Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Προ των πυλών το 2ο κύμα του κορωνοϊού - Ανησυχία για τους ασυμπτωματικούς φορείς

tags :
Κίνα: Προ των πυλών το 2ο κύμα του κορωνοϊού - Ανησυχία για τους ασυμπτωματικούς φορείς
Η ανησυχία για το ξέσπασμα ενός δεύτερου κύματος κρουσμάτων στην ηπειρωτική Κίνα είναι μεγάλη,  καθώς είναι συνεχή τα «εισαγόμενα» κρούσματα, δηλαδή πολιτών που επιστρέφουν στην Κίνα από το εξωτερικό
Μπορεί η παγκόσμια προσοχή να έχει στραφεί σε Νέα Υόρκη, Ιταλία και Ισπανία, οι οποίες αποτελούν το επίκεντρο της πανδημίας του κορωνοϊού, ωστόσο η ανησυχία για ένα δεύτερο κύμα στην Κίνα είναι έκδηλη, παρά την άρση των περιορισμών στην επαρχία της Wuhan, από όπου ξεκίνησε η μετάδοση του ιού.
H Wuhan προχώρησε στην άρση του lockdown που είχε επιβληθεί εδώ και τουλάχιστον δύο μήνες, με τις κινεζικές αρχές ωστόσο να διατηρούν περιορισμούς στη μετακίνηση πολιτών.

Image
Η ανησυχία για το ξέσπασμα ενός δεύτερου κύματος κρουσμάτων στην ηπειρωτική Κίνα είναι μεγάλη,  καθώς είναι συνεχή τα «εισαγόμενα» κρούσματα, δηλαδή πολιτών που επιστρέφουν στην Κίνα από το εξωτερικό, ενώ αυξάνονται και οι ασυμπτωματικοί φορείς.
Η κινεζική κυβέρνηση αποφάσισε στα τέλη Ιανουαρίου, να «σφραγίσει» την πόλη Wuhan και τα 11 εκατομμύρια των κατοίκων της σε μια προσπάθεια να περιορίσει τη διασπορά της νόσου.
Εκτιμάται πως περισσότεροι από 50.000 κάτοικοι της Wuhan μολύνθηκαν από τον κορωνοϊό καθώς και ότι περισσότεροι από 2.500 πέθαναν, αποτελώντας σχεδόν το 80% των συνολικών θανάτων στην Κίνα, σύμφωνα πάντα με τα επίσημα στοιχεία.
Περίπου 55.000 άνθρωποι αναμένεται να φύγουν σήμερα 8/4 από την Wuhan μέσω τρένου, ενώ ήδη 10.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει μέσω αεροπλάνου την πόλη, αν και ακόμα δεν έχουν αποκατασταθεί οι πτήσεις προς το Πεκίνο και το εξωτερικό.
Σημειώνεται πάντως πως οι κάτοικοι της Wuhan καλούνται να μην αφήνουν τη γειτονιά, την πόλη ακόμα και την επαρχία εάν δεν είναι απολύτως αναγκαίο, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως οι κάτοικοι της Wuhan που θα φτάνουν στο Πεκίνο, θα υποβάλλονται σε δύο τεστ για τον κορωνοϊό.
Και ενώ τα περιοριστικά μέτρα έχουν χαλαρώσει στην Wuhan καθώς τις τελευταίες 21 ημέρες είχαν καταγραφεί μόλις τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα, οι αρχές της Κίνας επέβαλλαν νέα περιοριστικά μέτρα στην πόλη Suifenhe στη βόρεια επαρχία Heilongjiang, όπου καταγράφηκαν 25 νέα κρούσματα που αφορούσαν Κινέζους ταξιδιώτες που είχαν επισκεφθεί τη Ρωσία.
Κατόπιν της εξέλιξης αυτής οι αρχές της Κίνας αποφάσισαν να δώσουν εντολή οι κάτοικοι της πόλης Suifenhe να παραμείνουν στα σπίτια τους και μόλις ένα άτομο από την κάθε οικογένεια να βγαίνει από το σπίτι του μια φορά σε διάρκεια τριών ημερών για να αγοράζει τα απαραίτητα τρόφιμα και φάρμακα και να επιστρέφει σπίτι του.
Αλλά και στην πόλη Jiaozhou, στην ανατολική επαρχία της Shandong αναφέρεται πως ο βαθμός κινδύνου αυξήθηκε από το χαμηλό στο μέτριο, χωρίς ωστόσο να δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες για αυτήν την απόφαση.

Ανησυχία για τους ασυμπτωματικούς και τα εισαγόμενα κρούσματα

Η ανησυχία για ένα δεύτερο κύμα είναι έκδηλη, κυρίως λόγω της αύξησης των εισαγόμενων κρουσμάτων, αλλά και τους ασυμπτωματικούς φορείς.
Όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη η κινεζική Εθνική Επιτροπή Υγείας (NHC), τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα αυξήθηκαν σε 62, από 32 την Τρίτη.
 Ο αριθμός αυτός είναι ο υψηλότερος από την 25η Μαρτίου 2020.
Τα 59 από τα 62 νέα κρούσματα ήταν εισαγόμενα.
Επιπλέον, αυξήθηκαν κατά 137 οι ασυμπτωματικοί φορείς του κορωνοϊού, έναντι 30 νέων περιστατικών που είχαν ανιχνευθεί μία ημέρα νωρίτερα.
 Οι 102 από τους ασυμπτωματικούς φορείς ήταν εισαγόμενα περιστατικά.
Συνολικά, 1.095 ασυμπτωματικοί φορείς βρίσκονται υπό ιατρική παρακολούθηση στην Κίνα.
Οι 358 από αυτούς έφτασαν στην χώρα από το εξωτερικό.

Image

Image

Image

ToZerohedge το οποίο ασκεί σφοδρή κριτική στις κινεζικές αρχές, τις οποίες κατηγορεί για απόκρυψη στοιχείων σχετικά με τη μετάδοση του κορωνοϊού, σημειώνει ότι το μεγάλο ερώτημα είναι τα μέγεθος του δεύτερου κύματος που βρίσκεται προ των πυλών.
Ο αρθρογράφος επικαλείται το παράδειγμα της ισπανικής γρίπης, σημειώνοντας ότι το δεύτερο κύμα της πανδημίας ήταν πέντε φορές μεγαλύτερο από το πρώτο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης