Υπ. Οικονομικών: Πιστώθηκε η έκτακτη ενίσχυση 79 εκατ. ευρώ σε 113.780 γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό

Υπ. Οικονομικών: Πιστώθηκε η έκτακτη ενίσχυση 79 εκατ. ευρώ σε 113.780 γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό
Παρέχεται παράταση έως τις 21/4 στην προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τις επιχειρήσεις για την οικονομική ενίσχυση τη επιστρεπτέας προκαταβολής του 1 δισ. ευρώ
Καταβάλλεται σήμερα η έκτακτη οικονομική ενίσχυση ύψους 79 εκατ. ευρώ σε 113.780 γιατρούς, νοσηλευτές, στελέχη του ΕΚΑΒ και της Πολιτικής Προστασίας ως ηθική αναγνώριση στην προσφορά τους στη μάχη για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.
Παράλληλα παρέχεται παράταση έως τις 21 Απριλίου στην προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τις επιχειρήσεις για την οικονομική ενίσχυση τη επιστρεπτέας προκαταβολής του 1 δισ. ευρώ.
Ειδικότερα το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι:
«Πιστώνεται σήμερα στους τραπεζικούς λογαριασμούς 113.780 γιατρών, νοσηλευτών, στελεχών του ΕΚΑΒ και της Πολιτικής Προστασίας η παροχή ηθικής αναγνώρισης, με την οποία η Πολιτεία τιμά την εξαιρετική κοινωνική προσφορά τους στην κρίσιμη μάχη κατά της πανδημίας του κορωνοϊού.
Το συνολικό ποσό που διατίθεται από τον Κρατικό Προϋπολογισμό για την καταβολή της παροχής ανέρχεται στα 79 εκατ. ευρώ.
Παράλληλα, στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας για την περαιτέρω στήριξη μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων κάθε κλάδου της οικονομίας οι οποίες πλήττονται από τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης, το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνει ότι παρατείνεται έως τις 21/04/2020 η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος στην ηλεκτρονική πλατφόρμα "myBusinessSupport" για την ένταξή τους στο χρηματοδοτικό σχήμα της Επιστρεπτέας Προκαταβολής».
«Η κυβέρνηση λειτουργεί με σχέδιο, ώστε να υπάρξουν οι λιγότερες δυνατές κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις από την εξάπλωση του κορωνοϊού και να ενισχυθεί η κοινωνική συνοχή», σημειώνει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο.
 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS