Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Κατά +2,3% αυξήθηκαν οι βιομηχανικές παραγγελίες, σε μηνιαία βάση, τον Φεβρουάριο του 2020

Ιαπωνία: Κατά +2,3% αυξήθηκαν οι βιομηχανικές παραγγελίες, σε μηνιαία βάση, τον Φεβρουάριο του 2020
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, οι βιομηχανικές παραγγελίες υποχώρησαν κατά -2,4%
Άνοδο κατέγραψαν οι βιομηχανικές παραγγελίες στην Ιαπωνία, σε μηνιαία βάση, τον Φεβρουάριο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (8/4) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, τα οποία διέψευσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, οι βιομηχανικές παραγγελίες της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας παγκοσμίως αυξήθηκαν κατά +2,3% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2020, όταν και είχε σημειωθεί άνοδος κατά +2,9%, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί πτώση κατά -2,9%.
Παράλληλα, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, οι βιομηχανικές παραγγελίες υποχώρησαν κατά -2,4%, έναντι ετήσιας πτώσης -0,3% και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο -3%.
Για το σύνολο του πρώτου τριμήνου, οι αναλυτές προβλέπουν ότι οι βιομηχανικές παραγγελίες θα υποχωρήσουν κατά -2% σε τριμηνιαία βάση, ενώ η ετήσια πτώση αναμένεται να διαμορφωθεί στο -0,6%.
Σε ξεχωριστά στοιχεία του Υπουργείο Οικονομικών της χώρας, οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά +0,4% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, ενώ οι εισαγωγές κατέγραψαν σημαντική πτώση της τάξεως του -14,6%.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το εμπορικό πλεόνασμα της χώρας να διαμορφωθεί στα 12,5 δισ. δολ. ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2020 οι εισαγωγές κατέγραψαν «βουτιά» της τάξεως του -23,9%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης