Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fauci (ΗΠΑ): Η κατάσταση με τον κορωνοϊό θα έχει εξομαλυνθεί μέχρι το καλοκαίρι - Δεν πρέπει να αρθούν ακόμα τα μέτρα

Fauci (ΗΠΑ): Η κατάσταση με τον κορωνοϊό θα έχει εξομαλυνθεί μέχρι το καλοκαίρι - Δεν πρέπει να αρθούν ακόμα τα μέτρα
Ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ τόνισε ότι τα πρώτα σημάδια βελτίωσης θα είναι εμφανή μέχρι το τέλος του μήνα
Την ελπίδα του ότι τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί στις ΗΠΑ θα βοηθήσουν στην εξομάλυνση της κατάστασης με τον κορωνοϊό μέχρι το καλοκαίρι, εξέφρασε σήμερα (9/4) ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Anthony Fauci, εκτιμώντας ότι τα πρώτα σημάδια βελτίωσης θα είναι εμφανή μέχρι το τέλος του μήνα.
Ειδικότερα, ο κ. Fauci δήλωσε ότι «φαίνεται πως η κατάσταση με τον κορωνοϊό θα αρχίσει να βελτιώνεται», τονίζοντας ότι «τα μέτρα που έχουν επιβληθεί για τον περιορισμό της πανδημίας στις ΗΠΑ θα εξομαλύνουν την κατάσταση μέχρι το καλοκαίρι».
Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε ότι «τα πρώτα σημάδια βελτίωσης θα είναι εμφανή μέσα στο διάστημα των επόμενω 30 ημερών», ενώ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ο αριθμός θανάτων στη χώρα θα είναι πολύ μικρότερος σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις.
«Τα πραγματικά στοιχεία μας λένε ότι είναι πολύ πιθανό να έχουμε μία σαφή θετική επίδραση από αυτή τη μείωση», τόνισε ο κ. Fauci, εκτιμώντας ότι «θα δούμε μία υποβάθμιση σε αυτά τα στοιχεία, τα οποία θα κάνουν περισσότερο αναφορά σε 60.000 θανάτους απ' ό,τι σε 100.000 με 200.000».
«Οι πολίτες έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά με τους περιορισμούς και την τήρηση των κατευθυντήριων γραμμών για την κοινωνική απομάκρυνση», πρόσθεσε ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «δεν έχει έρθει ακόμα η ώρα να αρθούν τα μέτρα κοινωνικής απομάκρυνσης».
Επιπλέον, ο κ. Fauci απέρριψε τη θεωρία ότι ο αριθμός των θανάτων που σχετίζονται με τον κορωνοϊό διογκώνεται, καθώς μερικοί θάνατοι οφείλονται σε άλλες αιτίας, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι ίσως έχει υπάρξει μία υποτίμηση.
«Υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να μην έχουμε λάβει υπόψιν ορισμένους θανάτους που σχετίζονται όντως με τον κορωνοϊό, αλλά δε νομίζω ότι αυτός ο αριθμός είναι τόσο σημαντικός ώστε να τροποποιήσει ουσιαστικά τις τάσεις που βλέπουμε», υπογράμμισε ο κ. Fauci.
Αναφερόμενος στην περίπτωση της Νέας Υόρκης, ο Αμερικανός λοιμωξιολόγος εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «βρισκόμαστε στην αρχή του σημείου καμπής», εκτιμώντας ότι «είναι η αρχή στην ισοπέδωση της καμπύλης του ιού».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης