Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Nomura: Το bear market rally στις αγορές θα έχει τελειώσει έως τις 22 Απριλίου

tags :
Nomura: Το bear market rally στις αγορές θα έχει τελειώσει έως τις 22 Απριλίου
Η άνοδος της επενδυτικής διάθεσης μοιάζει περισσότερο με ένα αυθόρμητο ριμπάουντ το οποίο είναι αναμενόμενο υπό τις τρέχουσες συνθήκες
To τρέχον ράλι στις αγορές πρέπει να αντιμετωπιστεί ως ένα μη ενθουσιώδες bear market rally, σημειώνουν οι αναλυτές της Nomura.
Όπως εξηγούν, το ριμπάουντ στις διεθνείς αγορές έχει ως οδηγό την έξοδο από τα bearish trades, συμπεριλαμβανομένης της συμπίεσης των short θέσεων τις οποίες διακρατούν οι συστηματικοί traders.
Η άνοδος της επενδυτικής διάθεσης μοιάζει περισσότερο με ένα αυθόρμητο ριμπάουντ το οποίο είναι αναμενόμενο υπό τις τρέχουσες συνθήκες.
Ωστόσο οι αναλυτές εκτιμούν ότι το ράλι θα ξεθωριάσει έως τις 22 Απριλίου, με βάση τις long θέσεις στον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq.
Image
Πρόσφατα άλλωστε η Nomura ανέφερε ότι η τρέχουσα κατάσταση στις αγορές, όπου μετά το κραχ σημειώνεται ένα ισχυρό ράλι δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα γιγαντιαίο Bear Squeeze Rally αναφέρει ο ιαπωνικός επενδυτικός οίκος Nomura.  
Το short squeeze είναι η διαδικασία κατά την οποία σημειώνεται ένα βραχυπρόθεσμο ράλι στις αγορές και πολλοί με short θέσεις τις κλείνουν γρήγορα συμβάλλοντας στην περαιτέρω ώθηση της αγοράς.
Για δύο συνεχείς εβδομάδες, οι πελάτες των κορυφαίων εταιρειών της Wall Street  της Goldman και της Morgan Stanley είχαν μόνο μια ερώτηση στις 23 Μαρτίου, ημέρα κατά την οποία η Fed ανακοίνωσε απεριόριστη αγορά QE και εταιρικών ομολόγων , ήταν το κατώτατο σημείο της αγοράς, παρόμοιο με το ξεκίνημα της Μεγάλης Ύφεσης ή μια επανάληψη του 1987;
Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν είχε προβλέψει το κραχ στις αγορές  ακολούθησε ένα ανοδικό ράλι εκτόνωσης και αυτό κάπου τελειώνει και κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί στη συνέχεια, ειδικά αφού μετά την τελευταία κίνηση της Fed, οι τιμές των περιουσιακών στοιχείων και τα θεμελιώδη βασικά στοιχεία έχουν διαχωριστεί πλήρως και έχουν αντικατασταθεί από υποσχέσεις της Fed.
Ως εκ τούτου, η πιο πιθανή απάντηση για το τι συμβαίνει πίσω από τη βίαιη ανάκαμψη τις τελευταίες δύο εβδομάδες… δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα τεράστιο ράλι βίαιων κινήσεων από shorts επενδυτών που αυξήθηκαν κατακόρυφα κατά το κραχ και κλείνουν τις θέσεις τους.
Όπως επισημαίνει η Nomura δεν είναι η ανησυχία για την πανδημία του κορονοϊού, υπάρχουν σημάδια ότι η εξάπλωση του ιού στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ κορυφώνει και αρχίζει να επιβραδύνεται σταδιακά.
Οι κινήσεις των χαρτοφυλακίων είναι περισσότερο τεχνικές κινήσεις.
Εάν δεν πρόκειται απλώς για βραχυπρόθεσμα κέρδη, η Nomura προειδοποιεί ότι είναι πολύ ασαφές εάν η άνοδος της αγοράς θα συνεχιστεί ωστόσο με βάση σοβαρές ενδείξεις ίσως θα ήταν προτιμότερο οι επενδυτές να αποφύγουν την αγορά καθώς το ρίσκο αυξάνεται.
Η μείωση των short θέσεων πραγματοποιήθηκε κυρίως από βραχυπρόθεσμα χαρτοφυλάκια.
Όπως εκτιμάει η Nomura, η καθαρή αρνητική θέση των short θέσεων, όπως συμβαίνει με τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης S & P 500, είναι σήμερα περίπου 20% μικρότερη από ό, τι στην κορυφή της 3ης Απριλίου.
To βασικό σενάριο είναι ότι ο δείκτης S & P 500 θα μπορούσε να ανέλθει στις 2.700 μονάδες – στα τρέχοντα επίπεδα –
Με τον δείκτη S&P 500 να βρίσκεται και να διαπραγματεύεται πάνω από τα επίπεδα των 2700 μονάδων, μπορεί κανείς να υποστηρίξει ότι έχει τελειώσει η ανοδική κίνηση.
Αντίστοιχα για τον Dow Jones θα μπορούσε να ανέλθει στις 24.000 μονάδες.
Image

Image
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης