Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Capital Economics: Στο - 5% το παγκόσμιο ΑΕΠ β΄ τριμήνου 2020 λόγω της πανδημίας

Capital Economics: Στο - 5% το παγκόσμιο ΑΕΠ β΄ τριμήνου 2020 λόγω της πανδημίας
O παγκόσμιος δείκτης PMI υπηρεσιών υποχώρησε σε ιστορικά χαμηλά τον Μάρτιο
Καταστροφικές για την παγκόσμια οικονομία είναι οι συνέπειες της κρίσης που έχει προκαλέσει ο κορωνοϊός και τα περιοριστικά μέτρα, σύμφωνα με τους αναλυτές της Capital Economics.
Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για συρρίκνωση του παγκόσμιου ΑΕΠ κατά 5% στο β΄τρίμηνο του 2020.
Όπως εξηγούν οι αναλυτές, ο παγκόσμιος δείκτης PMI υπηρεσιών υποχώρησε σε ιστορικά χαμηλά τον Μάρτιο, την ώρα μάλιστα που οι αναλυτές εκτιμούν ότι τα στοιχεία δεν αντανακλούν πλήρως το μέγεθος της οικονομικής καταστροφής.
Οι μεγάλοι δρόμοι άδειασαν, ενώ διεκόπησαν και οι ψυχαγωγικές δραστηριότητες, όπως ο κινηματογράφος, σημειώνει η Capital Economics.
Τα στοιχεία για το παγκόσμιο εμπόριο και τη μεταποιητική δραστηριότητα δεν είναι τόσο άσχημα, όσο ο PMI υπηρεσιών, ωστόσο αναμένεται επιδείνωση τους επόμενους μήνες.
Η πτώση του ΑΕΠ σε κάποιες χώρες που δέχονται βαρύ πλήγμα από την κατάρρευση της δραστηριότητας, αναμένεται να ανέλθει στο 20% για το β΄τρίμηνο.
Η πτώση θα επισκιαστεί μερικώς από το ριμπάουντ στην Κίνα, ωστόσο το παγκόσμιο ΑΕΠ εκτιμάται ότι θα συρρικνωθεί κατά 5%.
Αργότερα εντός του έτους η δραστηριότητα αναμένεται να ανακάμψει, καθώς θα αίρονται τα περιοριστικά μέτρα.
Ωστόσο τα σημάδια για εκτόξευση της ανεργίας σε πολλές οικονομίες, αποτελούν προειδοποίηση για συρρίκνωση των εισοδημάτων και της ζήτησης για παρατεταμένο χρονικό διάστημα.

Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης