Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σοκ στις ΗΠΑ: Νέο ημερήσιο ρεκόρ θανάτων, στους 14.817 – Πάνω από 432 χιλ τα κρούσματα

tags :
Σοκ στις ΗΠΑ: Νέο ημερήσιο ρεκόρ θανάτων, στους 14.817 – Πάνω από 432 χιλ τα κρούσματα
Η Πολιτεία της Νέας Υόρκης η πλέον πληττόμενη με περισσότερους από 6,2 χιλιάδες νεκρούς
Με ταχύτατους ρυθμούς που σοκάρουν εξαπλώνεται η πανδημία του κορωνοϊού στις ΗΠΑ, οι οποίες ήδη μετρούν περισσότερα από 432.000 κρούσματα και 14.817 νεκρούς.
Οι ΗΠΑ, οι οποίες είναι πρώτες παγκοσμίως σε αριθμό κρουσμάτων και δεύτερες – πίσω από την Ιταλία – σε αριθμό νεκρών, κατέγραψαν το τελευταίο 24ωρο, ένα ακόμα ρεκόρ θανάτων σε μια ημέρα.
Συγκεκριμένα, υπήρξαν 1.973 θάνατοι, αριθμός υψηλότερος από τους 1.939 που είχαν καταγραφεί σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα.
Από τα μέσα της περασμένης εβδομάδα, στις ΗΠΑ καταγράφονται καθημερινά πάνω από 1.000 νέοι θάνατοι, παρά τα μέτρα περιορισμού και το γεγονός ότι 9 στις 10 Πολιτείες έχουν ζητήσει από τους πολίτες τους να παραμένουν στα σπίτια τους και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και συναθροίσεις.
Η πλέον πληττόμενη Πολιτεία είναι αυτή της Νέας Υόρκης, η οποία μετρά περισσότερους από 6,2 χιλιάδες νεκρούς.
Όπως αναφέρεται, η Πολιτεία της Νέας Υόρκης κατέγραψε νέο ημερήσιο ρεκόρ στους θανάτους (+779) με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές να δηλώνουν σοκαρισμένοι από την ταχύτητα, με την οποία η κατάσταση της υγείας των ασθενών επιδεινώνεται και τελικά καταλήγουν.
Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης ξεπερνούν τα 150.000, με τις Αρχές να επισημαίνουν πως ο αριθμός των θανάτων μπορεί να είναι ακόμα μεγαλύτερος καθώς δεν λαμβάνονται υπόψη οι άνθρωποι που μπορεί να έχουν χάσει τη ζωή τους στα σπίτια τους.
Και όλα αυτά τη στιγμή που μόλις πριν λίγες ημέρες ο κυβερνήτης της Πολιτείας Andrew Cuomo υποστήριζε πως ο αριθμός των εισαγωγών στα νοσοκομεία και ο αριθμός των εισαγωγών ασθενών στις ΜΕΘ παρουσίαζε ύφεση, τοποθέτηση που πάντως επανέλαβε και κατά την χθεσινή ενημέρωση.
«Πίσω από κάθε αριθμό είναι ένας άνθρωπος.
Ο ιός χτυπά τις ευπαθείς ομάδες και επιτίθεται στους αδύναμους.
Είναι δουλειά μας ως Πολιτεία να προστατεύσουμε τους πιο ευάλωτους» υποστήριξε ο Cuomo, με τους γιατρούς να επισημαίνουν πάντως πως δεν είναι μόνο οι ηλικιωμένοι ή αυτοί που έχουν κάποιο νόσημα που από τη μια μέρα στην άλλη βλέπουν την υγεία τους να επιδεινώνεται δραματικά, αλλά είναι και οι νέοι και οι υγιείς άνθρωποι.
Πάντως, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Mike Pence, ο οποίος έχει οριστεί επικεφαλής κατά της πανδημίας, είπε ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται στα μέσα μιας πολύ οδυνηρής εβδομάδας, τονίζοντας ωστόσο ότι διαφαίνεται κάποια χαραμάδα ελπίδας.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump είπε ότι θα ήθελε να ξανανοίξει την αμερικανική οικονομία με ένα «Bing bang», το οποίο όμως διευκρίνισε πως αυτό θα γίνει, αφού πρώτα μειωθεί ο αριθμός των θανάτων.
Ο Trump δεν έκανε κάποια συγκεκριμένη αναφορά σε ημερομηνία, αν και ο οικονομικός του σύμβουλος Larry Kudlow εκτίμησε ότι μια επανέναρξη του εμπορίου θα μπορούσε να γίνει σε 4 με 8 εβδομάδες.
Αισιόδοξα πάντως είναι τα νέα και από την επίσης πληττόμενη Πολιτεία της Λουιζιάνα με τον κυβερνήτη John Bel Edwards να υποστηρίζει πως αρχίζει να βλέπει την καμπύλη να σταθεροποιείται, αναφέροντας πως τα 746 νέα κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο είναι το χαμηλότερο των τελευταίων ημερών, ενώ στην Καλιφόρνια ο κυβερνήτης Gavin Newsom εκτίμησε ότι η κατάσταση δεν πρόκειται να εξομαλυνθεί πριν από τα τέλη Μαΐου.
Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης