Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Δωρεά εξοπλισμού προστασίας στην 7η υγειονομική περιφέρεια Κρήτης από την Παγκρήτια Τράπεζα

tags :
Δωρεά εξοπλισμού προστασίας στην 7η υγειονομική περιφέρεια Κρήτης από την Παγκρήτια Τράπεζα
Η δωρεά παρουσία εκπροσώπων των δωρητών, αφορά 70.000 ειδικές μάσκες προστασίας τύπου FFP2 και 3.600 προστατευτικές ολόσωμες στολές υψηλής προστασίας
Σε σημαντική δωρεά μέσων ατομικής προστασίας για τη θωράκιση των εργαζομένων στις δημόσιες υγειονομικές μονάδες της Κρήτης έναντι του νέου ιού SARS-Cov–2, προχώρησαν τρείς  αναγνωρισμένες επιχειρήσεις του νησιού, η ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, η ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε. και η αλυσίδα Super Market ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ Α.Ε.
Η δωρεά, η οποία παραδόθηκε στη Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη, παρουσία εκπροσώπων των δωρητών, αφορά 70.000 ειδικές μάσκες προστασίας τύπου FFP2 και 3.600 προστατευτικές ολόσωμες στολές υψηλής προστασίας.
Πρόκειται για την πρώτη απευθείας εισαγωγή υγειονομικού υλικού από την Κίνα που πραγματοποιήθηκε χάρη στην συντονισμένη συνεργασία φορέων της Κρήτης και παρά τις δυσκολίες του εγχειρήματος, λόγω της αυξημένης ζήτησης και των ελλείψεων σε υγειονομικό εξοπλισμό διεθνώς.
Image
Ολοκληρώνοντας την παραλαβή του υλικού, η Διοικήτρια 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη δήλωσε:
 «Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τους δωρητές μας, εταιρείες πρότυπα επιχειρηματικής δραστηριότητας στον τόπο μας αλλά και κοινωνικής προσφοράς. Ιδιαίτερα ευχαριστώ τους εκπροσώπους των Διοικήσεών τους που βρίσκονται σήμερα παρόντες, καθώς και τα στελέχη τους, τόσο για την απόφαση να στηρίξουν τον αγώνα μας, όσο και για τις πολύωρες και συνεχείς προσπάθειές τους για την υλοποίηση αυτού του δύσκολου εγχειρήματος στήριξης των Μονάδων του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Κρήτης. Η πρωτοβουλία τους αυτή και η συνεργασία τους ενδυναμώνουν το συλλογικό αίσθημα της κοινωνικής μας ευθύνης, αποτελώντας την πλέον έμπρακτη αναγνώριση και απόδοση τιμής στους γιατρούς, τους νοσηλευτές και όλους τους εργαζόμενους στις υγειονομικές μονάδες και στον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζουν.
 Τους ευχαριστώ γιατί είναι βασικοί συνεργάτες της συλλογικής εθνικής προσπάθειας ενίσχυσης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας της χώρας μας, προκειμένου να διασφαλίσουμε μαζί το πολύτιμο αγαθό της υγείας».
Η Ανώτερη Γενική Διευθύντρια της Παγκρήτιας Τράπεζας κ. Χρυσάνθη Παπαδοπούλου επεσήμανε με τη σειρά της: «Οι μαχητές της πρώτης γραμμής που εργάζονται καθημερινά μέσα σε δύσκολες και επικίνδυνες συνθήκες, αξίζουν απεριόριστη προστασία και υποστήριξη. Με αίσθημα ευθύνης, με επιμονή και συντονισμένη προσπάθεια, καταφέραμε να εξασφαλίσουμε μια αξιόλογη ποσότητα εξοπλισμού προστασίας γι’ αυτούς που ακούραστα αγωνίζονται για τη διασφάλιση της υγείας όλων μας.»
Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της Πλαστικά Κρήτης Α.Ε. και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας κ. Γιώργος Βαλεργάκης ανέφερε: «Στηρίζουμε τη δύσκολη προσπάθεια του προσωπικού των νοσοκομείων μας που στέκονται με αυταπάρνηση δίπλα σε κάθε συνάνθρωπό μας που αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας. Τους αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ από όλους μας.»
Η Πρόεδρος της Χαλκιαδάκης Α.Ε. κ. Χριστίνα Χαλκιαδάκη, αναφερόμενη στην πρωτοβουλία της εταιρείας να συμβάλλει με τον τρόπο της στην εθνική προσπάθεια για την στήριξη των μονάδων υγείας του νησιού επεσήμανε:  «Οι άνθρωποι της εταιρείας Χαλκιαδάκης φροντίζουμε να μη λείψει τίποτα από την εφοδιαστική αλυσίδα και συνάμα οι Κρητικές επιχειρήσεις είμαστε στο πλευρό της ΔΥΠΕ προκειμένου να εφοδιάσουμε το προσωπικό των Νοσοκομείων του νησιού μας με απαραίτητο υγειονομικό υλικό. Σε αυτή την πρωτόγνωρη μάχη για τη ζωή, είμαστε όλοι οι Κρητικοί ενωμένοι: Αυτοδιοίκηση, Επιχειρήσεις, Πολίτες. Είμαστε σίγουροι ότι όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε!»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης