Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κόντρα στη Γερμανία η Lagarde - Η αλληλεγγύη είναι για το κοινό καλό - Οι κυβερνήσεις να αντιμετωπίσουν από κοινού το σοκ

tags :
Κόντρα στη Γερμανία η Lagarde - Η αλληλεγγύη είναι για το κοινό καλό - Οι κυβερνήσεις να αντιμετωπίσουν από κοινού το σοκ
«Η Ευρώπη πρέπει να δείξει μεγαλύτερη αλληλεγγύη στον αγώνα κατά του κορωνοϊού, δήλωσε η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Christine Lagarde
«Η Ευρώπη πρέπει να δείξει μεγαλύτερη αλληλεγγύη στον αγώνα κατά του κορωνοϊού, δήλωσε η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Christine Lagarde, σήμερα (8/4), καθώς οι ηγέτες του μπλοκ παραμένουν σε αδιέξοδο για να πάρουν μια κοινή απόφαση.
«Η πλήρης ευθυγράμμιση των δημοσιονομικών και νομισματικών πολιτικών - και η ισότιμη ενασχόληση στην μάχη κατά του κορωνοϊού  - είναι ο καλύτερος τρόπος για να προστατεύσουμε την παραγωγική μας ικανότητα και την απασχόληση», δήλωσε η Lagarde σε ένα άρθρο που θα δημοσιευθεί σε αρκετές εφημερίδες.
«Η αλληλεγγύη είναι στην πραγματικότητα για το κοινό καλό».
Σημειώνεται ότι σε ναυάγιο κατέληξε η μαραθώνια συνεδρίαση του Eurogroup η οποία ολοκληρώθηκε στις 9 π.μ. της Τετάρτης 8 Απριλίου 2020, μετά από 16 ώρες δραματικών διαβουλεύσεων.
Ο γερμανικός άξονας (Γερμανία, Ολλανδία, Αυστρία, Φινλανδία) ζητά την επιβολή όρων μνημονίου στις προληπτικές πιστωτικές γραμμές, με αποτέλεσμα το χάσμα Βορρά και Νότου να παραμένει αγεφύρωτο.
«Είναι ζωτικής σημασίας η δημοσιονομική αντιμετώπιση αυτής της κρίσης να πραγματοποιηθεί με επαρκή ισχύ σε όλα τα κράτη – μέλη της ζώνης του ευρώ», δήλωσε η Lagarde.
«Οι κυβερνήσεις πρέπει να υποστηρίξουν η μία την άλλη, ώστε να μπορέσουν να αναπτύξουν μαζί τη βέλτιστη πολιτική απάντηση ενάντια σε ένα κοινό σοκ για το οποίο κανείς δεν είναι υπεύθυνος».
Προειδοποιώντας ότι οι απλοί εργαζόμενοι είναι αντιμέτωποι τώρα με την μεγαλύτερη απειλή από τη δεκαετία του 1930, η Lagarde δήλωσε ότι είναι ζωτικής σημασίας να αποφευχθεί η μείωση των βιώσιμων επιχειρήσεων και η απώλεια των θέσεων εργασίας από τους υπαλλήλους τους.

www.bankingnes.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης