Τελευταία Νέα
Διεθνή

CureVac: Η γερμανική εταιρεία επιταχύνει τις διαδικασίες για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

CureVac: Η γερμανική εταιρεία επιταχύνει τις διαδικασίες για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού
Η γερμανική εταιρεία CureVac ετοιμάζεται να διαθέσει εμβόλιο κατά του κορωνοϊού στην αγορά
Η CureVac, μία από τις τριάντα φαρμακευτικές που έχουν επιδοθεί σε έναν ιδιότυπο ανταγωνισμό για την ανακάλυψη του εμβολίου κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, ανακοίνωσε πως επιταχύνει τις διαδικασίες στην ερευνητική της δραστηριότητα.
Πιο συγκεκριμένα, η CureVac, που έχει αντλήσει περί τα 80 εκατομμύρια ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τις μελέτες και τα πειράματά της, πρόκειται να παραλείψει την τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών για την ανάπτυξη του εμβολίου.
Ο πρόεδρος της φαρμακευτικής Dietmar Hopp είχε στο παρελθόν επισημάνει πως το εμβόλιο θα ήταν προς διάθεση το ερχόμενο φθινόπωρο – μια πρόβλεψη που είχε επαναλάβει και η πρόεδρος της Επιτροπής Ursula von der Leyen, αλλά έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τις ρυθμιστικές αρχές.
«Όλα είναι έτοιμα για να αρχίσει η πρώτη φάση των δοκιμών τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο» ανέφερε ο Jean Stéphenne, νεοδιορισθείς πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου της εταιρείας και πρώην διευθύνων σύμβουλος της GlaxoSmithKline Biologicals.
Αυτή η φάση είναι η πρώτη δοκιμή στον άνθρωπο και εξετάζει την ασφάλεια και τη δοσολογία του εμβολίου.
Στη συνέχεια, η εταιρεία σχεδιάζει να κινηθεί στη δεύτερη φάση και να δοκιμάσει την αποτελεσματικότητα του εμβολίου σε 2.000 έως 3.000 ασθενείς στην Ευρώπη, σημείωσε.
Ο Jean Stéphenne ανέφερε ότι υπάρχει η σκέψη να παραλειφθεί η τρίτη φάση των δοκιμών (τεστ αποτελεσματικότητας ευρύτερης κλίμακας), με τη συμμετοχή επιστημόνων και ρυθμιστικών αρχών, για να διαπιστωθεί ότι αυτό το εμβόλιο μπορεί, πράγματι, να χρησιμοποιηθεί.
«Ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να αποφύγουμε την τρίτη φάση, δεδομένης της σοβαρότητας της νόσου» είπε Jean Stéphenne.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης