Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Και τα πρατήρια καυσίμων στις επιχειρήσεις με μείωση ενοικίου 40%

tags :
Και τα πρατήρια καυσίμων στις επιχειρήσεις με μείωση ενοικίου 40%
Ωφελούμενοι επίσης οι εργαζόμενοι στα πρατήρια, οι οποίοι δικαιούνται μείωση 40% του μισθώματος πρώτης κατοικίας
Η μείωση κατά 40% του ενοικίου καλύπτει και τα πρατήρια καυσίμων, καθώς με χθεσινή τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών το μέτρο επεκτάθηκε και στις επιχειρήσεις που πλήττονται από την εξάπλωση του κορωνοϊού, πέρα από τις εταιρείες οι οποίες διέκοψαν τη δραστηριότητά τους με κρατική εντολή.
Επίσης, με την ίδια τροπολογία, και οι εργαζόμενοι στα πρατήρια εντάσσονται στους δικαιούχους μείωσης κατά 40% των μισθώσεων κύριας κατοικίας κατά 40% για τον μήνα Απρίλιο.
Σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ, με την τροπολογία επιτυγχάνεται η ίση μεταχείριση εργαζομένων που πλήττονται λόγω της αναστολής των συμβάσεων εργασίας τους, ώστε να δικαιούνται μερική καταβολή στη σύμβαση μίσθωσης κύριας κατοικίας όχι μόνο οι απασχολούμενοι σε επιχείρηση της οποίας ανεστάλη ή απαγορεύθηκε η λειτουργία με κρατική εντολή, αλλά και οι εργαζόμενοι των οποίων ανεστάλη η σύμβαση εργασίας, λόγω του γεγονότος ότι η επιχείρηση στην οποία απασχολούνται έχει πληγεί.

Αναμένονται οι αποφάσεις για το ωράριο

Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος (ΟΒΕ), αναμένεται η απόφαση των συναρμόδιων υπουργείων αναφορικά με το αίτημά της για την προσαρμογή του ωραρίου λειτουργίας. Σύμφωνα με την ΟΒΕ, είναι ανάγκη να καθοριστεί ημερήσιο ωράριο λειτουργίας των πρατηρίων στις 12 ώρες (7πμ.-7μμ.).
Ο λόγος είναι πως αρκούν αυτές οι ώρες για να εφοδιάζονται τα λιγοστά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν, ενώ τα πρατήρια υγρών καυσίμων θα σταματήσουν να βρίσκονται στη βορά των ληστών κατά τις νυχτερινές ώρες – και ιδιαίτερα αυτά που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές. Η ΟΒΕ υποστηρίζει πως θα πρέπει να εκδοθεί απόφαση για το κλείσιμο των πλυντηρίων, καθώς έτσι κι αλλιώς το τελευταίο χρονικό διάστημα για λόγους προστασίας των καταναλωτών-πελατών και των εργαζομένων, στο μεγαλύτερο ποσοστό πανελλαδικά τα πρατήρια έχουν αναστείλει τη λειτουργία των πλυντηρίων.

Πηγή: www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης