Τελευταία Νέα
Διεθνή

Borell (ΕΕ): Ρωσία και Κίνα εκμεταλλεύονται την πανδημία του κορωνοϊού για να αυξήσουν την παγκόσμια επιρροή τους

Borell (ΕΕ): Ρωσία και Κίνα εκμεταλλεύονται την πανδημία του κορωνοϊού για να αυξήσουν την παγκόσμια επιρροή τους
Ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης τόνισε ότι οι δύο χώρες χρησιμοποιούν τα μέσα ενημέρωσης προκειμένου να ενισχύσουν τον γεωπολιτικό τους ρόλο
Τη θέση ότι η Ρωσία και η Κίνα εκμεταλλεύονται την παγκόσμια κρίιση του κορωνοϊού προκειμένου να αυξήσουν την παγκόσμια επιρροή τους, διατύπωσε σήμερα (9/4) ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Josep Borrell, τονίζοντας ότι οι δύο χώρες χρησιμοποιούν τα μέσα ενημέρωσης προκειμένου να ενισχύσουν τον γεωπολιτικό τους ρόλο.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο κ. Borell σε συνέντευξή του στη La Repubblica, η Ρωσία και η Κίνα εκμεταλλεύονται την υγειονομική κρίση που προκαλείται από τον κορωνοϊό και παρέχουν βοήθεια σε άλλες χώρες, προσπαθώντας να ενισχύσουν τον γεωπολιτικό τους ρόλο στον κόσμο.
«Είναι προφανές ότι η Κίνα και η Ρωσία επιδιώκουν να αυξήσουν την επιρροή τους σε παγκόσμια κλίμακα», επεσήμανε ο κ. Borell, για να προσθέσε ότι «είναι λογικό να χρησιμοποιούν επίσης αυτή την υγειονομική κρίση, εφαρμόζοντας όλες τις ικανότητές τους».
«Αυτή η στρατηγική βασίζεται στην επίδειξη ότι ορισμένα πολιτικά συστήματα είναι πιο αποτελεσματικά σε σχέση με τα δικά μας στην καταπολέμηση της πανδημίας», αναφέρει μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε ότι «οι μεγάλες δυνάμεις, όπως είναι η Κίνα και η Ρωσία, χρησιμοποιούν τα μέσα ενημέρωσης προκειμένου να αυξήσουν την επίδραση της βοήθειάς τους και να ενισχύσουν τον γεωπολιτικό τους ρόλο παγκοσμίως, διαμορφώνοντας, μεταξύ άλλων, την κοινή γνώμη».
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει προσφέρει επίσης βοήθεια, πρώτα στην Κίνα και αργότερα στην Ιταλία», τόνισε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, διευκρινίζοντας ότι «η Ευρώπη είναι εκεί, αλλά πρέπει να εδραιώσουμε καλύτερη επικοινωνία με τις κυβερνήσεις».
Νωρίτερα, ο πρέσβης της Ρωσίας στην Ιταλία, Sergei Razov, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων TASS ότι δεν υπάρχει κανένα γεωπολιτικό σχέδιο πίσω από την παροχή βοήθειας προς την Ιταλία, υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι «υπάρχουν και ευγενή αίτια, όπως είναι η αλληλεγγύη, η αμοιβαία συνδρομή και η υποστήριξη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης