Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sanders (ΗΠΑ): Παραιτήθηκε του αγώνα για το χρίσμα των Δημοκρατικών - Θετικά αντέδρασε η Wall

Sanders (ΗΠΑ): Παραιτήθηκε του αγώνα για το χρίσμα των Δημοκρατικών - Θετικά αντέδρασε η Wall
Ο γερουσιαστής Bernie Sanders αποχώρησε από τον αγώνα για το χρίσμα των Δημοκρατικών ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου του 2020
Ο γερουσιαστής Bernie Sanders ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη 8 Απριλίου, την παραίτησή του από την κούρσα για το χρίσμα των Δημοκρατικών, ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου 2020.
Μετά από τους πρώτους θριάμβους στις πρωτοβάθμιες εκλογές του κόμματος ο γερουσιαστής από το Βερμόντ απέτυχε να κάνει τη διαφορά από τον αντίπαλό του Joe Biden.
O Sanders πέτυχε να κερδίσει την εμπιστοσύνη και ψήφο των εκλεκτόρων στην Αϊόβα, το Νιου Χάμσαϊρ, τη Νεβάδα, το Κολοράντο και την Καλιφόρνια.
Απέτυχε να κερδίσει στις υπόλοιπες πολιτείες, καθώς νίκησε η δυσπιστία των ψηφοφόρων, κατά πόσο θα μπορούσε να είναι δυνατός υποψήφιος και να κερδίσει τον νυν πρόεδρο Donald Trump τον Νοέμβριο, οπότε και συσπειρώθηκαν γύρω από τον Joe Biden καθιστώντας τον φαβορί με ισχυρό προβάδισμα σε μια σειρά εκλογικών αναμετρήσεων στα μέσα του Μαρτίου, που έριξαν τα ποσοστά του Sanders.
Ο Sanders μπήκε στον προεκλογικό αγώνα με την υπόσχεση μιας πολιτικής «επανάστασης» και κυρίως με σήμα κατατεθέν, την καμπάνια «Ιατρική περίθαλψη για όλους».
Υποσχέθηκε επίσης να διαγράψει τα φοιτητικά χρέη και να περάσει δωρεάν καθολική φροντίδα παιδιών, προτάσεις πολύ δημοφιλείς σε μια προσπάθεια επέκτασης του δικτύου κοινωνικής προστασίας που ωστόσο οι αντίπαλοί του παρόλα αυτά επέκριναν ως μη ρεαλιστικές και δαπανηρές.
Ο Sanders διεξήγαγε την πιο επιτυχημένη καμπάνια συγκέντρωσης κεφαλαίων με μικροποσά, έχοντας απήχηση κυρίως μεταξύ των νέων και των λατινοαμερικανών, ενώ ο αντίπαλός του Biden κέρδισε τους μαύρους ψηφοφόρους και τους μεγαλύτερους Δημοκρατικούς, όπως έδειξαν οι νίκες του στο Τέξας, στο Μίσιγκαν, και στη Φλόριντα μία εβδομάδα μετά, όλες τους κρίσιμες πολιτείες στην ανάδειξη του ιδανικού υποψηφίου για τους Δημοκρατικούς.
Είναι η δεύτερη φορά που ο παλαιότερος υποψήφιος των Δημοκρατικών έτρεξε στην κούρσα και μάλιστα έχοντας αναρρώσει από μια καρδιακή προσβολή το 2019.
Την πρώτη φορά το 2016 με αντίπαλο τη Hillary Clinton και το 2020, τον Joe Biden.
Η ανακοίνωση της αποχώρησης του Sanders από την κούρσα, έτυχε θετικής αποδοχής, δίνοντας ώθηση στη Wall Street με τον Dow Jones να καταγράφει άνοδο 600 μονάδων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης