Τελευταία Νέα
Διεθνή

Swiss Re: Το κόστος από φυσικές καταστροφές μειώθηκε το 2019 - Αυξάνεται ο κίνδυνος από τις δευτερογενείς

tags :
Swiss Re: Το κόστος από φυσικές καταστροφές μειώθηκε το 2019 - Αυξάνεται ο κίνδυνος από τις δευτερογενείς
Οι οικονομικές απώλειες από τις φυσικές κι άλλου είδους καταστροφές στον πλανήτη κατά το 2019 ανήλθαν στα 146 δισ. δολάρια (134 δισ. ευρώ), καταγράφοντας πτώση εν σχέσει προς το 2018
Οι οικονομικές απώλειες από τις φυσικές κι άλλου είδους καταστροφές στον πλανήτη κατά το 2019 ανήλθαν στα 146 δισ. δολάρια (134 δισ. ευρώ), καταγράφοντας πτώση εν σχέσει προς το 2018 σύμφωνα με την ελβετική ασφαλιστική εταιρεία Swiss Re, έπειτα από τη διόρθωση των πρώτων εκτιμήσεών της.
Τα ποσά αυτά είναι εμφανώς κατώτερα από τον μέσο όρο της δεκαετίας, που ανέρχεται στα 212 δισ. δολάρια, αλλά ακόμη κι από τον απολογισμό του 2018, όπου οι οικονομικές απώλειες ανέρχονταν στα 176 δισ. δολάρια, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ελβετική εταιρεία.
Η μείωση τούτη οφείλεται στην απουσία κατά τη χρονιά αυτή μεγάλων κυκλώνων στις ΗΠΑ, καθώς την αμέσως προηγούμενη χρονιά η χώρα είχε πληγεί από τους κυκλώνες Φλόρενς και Μάικλ.
Πιο λεπτομερώς, οι οικονομικές απώλειες που οφείλονται σε φυσικά φαινόμενα ανέρχονταν στα 137 δισ. δολάρια, μία μείωση κατά 17%, ενώ εκείνες που συνδέονται με την ανθρώπινη δραστηριότητα και λάθη έφθασαν τα 9 δισεκ. δολάρια, κι εκείνες μειωμένες κατά 13% έναντι του προηγούμενου έτους.
Το προηγούμενο έτος οι πληρωμές για αποζημιώσεις που ανέλαβαν οι ασφαλιστικές εταιρείες ανήλθαν στα 60 δισ. δολάρια (μείωση κατά 36% εν σχέσει με το 2018), αναφέρει η Swiss Re στη διορθωμένη εκτίμηση του πρώτου απολογισμού της, που δημοσίευσε τον Δεκέμβριο.
Οι τυφώνες Φαξάι και Χαγκιμπίς στην Ιαπωνία, ήσαν τα δύο φυσικά φαινόμενα με το μεγαλύτερο οικονομικό κόστος (7 δισ. δολάρια ο πρώτος και 8 δισ. ο δεύτερος), τονίζει η ελβετική εταιρεία, που καλύπτει ρόλο ασφαλιστή των ασφαλιστικών εταιρειών.
Μολαταύτα, ακόμη κι εάν οι απώλειες του 2019 ήσαν μικρότερες από τα περασμένα έτη, η Swiss Re προειδοποιεί για την άνοδο των επιλεγόμενων δευτερογενών καταστροφών, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει με τις κύριες καταστροφές, τονίζοντας πως η συχνότητα κι η έντασή τους κινδυνεύουν να αυξηθούν λόγω και της κλιματικής αλλαγής.

www.bankingnes.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης