπει να άρουμε τα μέτρα τόσο νωρίς προκειμένου να μην έχουμε ένα πισωγύρισμα.
Είναι σαν να είσαι άρρωστος, να σηκώνεσαι από το κρεβάτι σου και να αρχίζεις να τρέχεις, κινδυνεύοντας με αυτόν τον τρόπο να βρεθείς εκεί που ήσουν και να έχεις επιπλοκές» τόνισε ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS